Hangi yemeği hangi tencerede pişirmelisiniz sorusuna cevap olarak köfte tarifleri, pilav ve makarna tarifleri için seramik kaplar tercih edilebilir.
Tencerenin kapağı kapatılmamalı, metal kaşık kullanılmamalıdır.Genelde pişirme süresi 10-12 dakikadır. Italyan usulü pişirmede, makarnaların diri olması için 9-10 dakika haşlamak yeterlidir.
Döküm tencereler tüm pişirme yöntemleri için uygun olan tencere çeşitleridir. Ocakta ya da fırında gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Isıyı eşit yayması ve uzun süre muhafaza etmesi, yüksek ısıya karşı ekstra dayanıklı olması özellikleriyle et yemekleri için lezzetli ve ideal bir kullanım sağlar.
Teflon tencere ve tavalar
Yağsız pişirmeniz gereken yiyeceklerde örneğin et ve balık türlerini teflon tencerelerde pişirebilirsiniz. Ancak bu tür tencerelerde pilav ve makarna pişirmenizi kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
İlgili 29 soru bulundu
Çelik tencereler, çok daha uzun yıllardır yapılabilen ürünler olmalarından dolayı, boyut ve kapak çeşitleri anlamında oldukça zengin alternatifler sunar. Granit tencereler ise daha belirli yemeklerin yapılması için uygun olduğundan, boyutları da buna göre belirlenir.
Makarnayı suya çok erken atıyorsunuz
Günün sonunda tabaklara koyduğunuz makarna eğer yapış yapış ve pişmemişse bunun tek bir sebebi var: Sabırsız olup makarnayı henüz tam olarak kaynamamış suya atmanız. Dolayısıyla makarnayı eklemeden önce suyun kaynama noktasına ulaştığından ve fokurdamaya başladığından emin olun.
Çelik tencere ve tavalar, dayanıklılıkları ve daha sağlıklı olmaları gibi sebeplerle mutfakta en sık tercih edilen gereçlerden. Ancak çelik tencere ve tavalar herhangi bir kaplamaya sahip olmadıkları için et, tavuk, pirinç gibi gıdalar, pişirme işlemi sırasında tabana yapışarak yanabiliyor.
Granit Tava Nasıl Kullanılır? Granit tavanın et pişirme yönünü kullanarak nefis yemekler hazırlayabilirsiniz. Tavuk sote, köfte, kavurma gibi leziz et menülerini yanmadan ve yapışmadan servis edebilirsiniz. Granit tava antrikot pişirmek de keyifli ve lezzetli olacak.
Ayrıca tencerenin yapısındaki kimyasallarda da çizilme kaynaklı bozulmalar olabilir. Bu yüzden silikon ya da tahta araç gereçler kullanarak teflon tencerede yemek pişirebilirsiniz. Bu tencerelerde başta pilav olmak üzere; sote yemekler, dolma, sebze yemekleri, ızgara et yemekleri, tavuk yemekleri pişirebilirsiniz.
Granit tavanın ömrü, kullanıma bağlı olarak değişir. Eğer doğru bir şekilde kullanılıyorsa, ortalama 5-8 yıla kadar rahatlıkla kullanılabilir.
Paslanmaz çelik, dökme demir veya seramikten yapılmış tencere ve tavaları tercih edin. Bu malzemeler çok daha güvenlidir ve gıdalarınıza kimyasal madde bulaştırmaz.
SERAMİK KAPLI TENCERE VE TAVALAR DA SAĞLIKLIDIR
Doğal minerallerden üretilen ve içeriğinde kanserojen maddeler bulunmayan kaplar, yapışmaz özellikte oldukları ve çizilme olsa dahi sağlığa zararlı madde içermedikleri için sağlıklı pişirme materyalleri arasında yer alabilir.
Granit tencereler, mutfaklarda oldukça yeni sayılacak bir tencere modelidir. İlk görünüşte teflon tencere ve tavaları anımsatmaktadır. Fakat çizilmeye karşı oldukça dayanıklıdır. Granit tencerelerde et yemekleri, yüksek ısıda pişmesi gereken yemekler için kullanabilirsiniz.
1 litre (5 su bardağı) suyu kaynatın, ardından içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ atıp iyice karıştırın. Tuz ve yağ iyice karıştıktan sonra 1 paket makarnayı tencereye dökün. Pişirdiğiniz makarnanın kalınlığına göre 10-15 dakika arasında makarnayı kaynatın.
Porselen Tencere 4 litredir. 2 Adet Silikon eldivenden oluşmaktadır. Türkiye'de ilk defa üretilen ateşe dayanıklı porselen ürünüdür. Yüksek kalitede, özel malzemeden üretilen Porflame ürünler, daha az yağ kullanarak yiyeceklerin orijinal doğal tatlarını ve vitamin değerlerini koruyarak yemek pişirmenizi sağlar.
Granit tavanın et pişirme yönünü kullanarak nefis yemekler hazırlayabilirsiniz. Tavuk sote, köfte, kavurma gibi leziz et menülerini yanmadan ve yapışmadan servis edebilirsiniz. Granit tava antrikot pişirmek de keyifli ve lezzetli olacak.
Granit doğası gereği ağır bir malzemedir. Bu nedenle alacağınız tencerenin ağırlığına dikkat etmeniz gerekir. Eline aldığınız tencere olması gerekenden hafifse büyük ihtimalle gerçek granit malzemeden yapılmamıştır. Döküm tencereler kadar ağır olmasa da bir teflon tencere kadar hafif olması da beklenmez.
Granit tencerelerin en büyük ayırt edici özelliği aslında dış görünüşünde yer alıyor. Tanecikli bir yapıya sahip olan granit tencerelerin taşında bulunan minerallere göre pembe, beyaz ya da gri tanecikler vardır. Bu görünümü esas alarak granit tencereleri kolayca fark edebilirsiniz.
Fakat ürünlerin kızartılması noktasında, kullanılan fritöz tencerenin önemi büyüktür. Kaliteli bir alüminyum kızartma tenceresi kullanarak, iyi standartlarda akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.
Yağsız veya az yağla pişireceğiniz yemeklerde, yapışmama özelliği gösterdiği için teflon tencereleri kullanabilirsiniz. Ayrıca saklama kabı olarak kullanmamalısınız. Çelik tencerede her türlü yemeği, pişirebilirsiniz. Buzdolabında saklayacağınız yiyecekler için çelik tencereler iyi bir tercih olacaktır.
Daha az yağlı yemekler için: Granit tavalar
Yüksek ateşe dahi dayanıyor, yüzeyleri kolay kolay çizilmiyor. Granit tavalar, özellikle son zamanlarda hayatımızın içine girdiler. İyi ki de geldiler.
Makarnayı tencereye koyduktan sonra, ilk birkaç dakika 3-5 sefer karıştırırsanız, makarnanın birbirine yapışmasını da önlersiniz, çubuk makarna yapıyorsanız 7-8 defa karıştırmanız daha uygun olur, böylece çubuklar pişerken birbirine dolanıp yapışmaz.
Makarnanın duvara yapışması yüzeyindeki nişastanın bir nevi yapıştırıcı vazifesi görmesiyle alakalıdır. Gereğinden fazla da pişirseniz, az da pişirseniz o makarna o duvara yapışacaktır. Makarnanızın kıvamını anlamak için yapabileceğiniz en iyi şey ise tadına bakmaktır.
Makarnanın miktarı farketmez, makarna haşlarken mutlaka geniş bir tencere kullanmaya özen gösterin. Makarna haşlarken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise su kullanımı. Mutlaka bolca su ilave edin ve suyun fokur fokur kaynamasına özen gösterin. Sıcak su değil, oda sıcaklığında su ilave edip kaynamaya bırakın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri