Spor yapanlara önerilen ve sporcuların en çok tercih ettiği kuruyemiş çeşitleri arasında çiğ ve kavrulmuş olanlar yer alır. Çiğ badem, Antep fıstığı, çiğ kaju ve fındık gibi kuruyemişler spor ile ilgilenenlerin tüketebileceği en lezzetli ve besleyici seçenekler arasındadır.
Potasyum, kalsiyum, magnezyum ve demir de içeren fındık, spor yapanlar ve diyet programı uygulayanlar için tercih edilebilir kuruyemiş çeşitleri arasında yerini almaktadır.
Günde ortalama 50 gr. kuruyemiş yeterli olacaktır. Sporcular için önerilen kuruyemişler ise, karışık kuruyemişlerdir. 50 gr. ceviz, badem ve fındık karışımı en ideal seçimdir.
Antep Fıstığı: Protein, kas gelişiminde önemli bir yere sahiptir. Antep fıstığı ise kas oluşturmak için hazırladığınız bir antrenman programınızda ihtiyacınız olan protein ihtiyacını fazlasıyla karşılayan bir kuruyemiştir. 5. Fındık: En değerli enerji depolarından biri olan fındık, sporcuların vazgeçilmez besinidir.
Spor sonrasında acıkma halinde kuru yemiş tüketerek yapılan sporun hakkını verebilirsiniz. Çünkü kuru yemişler, doğal yağ içerdiği için vücudunuza zarar vermeyecektir. Spor sonrasında kaybedilen enerjiyi tazeleyen fındık, ceviz, kuru üzüm, incir, leblebi gibi besinler protein kaynağı olarak yanınızda kalabilir.
İlgili 44 soru bulundu
Fındık Güçlü Bir Magnezyum Deposu
Yüksek magnezyum seviyeleri aynı zamanda kas gücünü artırmaya yardımcı olur.
Hem büyüme (anabolik) hormonu olan insülin seviyesini artırır hem de kasları glikojenle (karbonhidratın depolanmış şekli) doldururlar ki bu iki nedenle önemlidir. İlk olarak glikojen kasları sert ve iri tutar. Glikojen kas hücrelerine su çeker ve böylece onları balon gibi şişirir.
Kas toparlanması ve büyümesi için şart olduklarından bolca yumurta (hem beyazı hem de sarısı), tavuk, hindi, balık, kırmızı et, kuruyemiş ve protein tozu tüketmeniz gerekir. İdeal protein ihtiyacı kişiden kişiye göre değişir ama her öğün en az 20-30 gram protein içermelidir.
Bir avuç çiğ fındık (24 g) besin değeri tablosu şu şekildedir: Karbonhidrat: 4.01 g. Protein: 3.59 g. Yağ: 14. 58 g.
1 Avuç Fındık 150,72 kaloridir. Fındık içeriğinde 4,01 Karbonhidrat(g), 3,59 Protein(g), 14,58 yağ(g), 2,33 lif(g), 163,20 potasyum(mg), 27,36 Kalsiyum(mg), 4,80 A Vitamini(ui), 1,51 C Vitamini(mg), 1,13 ve Demir barındırır.
Fındığın içerisinde A ve C vitaminleri bulunuyor. Bu besin yüksek bir karbonhidrat, protein ve yağa sahiptir. Bunun yanı sıra Fındık demir, kalsiyum ve potasyum açısından da yüksek bir besin olarak bilinir.
Spor yapanlara önerilen ve sporcuların en çok tercih ettiği kuruyemiş çeşitleri arasında çiğ ve kavrulmuş olanlar yer alır. Çiğ badem, Antep fıstığı, çiğ kaju ve fındık gibi kuruyemişler spor ile ilgilenenlerin tüketebileceği en lezzetli ve besleyici seçenekler arasındadır.
Soru: Kas gelişimine en faydalı kuruyemişler hangileridir? Cevap: Kuruyemişler protein, lif ve sağlıklı yağlar açısından mükemmel bileşime sahip yiyeceklerdir. Sundukları yüksek kaliteli kalori, kaslarınızın genişlemesine yardımcıdır.
Kas yıkımı temel olarak vücudun enerji elde etmek için kas hücrelerini parçalamaya başlaması ile meydana gelir. Bununla birlikte az egzersiz yapmak ya da hiç yapmamak; düzensiz yaşamak; aşırı stres gibi nedenlere bağlı olarak da kas kaybı yaşanabilir.
Kas kütlesini ne arttırır? Her besin grubunu barındıran dengeli bir beslenme modeli kas artışının temelini oluşturur. Kurubaklagiller, balık, tavuk göğüs, hindi, az yağlı et, yumurta, avokado, yağlı tohumlar, tam tahıllar, sebzeler, meyveler, su kas kütlesini artırmak için tercih edilen besinler arasındadır.
sorusunun cevabı ayak ve kollarda bulunan kaslardır. Çünkü ayak ve kol bölgesi insanın sürekli hareket ettirdiği durmaksızın hareket halinde olan ayak ve ellerde bulunan kas sistemi hızlı bir gelişim gösterir.
Kasların büyümesinde proteinle beslenmek önemli bir detaydır. Ağırlık kaldırmak ve kas hacmini zorlamak, kasların büyümesine yardımcı olacaktır. Kasların büyümesinde protein ürünleriyle beslenmek de önemlidir. Protein ve karbonhidrat içeren gıdaların daha yoğun tüketilmesi gerekiyor.
Vücut geliştirmeye yeni başladıysanız her ay maksimim 1 kg kas kitlesi kazanırsınız. 6 ay düzenli devam etmeniz ve düzeninizi bozmamanız halinde 6 ay sonra 6 kg kas kazanmış olursunuz. Üstelik bu rakamların küçümsenmemesi gerekir çünkü görünüşünüz 6 kg kas kitlesiyle birlikte değişmeye başlayacaktır!
Muhteşem bir lif ve vitamin kaynağı olan yulaf ezmesi, sporcu beslenmesinin olmazsa olmazlarından biridir. Düşük glisemik endeksi sayesinde uzun süreye yayılan bir enerji salınımı sağlayan yulaf ezmesi, sporcuların antrenman öncesinde en çok tercih ettiği besinler arasındadır.
Vücudun birçok organı için yakıt niteliğinde su da spor öncesi ideal miktarlarda içildiğinde sporun verimini arttıracak bir yöntem. Kaybettiğiniz her yarım kilo için kilo oranınıza göre 2 veya 3 bardak içme suyu tüketmeniz gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri