Sosyal ihtiyaçlarımız dışarıda kendimizi oynayarak,eğlenerek yaptığımız ihtiyaçlara denir. Gezmek,oynamak,eğlenmek,tozmak gibi ihtiyaçlara sosyal ihtiyaçlar adını veriyoruz.Sosyal ihtiyaçlar keyfi uygulamalarımızdan oluşmaktadır.
Sosyal ihtiyaç, kişilerin diğer insanlarla etkileşimini gerektiren ihtiyaçlardır. Sosyal ihtiyaçların karşılanması, diğer insanlar tarafından da algılanır. Örneğin, terfi eden bir çalışanın iş arkadaşları da terfi edebilmek için motive olur ve daha fazla çalışırlar.
Kültürel İhtiyaçlar
İnsanların zorunlu ihtiyaçları karşılandıktan sonra gerçekleştirmek istedikleri ihtiyaçlardır. Eğitim, gezi, sinema, tiyatro, spor gibi.
İlgili 40 soru bulundu
Sosyal ihtiyaçlarımız dışarıda kendimizi oynayarak,eğlenerek yaptığımız ihtiyaçlara denir. Gezmek,oynamak,eğlenmek,tozmak gibi ihtiyaçlara sosyal ihtiyaçlar adını veriyoruz.Sosyal ihtiyaçlar keyfi uygulamalarımızdan oluşmaktadır.
Sevgi, saygı, aidiyet, arkadaşlık, ve güven gibi ihtiyaçlarımız sosyal ihtiyaçlarımızdır. Bunlar başta ailelerimiz olmak üzere, diğer grup arkadaşlarımız tarafından karşılanır. Başarılar.
Sosyal İhtiyaçlar: Aidiyet, sevgi, kabul görme, sosyal yaşam vb.
Çünkü uyumak,su içmek ve giyinmek temel ihtiyaçtır. Ama yüzmek sosyal bir ihtiyaçtır.
Kitap okumak, gezmek, eğlenmek, sosyal ihtiyaçlarımızdandır.
Toplumların en önemli unsuru ise bireydir. Bireyleri sağlıklı, eğitimli, sosyal ve kültürlü toplumlar, ancak modern toplum olarak düşünülebilir. Temel amacı insanın bedenen, ruhen ve sosyal yönden gelişmesine katkı sağlamak olan spor, modern toplum yaratmada çok etkin bir sosyal olgudur.
Kitap okumak insanların sosyal bir ihtiyacıdır. Nasıl yemek yiyor, su içebiliyorsak ve bunlar bizim fizyolojik ihtiyaçlarımızsa; kitap okumak da bireylerin sosyal ihtiyacından ileri gelmektedir.
Isteklerimizdendir.yani temel ihtiyaçlarımız kadar önemli olmayan isteklerimizdendir. Mesela sinemaya gitmek buna gitmesende olur.yani sosyal ihtiyaçlarımızdır. bunlar zorunludur. Mesela ev,ev olmasa barınma ihtiyacımızı karşılayamayız.
Tüm insanlar için sadece temel ihtiyaçlar aynıdır. Örneğin herkes yemek yemek, barınmak ve su içmek zorundadır. Ancak kültürel ve lüks ihtiyaçlarda böyle bir zorunluluk yoktur.
Bunlar; yiyecek, barınak, su, uyku vb. Bu gereksinimler karşılanmazsa, vücut işlevini sürdüremez. Yiyecek, sevgi ve güvenlik eksikliğiyle karşılaşan çoğu insan, yiyecekleri en acil ihtiyaçları olarak görür.
Toplumsal ihtiyaç ise; bir takım sebeplerden dolayı beraber yaşayan insanların, toplu olarak beraber ihtiyaç duydukları şeylerdir. Örnek olarak, güvenlik ihtiyacı, sağlık ihtiyacı, adalet ihtiyacı, özgürlük ihtiyacı vb. ihtiyaçları söyleyebiliriz.
Hayır temel ihtiyaç değildir.Temel ihtiyaçlar yeme,barıma ,sağlık'tır...
eğlenmek veya dinlenmek gibi sosyal ihtiyaçlarımız da vardır. Yiyecekler hem ihtiyaç hem de istek olabilir. Et, süt, yumurta, sebze ve meyveler gibi temel gıdalar ihtiyacımızdır.
Bunlar beslenme, nefes alma, uyuma, örtünme ve korunaklı bir yere sığınma gibi, yaşam için hayati ve yaşamın devam ettirebilmesi için karşılanması zorunlu olan ihtiyaçlardır. Maslow'a göre insan için en temel olan; yiyecek, su ve nefes alma gibi temel fizyolojik ihtiyaçlardır.
Cevap: Cevap D şıkkı.. Giyinmek temel ihtiyaçtır.
Peki nedir bu 8 ihtiyaç grubu kabaca bakarsak: Temel İhtiyaçlar – Hayatla Başa Çıkma İhtiyaçları (Deficiency - Coping Needs): 1. Fizyolojik İhtiyaçlar: Nefes almak, yemek yemek, su içmek, ısınma, uyku ve cinsellik olarak tanımlanmıştır.
Sosyal ihtiyaçtır çünkü sinemaya gitmeden de yaşayabilinir.
Bunlardan biri beslenme diğeri barınma ve sonuncusu ise giyinmedir. Her birinin kendi özellikleri bulunur ve insanlar için çok önemlidir. Sadece insanlar için değil tüm canlılar adına oldukça önemlidir.
Her yaştan öğrenciye lazım olan okul için temel ihtiyaçlar şunlardır: Kalem, defter, silgi, kalemtıraş; çanta, kalemlik. Okul ihtiyaçlarının giderilmesi için her yıl veliler ve öğrenciler okul alışverişi yapmaktadır. İhtiyaç duyulan ürünlere hem internetten hem de fiziksel mağazalardan ulaşmak mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri