Düzenlenen spor yarışmalarına katılabilmek için, bu Yönetmelik hükümlerine göre lisans alınması ve bu lisansların her sezon il müdürlüklerine veya federasyonlara vize ettirilmesi zorunludur (Ek-1).
Madde 6- (1) Sporcu lisansı 5 yaşını gün, ay, yıl olarak bitirmiş kişilere çıkarılır.
Lisanslama Tebliğinin 17'nci maddesinin birinci fıkrası uyarınca Lisans sahibi olanlar her 3 yılda bir lisans yenileme eğitimlerine katılmak zorundadırlar.
Sporcuların lisans, vize ve transfer işlemleri Gençlik Spor il/ilçe müdürlüklerince yapılacaktır. Lisans kartlarının arka yüzünde 2023 hologram olmayan sporcularımız ve antrenörlerimiz tekrar lisans kartlarını resimlerini güncelleyerek almaları gerekmektedir.
MADDE 11 – (1) Sporcunun, ilgili sezonda spor dalı faaliyetlerine ve yarışmalara katılabilmesi için lisansını vize ettirmesi gerekir. (2) Vize işlemleri, Bakanlık tarafından bilişim sistemi üzerinden yapılır. (3) Vize şartları, ilgili federasyonun teklifi ve Bakanlığın onayıyla yürürlüğe giren talimat ile belirlenir.
İlgili 43 soru bulundu
Kulübünden ilişiksiz belgesi alan sporcular bu belgeyi ilk üç ay içerisinde bağlı bulundukları il müdürlüğüne tasdik ettirmeleri halinde her zaman kullanabilirler. Aksi durumlarda sporcunun eski kulübüyle ilişkisi kesilmiş sayılmaz.
Yönetmelik uyarınca bir sporcu birden fazla kulübün bünyesinde sporcu lisansı ile faaliyet gösterebilmektedir. Ancak, bunun için yapmak istediği spor dalı faaliyetleri, halihazırda kayıtlı olduğu spor kulübünde bulunmaması ve spor kulübünden izin alması gerekmektedir.
Madde 6- Sporcuların tescil işlemleri l Ekim – 30 Eylül tarihleri arasında yapılır ve aşağıdaki belgeler aranır, 6.1-Reşit olmayan sporcular için velisinin izin belgesi, lisans çıkarabilmesi için 7 yaşını doldurması ve 8 yaşında olması gerekir.
öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar. Hazırlık eğitim süresi azami iki yıldır.
Lisans: Ortaöğretime dayalı en az sekiz yarı yıllık (4 yıl) programı kapsayan bir yükseköğretimdir.
Kpss'de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar. Sınav 2 senede bir olur.
MADDE 8- LİSANSIN GEÇERLİLİK SÜRESİ (1) Herkes İçin Futbol Lisansı verildiği tarihten itibaren 36 ay süre ile geçerli olacaktır. (2) Lisans geçerlilik süresi dolan futbolcuların organizasyonlara katılmaları lisans işlemlerini yenilemelerine bağlıdır.
Lisans Kelimesinin Güncel Sözlük Anlamı Ne Demektir? Cevap: Sporcu veya görevlinin bir oyunda oynaması, görev alabilmesi için verilen uygunluk ve yetki belgesi.
Spor Lisansları
Liglerin veya kulüp logolarının ve oyuncuların görsellerinin lisanslanmasıdır. Spor lisansı kullanan firmalar, sponsorlukların milyonlarca dolar değerinde olduğu spor dünyasına kolayca katılarak rekabette lig atlarlar.
14/12/2019 tarihli ve 30978 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sporcu Lisans, Vize ve Transfer Yönetmeliği uyarınca, 2020 sezonundan itibaren Sporcu Lisans İşlemleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl/İlçe Müdürlükleri tarafından yürütülmektedir.
Peki muvakafat bedeli nedir, nasıl hesaplanır? Bu bedeller sporcunun ilgili spor kulübünde aralıksız lisanslı olduğu ve yarışmalara katıldığı yıllar için yıllık olarak dikkate alınacak bedeller.
SPORDA CEZASI OLMADIĞINA DAİR SPORCU CEZA BİLGİ FORMU E-DEVLETTE. Sporda Cezası Olmadığına Dair Sporcu Ceza Bilgi Formu E-Devlet üzerinden 01.10.2019 tarihi itibarı ile temin edilebilmektedir.
Lisans derecesi, lise eğitiminizi tamamladıktan sonra okuyabileceğiniz ilk yüksek öğrenim derecesi türüdür. Lisans dereceleri sanat, sosyal bilimler, bilim, mühendislik ve tıp gibi aklınıza gelebilecek çoğu konu ve alanı kapsar.
(3) Kulüpler, 18 yaşı dolan, kendilerinde lisanslı bulunan ve o yıl için tek tip sözleşme yapmadıkları sporcularından en fazla ikisiyle yılın her döneminde sözleşme yapabilir. Sezon içerisinde 18 yaşını dolduran sporcular için 26' ncı maddedeki tek tip sözleşme sayısı aranmaz.
Buna göre, lisans alma bedeli, 668 bin 790 lira, lisans tadil bedeli, 31 bin 220 lira, lisans sureti çıkarma bedeli, 6 bin 690 lira olacak olacak.
MADDE 5- (1) Cimnastik spor dalında sporcu lisansı sahibi olabilmek için aşağıdaki şartlar aranır; a) 3 ile 85 yaş aralığında bulunmak, 1) Belirlenen yaş sınırını tamamlamış olmak, (2) Lisans başvurusu aşağıdaki belgelerle birlikte il ve ilçe müdürlüğüne yapılır; a) Spor yapmaya ve yarışmalara katılmaya elverişliliğini ...
1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla sporcu lisans vize ücreti (yaş sınırı olmaksızın)125 TL olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri