Dosyaları açma, kopyalama veya taşıma işlemleri gibi günlük görevlerde belirgin bir yavaşlama fark ederseniz, arızadan kaynaklanabilir. Dosya veya klasörlerin görünmemesi: Bazı dosyaların veya klasörlerin aniden kaybolması veya görünmemesi durumunda, arıza ihtimalini göz önünde bulundurmanız gerekebilir.
Aşırı yavaş çalışır. Etkin uygulamalar donar veya çöker. Mavi ya da siyah ekran hataları alınır. Sürücü salt okunur duruma gelir; bilgiler okunabilir ve fakat düzenlenemez.
SSD'ler neden bozulur? Mekanik parçası bulunmayan SSD'ler, geleneksel sabit disk sorunlarına sahip olmasalar da başka tür sorunlarla karşı karşıya kalabiliyorlar. SSD'lerin güç kaynakları, özellikle elektrik dalgalanması ve kesintilerinin ardından arızalanabiliyor, bu sırada verilerinize bile zarar verebiliyor.
İlgili 25 soru bulundu
Genel olarak, bozuk bir SSD'yi düzeltmek için altı çözümünüz var. Örneğin, SSD'nin aygıt yazılımını ve sürücülerini güncelleyin, dosya sistemini kontrol edin ve düzeltin, MBR'yi yeniden oluşturun, biçimlendirin ve sorunlu SSD'yi silin.
SSD ve/veya HDD'nin bozuk olması bilgisayarın işletim sistemini açmasına engel, BIOS ekranına gelmesine değil. BIOS'a gelir ve senden disk takmanı ister.
SSD hız testi yapmak için kullanabileceğiniz birkaç araç vardır. Bu araçlar genellikle ücretsiz olarak indirilebilir ve kolayca kullanılabilir. En popüler SSD hız test araçlarından bazıları şunlardır: CrystalDiskMark, AS SSD Benchmark, ATTO Disk Benchmark ve Anvil's Storage Utilities.
SSD disklerin sağlığını öğrenmek için genellikle Crystal Disk Info isimli yazılım kullanılıyor. Basit arayüzü ve ücretsiz olmasıyla birlikte bu programın sıkça kullanılmasına şaşırmamak gerek. Crystal Disk Info yazılımı indirilir. Crystal Disk Info yazılımının kurulumu gerçekleştirilir.
Görüntü gitmesi ile SSD'nin ölmesi arasında uzaktan yakından hiçbir bağ yok. SSD öldüğünde SSD'ye artık veri yazılamaz. SSD, salt okunur moda geçer. Duruma göre SSD BIOS'ta gözükür ama sistemde gözükmez.
Katı hal sürücüleri (SSD'ler) geleneksel HDD'lere göre daha hızlıdır ve diğer avantajlara sahip olsalar da, aşırı doluysa yine de daha yavaş performans gösterebilirler. “Aşırı dolu olduğunda bile katı hal sürücüleri (SSD'ler) fark edilir şekilde yavaşlayabilir.
Herhangi bir dizüstü ya da masaüstü bilgisayarı canlandırmanın en iyi yollarından biri bir SSD takmaktır. Dizüstü bilgisayarlar açısından bakıldığında HDD'lere kıyasla enerji verimliliklerinin daha yüksek olması nedeniyle harika bir yükseltmedir. SSD'lerde hareketli parçalar olmadığından daha az güç tüketirler.
SSD'nin yanmasının tek bir sebebi olamaz. Örnek vermek gerekirse; yanlış veya tam takılmamış bir SSD hiç ummadığınız bir anda çalışmayı durdurabilir veya yanabilir. Bunun yanı sıra anakarta sızan bir sıvı ile SSD'nin yanmasına sebep olabilir.
SSD'nin bakımını yapmak için, düzenli olarak yazılım güncellemeleri yapmak önemlidir. SSD üreticileri, sürücü yazılımı güncellemeleriyle performansı artırmak ve uyumluluk sorunlarını gidermek için yeni sürümler yayınlarlar. Bu nedenle, SSD'nizin yazılımını güncel tutmak, performansını artırmaya yardımcı olacaktır.
Diskin sıcaklığı önceden 60 dereceye kadar çıkmış olmalı. %50 olursa sağlığı değiştirebilirsiniz. Şu anki sağlık durumunu Percent Lifetime Used değerine göre belirliyor Current 95 olduğu için normal.
Size yardım etmek için buradayım! "Kırmızı ışık", depolama cihazınızın (SSD veya HDD) durumunu göstermekten sorumludur. Sürekli yanıp sönüyorsa, cihazın normal çalıştığını ve dosya yazıp okuduğunu gösterir.
Saat olarak ifade edilir ve değer ne kadar yüksek ise depolama cihazının o kadar güvenli olduğunu gösterir. MTBF değeri 1.500.000 olan bir SSD sürücünün günde 24 saat çalıştığında 170 yıl boyunca hatasız şekilde çalışabileceği söylenebilir.
Ssd tamir edilebilir mi ? ssd normal harddisklerden farklıdır. SSD disklerin sadece kart devresi tamir yapılabilmektedir. SSD tamiri yapılarak veri kurtarılması mümkün olmaktadır.
Ayrıca, SSD'lerdeki bellek hücrelerinin sınırlı bir ömürleri olduğundan, tekrar tekrar veri yazılıp silmek de SSD'lerin ömrünü kısaltabilir. Bununla birlikte, SSD'lerin dayanıklılığı da cihazın kalitesine ve üretim teknolojisine bağlıdır. Yüksek kaliteli ve daha pahalı SSD'ler, daha uzun ömürlü olma eğilimindedir.
Topraklayıcı devre sokete SSD denetleyicisi üzerinden dönüyor. Kesin bilgi için takıp denemeniz gerek. AIDA64'te soket bilgileri göstersede BIOS'ta gösterse de çalışıp çalışmadığını takıp öğrenebilirsiniz. M.2 SSD soketleri kolay kolayda bozulmaz.
Windows işletim sistemi kullanıyorsanız, disk yöneticisi aracını kullanarak disk sağlığını kontrol edebilirsiniz. Disk yöneticisini açmak için “Başlat” menüsünden “Denetim Masası”na gidin ve “Disk Yöneticisi”ni seçin. Disklerin sağlık durumlarını gösterir ve herhangi bir sorun varsa uyarı verir.
Çok fazla işlem yapmak, çok fazla ısınması gibi şeyler en büyük nedenleridir.
SSD diskler, harici hard diskten daha fazla bozulma oranına sahiptir. Eski yapıları nedeniyle bu diskler olası etkilerden daha çok etkilenmektedir. Bu sebeple SSD disklerde daha fazla bozulma ve yanma durumu ortaya çıkabilir. Hard diskinizi fiziksel olarak da korumanız gerekir.
Hayır, M.2 SSD'ler çalışırken takıp çıkarılabilecek şekilde tasarlanmamıştır.
Laptop'a Ssd Takılır Mı? Evet Laptop bilgisayarımız yavaş çalışıyorsa eski tip hdd sürücüsünü sökerek yerine SSD disk takabilirsiniz. Bu işlem teknik bilgi gerektirmekte olup yanlışlıkla anakarta zarar verebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri