43. Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formu (Ek-1) Nedir? Öğrencinin Okul Dışı Bireysel Etkinlikler kapsamında yürüttüğü bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif alanlarda ve toplum hizmeti çalışmalarında katılım sağladığına, performans gösterdiğine veya ürün ortaya koyduğuna ilişkin kurum ve kuruluşlardan aldığı belgedir.
☞ Öğrencilere dönem sonunda karne ile birlikte Sosyal Etkinlik Belgesi verilir. ☞ Bu belge e-Okul Sistemi üzerinden alınan bir rapordur.
Mezunlarınızın mezuniyetlerinin ardından neler yaptıklarını, deneyimlerini öğrenebileceğiniz, iletişim bilgilerini öğrenerek etkinliklerinize davet edebilmenizi sağlayan kayıt formu.
Hazırlanan eğitim-öğretim programlarında öğrencilere akademik kazanımlar vermenin yanı sıra bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları ile desteklenen etkinlikler sosyal etkinlik olarak kabul edilir.
MADDE 20 – (1) Sosyal etkinlikler dosyası içerisinde; toplum hizmeti çalışmaları, ilgili kararlar ve tutanaklar ile birlikte öğrenci kulüplerinin toplantı karar defteri, evrak dosyası ve toplantı tutanakları bulunur.
İlgili 42 soru bulundu
Milli Eğitim Bakanlığınca, 14 Haziran Cuma günü öğrencilere akademik karnenin yanında yıl boyu 'bilim', 'sanat', 'kültür', 'spor' ve 'toplum hizmeti' gibi başlıklarda yaptıkları her türlü çalışma için 'sosyal etkinlik belgesi' verilecek.
Madde 8 — Sosyal etkinlikler kurulu, müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında danışman öğretmenlerin aralarından seçecekleri bir danışman öğretmen, kulüp temsilcilerinin aralarından seçecekleri üç öğrenci ile okul-aile birliğini temsilen iki veliden oluşur.
Sosyal etkinlikler sayesinde öğrencilerin etkileşim sayıları artmakta ve sosyal yönden daha zengin bir ortamda bulunarak, insanları, hayatı öğrenmekte ve kendilerini tanımaktadırlar.
Öğretim programlarının yanında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları ile bu kapsamdaki diğer etkinlikler sosyal etkinlik olarak kabul edilir.
Etkinlik Raporları, proje ekibinde yer alan her öğretmen adayının proje kapsamında kendi başına ya da diğeriyle birlikte gerçekleştirdiği etkinliklere yönelik değerlendirmelerini kapsar. 2. Her öğretmen adayı, proje kapsamında kişisel olarak katıldığı her etkinlik için bir etkinlik raporu hazırlar.
Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Öğretmen veya çocuklar tarafından yapılandırılmış/ yarı yapılandırılmış/ yapılandırılmamış etkinlikler sınıf içinde yapılabileceği gibi açık havada da yapılabilir.
Öğretim üyeleri ve/veya öğrencilerin sosyal kültürel ilişkilerini arttırıcı gezi, konser vb. organizasyonları yapar. Kulüplerle ilişki içinde olarak, kulüp etkinliklerinin sergilenmesine katkıda bulunur.
Ortaöğretim kurumlarında okutulacak olan sosyal etkinlik dersinin amacı, öğrencileri bir bütün olarak eğitmek ve sorumluluk duygularını geliştirmektir. Formal akademik çalışmaların yanında hayattaki pek çok fırsatın da fark edilmesini desteklemektir.
Öğrencilerin sosyal etkinlikleri, "bilimsel", "kültürel", "sanatsal", "sportif" etkinlikler ve "toplum hizmeti" olmak üzere beş ana başlıkta değerlendirilecek. Kayıtlar, e-okul sisteminin dışında karne ile birlikte "sosyal etkinlik belgesi" olarak da öğrenciye verilecek.
alanlar ve toplum hizmeti çalışmalarında okul içi ve okul dışı etkinliklerde bulunmalarını sağlamak amacıyla en az bir danışman öğretmen rehberliğinde oluşturulan öğrenci kulübünde gerçekleştirdikleri etkinliklerdir.
1-"Rehberlik/Sosyal Etkinlikler/Sosyal Etkinlik" dersini fiilen okutanlara bu ders aylık karşılığı veya ek ders karşılığı sayılarak 1 saat ek ders ücreti ödenecek ve üzerine aynı öğretmen öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri görevi yapıyorsa bu görev karşılığında da haftada 2 saat ek ders ücretinden ...
Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi yarışmalar, proje çalışmaları, tiyatro, müzik, şiir dinletisi, geziler, sportif faaliyetler, sergiler, konferanslar, törenler gibi başlıklarla açıklayabiliriz.
Rehberlik/Sosyal Etkinlikler/Sosyal Etkinlik: Bu derslerin okutulduğu kurumda görev yapan bütün alan öğretmenleri tarafından aylık karşılığı okutulur.
Madde 2 — (Değişik:2.3.2008/26804 RG) Bu Yönetmelik; resmî, özel ilköğretim ve ortaöğretim okul, kurumlarında; bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda yapılacak etkinlikler ile törenler ve diğer çalışmaların düzenlenip yürütülmesiyle ilgili esasları kapsar.
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından; "Ortaöğretim Genel Müdürlüğü internet sayfasında yer alan Haftalık Ders Çizelgeleri ve Program Açıklamaları dokümanına göre Sosyal Etkinlik dersinin notla değerlendirilmemesi gerekmektedir. Bu nedenle ders e-Okul sisteminde not girişlerinde yer almamaktadır.
3. Sosyal etkinlik çalışmaları, öncelikle ders saatleri dışın- da uygulanır. Bu çalışmalar zorunlu hâllerde ders saatleri içinde de uygulanabilir. 4. Sosyal etkinlik çalışmaları, öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları kapsamında yürütülür.
Bakanlığımızca öğrencilerin okul içinde veya dışında sosyal etkinliklere ve sosyal sorumluluk projelerine katılımının kayıt altına alınması, belgelendirilmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi için e-Okul Sistemi içerisinde “Sosyal Etkinlik Modülü” oluşturulmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri