Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Spordan sonra sucuk yenir mi? Sosis, salam, sucuk gibi etler aslında sağlımız için yararlı değildir. Özellikle kalp sağlığı açısından mutlaka uzak durulmalıdır. Bunların yerine hindi eti ve tavuk tüketimi çok daha iyi bir seçim olacaktır.
Haftanın bir veya iki günü ve sadece tek bir öğünde yaklaşık 1 porsiyon yani 50 gram sucuk tüketilebilir. Ortalama 166 kalori olan sucuğu tüketirken alınması gereken kaloriye dâhil edilmesi önemlidir. Dikkatli tüketilmediğinde sucuk yüksek kalori ve yağ değerinden dolayı kolayca kilo aldırabilir.
Sucuk kilo yapar mı diye düşünüyorsanız, kalori açısından yüksek olan sucuğun düzensiz bir şekilde tüketilmesi sonucu diyet yapanlar zamanla kilo almaya başlar. Bu yüzden yağ oranını dengelemek için sucuğun en fazla haftada bir defa olmak şartıyla tüketilmesi gerekir.
İlgili 41 soru bulundu
Sucuk, yüksek oranda protein içermektedir. Yüksek oranda da yağ içermekte olan sucuk, oldukça yüksek kalorili denilebilecek bir besindir. Kendine has aromaya ve de lezzete sahip olan sucuk; A, D, E, B12, B6 ile A vitamini ve de demir açısından; çok zengin bir gıdadır.
1 porsiyon yani yaklaşık 50 gram sucuk 166 kaloridir. 2.5 gram karbonhidrat, 7 gram protein içerir.
Sucuk, kalori değeri yüksek bir besindir. İçinde bulunan yağ ve baharatlar ile birlikte pişirilme şekli de sucuğun kalorisini etkilemektedir. Yüksek kaloriye sahip ve yağlı olan sucuk, uzmanların görüşleri ile diyetteyken yenmemesi önerilir.
Kilo aldırmasından dolayı diyet yapanlara ya da kilo vermek isteyenlere bu besinler önerilmez. Zayıflama sürecinde yenmesi tavsiye edilmeyen besinler arasında sosis, salam ve sucuk yer almaktadır. Bu besinler yüksek yağ oranına sahip olduklarından kalorileri de oldukça yüksektir.
Sucuk protein, B12 vitamini ve demir bakımından zengin bir besin olsa da kalori ve yağ oranı yüksek işlem görmüş hayvansal besin olduğu için sağlıklı kilo verme programında diyete yazılması uygun değildir.
Sporcu pilavı sporcuların ihtiyaç duydukları enerjiyi alabilmelerini sağlamaktadır. Pirincin içindeki karbonhidrat, vitamin ve mineraller ile sağlıklı beslenme sağlanmaktadır. Pirincin içindeki nişastanın atılması ve lapa olmaması için mutlaka çok iyi yıkanması tavsiye edilmektedir.
Sporcular için çikolatanın rengi ne kadar koyu ise o kadar iyi. Bu bakımdan uzmanlar bitter çikolataları tavsiye ediyorlar. Bizim tavsiyemiz Nestlé 1927 markasının %82 ve %60 kakao oranında olanları.
Sporcu beslenmesinde vücutta enerji depolayabilmek ve egzersiz sürecinde daha uzun süre enerjiyi koruyabilmek için ihtiyacı olan yüksek miktarda kompleks karbonhidrat içeren besinlerin başında makarna gelir. Makarnanın kalori ve yağ oranı çok düşüktür. Genel kanının aksine, şişmanlatma riski yoktur.
Spordan hemen sonra tüketilen karbonhidratın yüksek glisemik indeksli olması glikojen depolarını daha hızlı doldurur. Bu sebeple spor sonrası pirinç, makarna, olgun muz, fırın patates, meyve suyu ve diğer glisemik indeksi yüksek besinler tercih edilebilir.
Zeytin, peynir, cipsler, tuzlu çubuk krakerler, hazır soslar, kalori/sucuk-yagli">sucuk gibi fermente gıdalar, kavrulmuş tuzlu kuruyemişler, hazır çorba ve kek gibi besinler de yüksek oranda tuz içermeleri sebebiyle vücutta ödem oluşmasına yol açarlar.
Meyer, eğer kişi sporun ardınan evine geliyorsa, kendine hazırlayabileceği en ideal tarifin, karışık meyvelerden oluşan yağsız yoğurt veya tam tahıllı ekmekten yapılmış bir tost olduğunu vurguluyor. Eğer kişi yolda ise, içinde 5 gram protein, 25-40 gram arası karbondhidrat bulunan protein barlarını öneriyor.
Sucukun 100 gramında 331 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 50 gram Sucukta 166 kalori bulunmaktadır.
Salam, sosis, sucuk, pastırma vb. gibi şarküteri ürünlerinden uzak durun. Kepek, çavdar veya tam buğday unundan yapılmış tahıllar ve kurubaklagilleri tüketin.
Yağlı sucuğun 100 gramında 331 kalori bulunmaktadır. Yağlı sucuğun 1 ince dilimi (8 gr) 26 kaloridir.
Nedeni içeriğindeki koruyucu maddeler. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş et ürünlerini kanserojen olarak tanımladı. Raporda, günde 50 gram işlenmiş et tüketenlerin bağırsak kanserine yakalanma riskinin yüzde 18 arttığı vurgulandı.
Ekmek, Türklerin en sevdiği ve hiçbir zaman sofrasından eksik etmek istemediği bir besin türüdür. Ekmek, kalori değeri ve karbonhidrat bakımından çok faydalı besin türleri arasında yer almaz. Aynı zamanda yüksek miktarda ekmek tüketimi, kısa bir süre içinde kilo almanıza neden olabilir.
1 Porsiyon (Orta) Sucuklu Yumurta 241,65 kaloridir. Sucuklu Yumurta içeriğinde 3,38 Karbonhidrat(g), 13,48 Protein(g), 19,52 yağ(g), 0,48 lif(g), 780,48 Sodyum(mg), 264,68 potasyum(mg), 82,34 Kalsiyum(mg), 189,67 A Vitamini(ui), 2,77 C Vitamini(mg), 2,23 ve Demir barındırır.
Kangal şeklinde satılan sucuğun kalori miktarı farklılık gösterir. 1 kangal sucuk genellikle 225 gram ile 500 gram arasındadır. 270 gram ağırlığa sahip olan bir kangal sucuk yaklaşık 380 kaloridir. 1 porsiyon yani yaklaşık 50 gram ağırlığa sahip sucuk yaklaşık 166 kaloridir.
Protein zengini besinler; kırmızı et, tavuk ve hindi eti, deniz ürünleri ve balık, süt, bezelye, chia tohumu, mercimek, keten tohumu, badem, fındık, soya, peynir, kabak çekirdeği şeklinde sıralanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri