Yağsız ve tuzsuz haşlanmış mısır kalori ve besin değerleri ideal düzeyde olacaktır. Diyet lifi içermesi, az miktarda tüketilse de tok tutabilecek özelliğe sahip olduğu gibi B grubu vitaminleri içeriği ile de hem besleyici hem de iştah kapatıcıdır.
Bir bardak mısır ortalama 29 gram karbonhidrat sağlar. Bu özelliğinden dolayı, enerji depolamak için sporcular tarafından yaygın olarak tüketilmektedir. Mısırın kaybedilen enerjiyi geri getirmesi için antrenmandan veya çalışmadan 1-2 saat önce tüketilmesi önerilmektedir.
Vücudumuzun bağ dokusu; kemikler, bağ, tendon, kas ve kıkırdaktan oluşmaktadır. Mısırda bulunan mineraller ve elbette manganez bu bağ dokusunu güçlendirmeye yardımcıdır. Günde bir bardak mısır tüketerek kas ve bağ dokusunu korumak, güçlendirmek mümkün olur ve bu sayede kemik formu bozulmadan korunabilir.
Bolca A vitamini ve demir içerdiği bilinmektedir. Ortalama büyüklükteki yaklaşık 100 gram haşlanmış bir mısır 96 kaloridir.
İlgili 42 soru bulundu
Haşlanmış mısır tam tahıllı besinler grubuna girer ve içerisinde bol miktarda lif barındırır. Bu nedenle haşlanmış mısır özellikle diyet yapanlara önerilmektedir. Haşlanmış mısırın içerisinde yer alan bolca lif ve çeşitli vitamin ve mineraller sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir.
100 gramlık bir mısır içerisinde %75 oranında karbonhidrat, oranında protein ve oranında yağ bulunur.
Haşlanmış Mısır Kilo Yapar mı? Gerekli ölçüsü kaçmadan doğru şekilde karşılandığı takdirde, haşlanmış mısır herhangi bir biçimde kilo aldırmaz.
Yağsız ve tuzsuz tüketildiği sürece 1 su bardağı haşlanmış mısırı 1 porsiyon meyve hakkınız yerine tüketebilirsiniz.
Yüksek kolesterolü dengelemede etkilidir. Toksinlerin kolayca vücuttan atılmasını sağlar. Retina sağlığına olumlu etkileri bulunan haşlanmış mısır görme fonksiyonlarını iyileştirir. Yaşlanmaya ortaya çıkan osteoartrit ve romatizma rahatsızlıklarının etkilerini hafifletir.
Tam yağlı süt ürünleri içerdiği hayvansal yağ ve beraberinde getirdiği yüksek kaloriden dolayı spor yapan bireylerin tercih ettikleri ürünler değildir. Günlük almamız gereken kaloriyi makrolara böldüğümüzde ortalama %25-30'luk bir kısmı yağdan gelmektedir.
Süt, kuvvet ve dayanıklılık egzersizlerinden sonra toparlanmayı artırması nedeniyle, egzersiz sonrası için etkin bir içecektir. Yapılan egzersizin çeşidine, süresine ve egzersiz yapanın cinsiyetine göre önerilen süt tüketiminin değişiklik göstermesi gerekse de, egzersiz sonrası en az 500 ml süt önerilmektedir.
Laktoz içermeyen süt ürünleri laktoz intoleransı olan sporcular için de iyi bir seçenektir. Aromalı süt ve tatlılar süt sevmeyen sporcular için bir alternatif olabilir. Süt ürünlerinin taşınabilir ve uzun bir raf ömrüne sahip olması yolculuk yapmak zorunda olan sporcular için iyi bir gıda tercihidir.
Fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişler, sütle karıştırılmış tam tahıllı gevrek, az yağlı olmak şartıyla yoğurt, süt veya ayran, taze meyve-sebze ve peynirli sandviç sağlıklı ara öğün örnekleri olarak sıralanabilir.
1 su bardağı dolusu bardak mısır kaç kalori: 96 kalori.
Bu nedenle, egzersiz saatinizden 2 saat öncesinde düşük glisemik etkiye sahip ve sindirim sisteminizi rahatsız etmeyecek tahıllı sandviç, tost, sütlü veya yoğurtlu yulaf, yulaflı kurabiye gibi sağlıklı ara öğünleri tüketmeyi unutmayın.
Yani enerji depolamak isteyen sporcular bolca mısır tüketebilirler. Özellikle egzersizlerden 1 saat önce veya sonra 100 gram mısır tüketmek enerji depolamanızı sağlayacaktır.
Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın.
Mısır püskülü ödem attırır mı, evet attırır; ancak en çok da bu sebeple aşırı miktarlarda kullanmaktan kaçınmalı, doktorunuz aksini belirtmediği sürece, günde 2-3 bardağı geçmeyecek şekilde içmelisiniz.
İşte mısırın sağlığımıza olan zararları;
Yan etkileri oluşabilir. - Fazla tüketilen mısır bağırsaklarda gaz problemine neden olur. Biriken gaz hem bağırsaklara zarar verir hem de karında şişkinliğe neden olur. - Lif bakımından zengin olan mısır, aşırı tüketildiğinde mide sorunlarına yol açar.
Kas gelişiminde yeni doku oluşturmak için, yaktığınızdan daha çok kalori almalısınız. Yani 2-3 saat de bir yemek yemelisiniz ve antrenman öncesi ve sonrası kas büyümesini ve dinlenmesini desteklemek için yeterli protein ile karbonhidrat almalısınız.
Spor yapanların çok iyi bir kural vardır; kas kütlesinin korunması için protein olmazsa olmazdır. Çünkü proteinler sporcuların yüksek performans göstermesi için oldukça güçlü bir kaynaktır. Kas kütlesini korumanın yanı sıra aynı zamanda onarma görevi görür.
1 Bardak (Orta) Mısır (Pişmiş) 96,00 kaloridir. Mısır (Pişmiş) içeriğinde 20,98 Karbonhidrat(g), 3,41 Protein(g), 1,50 yağ(g), 2,40 lif(g), 2,00 Sodyum(mg), 123,00 potasyum(mg), 6,00 Kalsiyum(mg), 65,00 A Vitamini(ui), 0,00 C Vitamini(mg), 0,59 ve Demir barındırır. Mısır (Pişmiş) kalorisi ve besin değerleri…
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri