Folat, kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, çinko ve bakır minerallerini içerir. A, K, B3, B6, B2, B1 ve E vitaminleri açısından zengin doğal kaynaklardan biri olarak tüketilir. Yüksek besleyici değerleri ile bilhassa vegan beslenmede hayvansal gıdalara karşın başvurulan önemli besinlerden biridir.
Dünyayı besleyen 5-6 önemli bitkisel üründen birisi olan soyanın, yağı çıkarıldıktan sonra kalan unu ya da küspesi çok besleyici olup, proteince çok zengindir. Bu özelliğinden dolayı gıda sanayisinde bolca kullanılır. Soya tohumlarında % 40-45 oranında protein, % 18-20 oranında da yağ bulunur.
Niacin maddesince, mâdenî tuzlar, kalsiyum bakımından zengindir. Buna ilâveten bol miktarda fosfor, demir, bakır, manganez, potasyum ve sodyum ihtivâ eder. Soya fasulyesi, vücûdumuzun muhtaç olduğu protein bakımından da en zengin ve mükemmel bir gıdâ maddesidir.
Kuru Soya Fasulyesi içeriğinde 0,72 Karbonhidrat(g), 66,60 Protein(g), 41,85 yağ(g), 30,60 lif(g), 7,20 Sodyum(mg), 3240,00 potasyum(mg), 450,00 Kalsiyum(mg), 113,40 A Vitamini(ui), 0,02 C Vitamini(mg), 18,00 ve Demir barındırır. Kuru Soya Fasulyesi kalorisi ve besin değerleri…
Soya proteini, soya fasulyesinden elde edilen bitkisel bir proteindir. 100 gram soyada yaklaşık olarak 81 gram protein bulunmaktadır. Yüksek protein değerinin yanı sıra sodyum, potasyum, magnezyum ve demir açısından da oldukça zengindir.
İlgili 45 soru bulundu
Soya fasulyesi protein içeren önemli bir kaynak olduğu için hücrelerin sağlıklı gelişmesini sağlar ve metabolik tepkimeleri düzenler. Metabolizmayı düzenleyerek uyku sorunlarına iyi geldiği bilinen soya fasulyesi, yüksek oranda magnezyum içererek uyku kalitesini arttırır ve verimli bir şekilde dinlemeyi sağlar.
Soya fasulyesinin kavrulup öğütülmesiyle elde edilen soya unu, yüksek nitelikli protein açısından zengin olmakla birlikte; mükemmel bir demir, kalsiyum ve B vitaminleri kaynağı.
100 gram soya fasulyesi 361 mg omega 3 ihtiva eder.
Miras maş fasulyesi, Hatay gibi Türkiye'nin güneydoğusundaki Arapça konuşulan bölgelerde popülerdir. Yeşil soya fasulyesi veya fasulye filizi olarak da bilinirler. Çin mutfağında, fasulye filizi olarak çimlendirmek için kullanılır.
Soya fasulyesi besleyicidir ve insan yaşamı için çok önemli olan proteinin başlıca bütün amino asitlerini içeren nadir bitkilerden biridir. Omega-3 yağları, çoklu doymamış yağ, B vitamini, demir, çinko, antioksidanlar, fitokimyasallar ve lif bakımından zengindir.
Ürünlerinizde Soya Kullanıyor Musunuz ? Ürünlerimizin tamamı Avrupa standartlarındaki Türkiye'nin ilk ve tek köfte fabrikası olan Bursa Yenişehir fabrikamızda Türk Gıda Kodeksine uygun olarak gıda mühendisleri kontrolünde üretilmektedir. Ayrıca ürettiğimiz ve sattığımız her üründen aylık olarak numuneler alınmaktadır.
* Lif kaynağı olarak sindirimi hızlandıran soya fasülyesi, kabızlık gibi durumlara karşı doğal bir ilaçtır. Sindirim sistemini rahatlatarak huzursuz bağırsaklara iyi gelir ve vücut dengesini korumayı sağlar.
Gluten İçermeyen Güvenilir Yiyecekler:
Mısır, Pirinç, Patates, Kestane unu, Nohut unu, Soya unu, üzüm çekirdeği unu, tapioka, Yumurta, Reçel, Bal, Baharat ve bitki içermeyen sirke çeşitleri.
Soya, %18-24 oranında yağ ve %35-45 oranında protein içerir. %30 karbonhidrat ve %5 oranında mineral ve çok sayıda vitamin içerir.
Yetişkin bir kişinin günde 400 – 500 gramdan fazla soya sütü tüketmemesi gerekir. Soğuk ya da ılık olarak direkt içebileceğiniz soya sütü aynı zamanda normal süt ilave edilerek yapılan tüm yiyeceklerle tüketilebilir.
Soya fasulyesi içerik olarak çok iyi bir listeye sahip olsa da bazı hastalıkları da tetiklediği durumlar mevcut. Meme kanseri, Hipotiroit, Troid, erkeklerde testosteron seviyesinde azalma örnek olarak verilebilecek bazı hastalık gruplarıdır.
Kuru Soya Fasulyesi
Taze ya da yaş halinin yanı sıra kuru şekilde de tüketime uygun olan bir gurme bakliyattır.
Soya alerjisi; vücudun bağışıklık sisteminin soyada bulunan zararsız proteinleri zararlı olarak görmesi ve onlara karşı antikor oluşturması ile ortaya çıkar. Bağışıklık sistemi, daha sonra soya tüketildiğinde vücudu korumak için histamin gibi maddeler salgılar ve bu maddelerin salınması alerjik reaksiyona neden olur.
Baklagiller arasında en iyi bilinenleri fasulye, soya fasulyesi, bezelye, nohut, yer fıstığı, mercimek, bakla, börülce, keçiboynuzu ve yoncadır.
Bunun için en iyi seçenekler ise hardal yağı, kenevir yağı, su yosunu yağı, ceviz yağı, kanola yağı, soya yağı, kabak çekirdeği yağı, hurma çekirdeği yağı ve keten tohumu yağı olabilir. Fındık, ceviz, çekirdek, fıstık gibi birçok kuru yemiş çeşidi omega-3 açısından oldukça zengindir.
Cilt kuruluğu ve cilt sertleşmesi. Saç diplerinde kuruma ve kepeklenme. El ve ayak tırnaklarında kolay kırılma. Konsantrasyon eksikliği, unutkanlık ve dikkat dağınıklığı
En iyi balık yağı tavsiyelerine gelecek olursak; Möllers, Ocean, Carlson, Nutrigen, New Life Efa, Easy Fishoil, Farmasi, Gold Natural, Solgar, DHA ve EPA oranları yüksek en kaliteli balık yağı markaları olarak biliniyor.
Soyanın dünya genelinde en yaygın kullanımlarından biri de küspedir. Soya fasulyesi küspesi, soyanın yağı çıkarıldıktan sonra kalan kısmından üretilir ve hayvansal yemler arasında protein değeri en yüksek yem olan soya fasulyesi küspesi fiyat açısından her yıl değişiklik göstererek çiftçiyi şaşırtır.
Soya içerisinde bulunan soya izoflavonları, doğal bir östrojenin sağladığı faydaları vücudumuz için sağlayabilmektedir. Bu nedenle vücuttaki östrojen seviyesini yükseltmek istiyorsanız, soya fasulyesini düzenli olarak tüketmeniz gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri