Aileden gerekli malumat öğrenildikten ve alt-üst soy sorgulamadan bilgiler alındıktan sonra arşivlere müracaat ederek daha gerilere gidilebilir.
kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ya da diğer güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama” hizmeti üzerinden alt-üst soy belgenizi oluşturabilirsiniz.
Soy Ağacında 1300'Lü Yıllara Ulaşabilirsiniz - Foto Galeri - Memurlar.Net.
Kişilerin alt ve üst soylarına ilişkin kayıtların e-Devlet üzerinden sorgulanabilmesi ya da bunun mümkün olmaması halinde herhangi bir ilçe nüfus müdürlüğünden talep edilmesi mümkündür.
E-Devlet'in bunu yapamama sebebi, ilk nüfus sayımının 1904 yılında yapılmasından kaynaklanıyor. 1904 yılında yapılan sayımla birlikte ülkemizin soyağacında 1800'lü yıllara kadar gidildi. Bunun sebebi, 1904'te yaşayan 80-90 yaşındaki insanların yaşını belirtmesi veya anne ve babasını tanımasından kaynaklanıyor.
İlgili 18 soru bulundu
Tahrir defterleri İstanbul'da Başbakanlık Osmanlı Arşivi'nde ve Ankara'da Tapu-Kadastro Genel Müdürlüğü Arşivi'nde bulunmaktadır.
E-Devlet soyağacı sorgulama için https://www.turkiye.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini seçerek soyağacına ait elektronik belge alınabilecek.
Soy ağacınızı tapu kayıtları ve şer'iyye sicilleri ile daha geri tarihlere götürmeniz mümkün. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bir hafta önce e-devlet üzerinde hizmete açılan 'alt-üst soy bilgisi sorgulama' hizmeti vatandaşlar tarafından oldukça rağbet gördü, hatta defalarca sistem kilitlendi.
“Türkiye'de ilk resmî nüfus sayımı 1904 yılında yapılmaya başladı. E-devlette bu tarih itibariyle hayatta olan büyüğünüz ne zaman dünyaya gelmişse o yıllara kadar gidebiliyorsunuz. Örneğin dedeniz 1904 yılında 80 yaşındaysa, e- devletteki nüfus kayıtlarında 1840'lı yıllara kadar ulaşabileceksiniz.
E-Devlet içerisinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Hizmetlerinde yer alan Soyağacı Sorgulama hizmetinden veya www.nvi.gov.tr adresindeki Hizmetler/E-Sorgulamalar menü başlıkları altından erişim sağlanabilir.
Ayntab livası ile ilgili Tahrir Defterleri toplam 7 adetdir. Bunlardan 5 tanesi Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığında 2 tanesi de Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Kuyud-1 Kadime Arşivi'nde bulunmaktadır.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından e devlet üzerinden kolayca oluşturulan alt üst soyağacı bilgisinde, artık 1800'lü yıllara kadar gidecek.
Saat 04.00'ten itibaren yoğunluğun artarak devam etmesi nedeniyle verilen hizmette gecikmelerin oluşması ve vatandaşların bekleme sürelerinde artış yaşanmaya başlanmasından dolayı alt-üst soy raporunun e-Devlet üzerinden paylaşımı geçici olarak durduruldu.
SIKÇA SORULAN SORULAR. Soru : Soyağacı araştırması nasıl yapabilirim? Cevap : Soy araştırması ile ilgili bilgi ve belgeler arşivimizde mevcut değildir. Bu konuda İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden veya bağlı bulunduğunuz nüfus idaresinden bilgi alabilirsiniz.
Soy Ağacı yada Aile Ağacı'nın anlamıysa; Soy ağacı veya aile ağacı, bir kişinin soyundan olan kişileri gösteren bir çizelgedir. Bu sıralama yapılırken en eskiden en yeniye doğru hiyerarşik bir sistem kullanılır. soy ağacının en tepesinde bilinen en eski aile veya sülale üyesi yer alır.
Eski doğum belgesini veren yetkili mercii belirlemek önemlidir. Genellikle bu, nüfus müdürlüğü veya belediye gibi yerel bir kurumdur. İnternet üzerinden veya telefonla araştırma yaparak size en yakın yetkili merciyi bulabilirsiniz. Başvuru için gerekli belgeleri toplamak önemlidir.
Kimlik Numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Ardından 'Bilge Edinme Sayfası'na giriş yapın. Açılan ekran üzerinden doğum tarihinizi ve doğum yerinizi belirtin. İlgili bilgileri İç İşleri Bakanlığı'na göndererek doğum belgenizde mevcut olan doğum saatini öğrenebilirsiniz.
Doğum saati öğrenme işlemi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) resmi internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. İlgili bilgileri İç İşleri Bakanlığı'na göndererek doğum belgenizde mevcut olan doğum saatini öğrenebilirsiniz.
Soyağacı ya da şecere, bir kişinin soyundan olan kişileri gösteren bir çizelgedir. Atasal çizelgeler bir kişinin atalarını gösterir, o kişi altta, ataları yukarıda gösterildiği için çizelge bir ağaca benzer.
Ensâb “soy” anlamına gelen neseb kelimesinin çoğuludur. Bir görüşe göre yalnız baba tarafından, diğer bir görüşe göre ise hem baba hem anne tarafından olan akrabalık bağına nesep denilir.
Oğuzlar, Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, İran, Irak, Suriye, Mısır, Moldova ve Balkanlarda (Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Makedonya, Kosova, Sırbistan) yaşayan Türklerin atası sayılmaktadırlar. Bu boyların Bozoklar ve Üçoklar olarak ikiye bölünmesi ise daha sonradır.
X. yüzyılın ilk çeyreğinde İslamiyet'i kabul etmiş olan bir Türk boyu olduğu düşünülmektedir. Bu topluluk Oğuz boyundan olarak kabul edilir. Oğuzlar Oğuz Han'ın 6 oğlundan ve onların da 4'er oğlundan meydana gelmiş bir boydur.
E-devlette bu tarih itibariyle hayatta olan büyüğünüz ne zaman dünyaya gelmişse o yıllara kadar gidebiliyorsunuz. Örneğin dedeniz 1904 yılında 80 yaşındaysa, e- devletteki nüfus kayıtlarında 1840'lı yıllara kadar ulaşabileceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri