Öncelikle, mevcut SSL sertifika sağlayıcınızdan veya başka bir sağlayıcıdan yeni bir sertifika satın almanız gerekir. Daha sonra, yeni CSR dosyasını alır ve web hosting hizmetinize yüklersiniz. Yeni sertifikanızı web sitenize atarsınız. Bu işlem, sitenizin sürekli olarak güvenli kalmasını sağlar.
Ayrıca Let's Encrypt, OpenSSL ve ZeroSSL gibi platformlar üzerinden web sitenize ücretsiz olarak SSL sertifikası oluşturabilirsiniz. Ücretli SSL sertifikası için RapidSSL, Comodo ve Amazon gibi firmaları tercih edebilirsiniz. Kullanıcı tarafında ise SSL sertifikası kullanımı için herhangi bir işlem gerekmemektedir.
SSL Sertifikası Nasıl Alınır? Ücretsiz SSL sertifikası, Let's Encrypt, SSL for free, CAcert, Sectigo gibi web sitesi ve kuruluşlardan alınmaktadır ayrıca son zamanlarda bazı hosting firmaları da ücretsiz SSL hizmeti sunmaya başlamıştır. Ücretli SSL sertifikaları ise hosting firmaları tarafından sağlanmaktadır.
SSL.com'un ücretsiz sertifikaları, güvenilir bir sertifika yetkilisinden gerçek koruma sunar.
Tüm SSL Sertifika otoriteleri maksimum 1 yıllık sertifika üretebilmektedirler.
İlgili 26 soru bulundu
Şirketler için asıl önemli olan ise HTTPS web adresi için SSL sertifikasının gerekli olmasıdır. HTTPS, HTTP'nin güvenli versiyonudur; bu da HTTPS web sitelerinin trafiğinin SSL ile şifrelendiği anlamına gelir. Çoğu tarayıcı, SSL sertifikasına sahip olmayan HTTP sitelerini "güvenli değil" olarak işaretler.
Öncelikle, mevcut SSL sertifika sağlayıcınızdan veya başka bir sağlayıcıdan yeni bir sertifika satın almanız gerekir. Daha sonra, yeni CSR dosyasını alır ve web hosting hizmetinize yüklersiniz. Yeni sertifikanızı web sitenize atarsınız. Bu işlem, sitenizin sürekli olarak güvenli kalmasını sağlar.
Hızlı kurulum SSL sertifikaları yani domain doğrulaması ile aktif olan sertifikalar normal şartlarda doğrulanması 15dk ile 45dk içinde tamamlanır. Belge ile doğrulanan SSL sertifikalarının doğrulanma işlemi gerekli tüm belgeleri sağlamanız durumunda 1-5 gün içinde tamamlanır.
Bir web sitesinin SSL sertifikasının olup olmadığını adres çubuğundaki kilit iconundan anlaşılabilir. İcon eğer yeşilse SSL sertifikası vardır. Ayrıca SSL sertifikası olan sitelerin adreslerinin başında http:// değil https:// yazmaktadır.
Bir Sitenin SSL Sertifikası Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır? Sitenin SSL sertifikasına sahip olup olmadığını anlamanın en kolay yolu tarayıcınızdaki adres çubuğuna bakmaktır. URL'nin HTTP yerine HTTPS ile başlaması, sitenin bir SSL sertifikasıyla güvenli hale getirilmiş olduğunu göstermektedir.
SSL sertifikaları site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür.
Bir bildirim aldıysanız, SSL.com sertifikası süresi doluyorsa veya süresi dolmuşsa, bu sertifikayı yenilemeniz gerekecektir. Bunu yapmak için, lütfen yenileme için sağlanan bağlantıyı tıklayın veya kopyalayıp tarayıcınızın adres çubuğuna yapıştırın. Ardından yenileme siparişi sayfasına yönlendirileceksiniz.
İyi bir SSL sertifikasında şifreleme kuvveti yüksek olmalıdır. 256 bit'lik şifreleme yapabilen SSL sertifikaları ideal olanlardır, daha düşük olanlardan uzak durun.
SSL sertifikanızı yükleme
Sol taraftaki Connections (Bağlantılar) panelinde Sunucunuzun Adına tıklayın. Ana panelin IIS bölümünde Server Certificates (Sunucu Sertifikaları) seçeneğine çift tıklayın. Sağdaki Actions (Eylemler) panelinden Complete Certificate Request (Sertifika Talebini Tamamla) seçeneğine tıklayın.
OV SSL, yüksek seviyede güven düzeyine sahip bir SSL türüdür. OV SSL sertifikası alabilmek için web sitesi sahibi yoğun bir doğrulama sürecinden geçer. OV SSL sayesinde web sitesi sahibinin bilgileri adres çubuğunda gösterilerek kötü niyetli sitelerden ayırt edilmesi sağlanır.
Sistemin size vereceği Cname kaydını, alan adınızın name server kayıtlarının olduğu kurum üzerinden girildikten sonra ortalama 3 saat içerisinde SSL sertifikanız doğrulanıp aktif edilir. Sistemin size vereceği dosyayı sitenize yükleyerek doğrulama yapmanızı sağlayan yöntemdir.
Sitemin SSL sertifikası olup olmadığını nasıl anlarım? URL'niz http:// değil de https:// ile başlıyorsa, SSL sertifikanız olup olmadığını görebilirsiniz.
EV SSL sertifikası satın alma işlemini tamamladığınız zaman adres çubuğunda asma kilit şeklinde görünen web sitenizin güvenli olduğunu gösteren Güven Logosuna sahip olursunuz. Bu sayede ziyaretçileriniz "Bu Site Güvenilir Değil" uyarısı almazlar, web sitenizde güvenle gezer ve alışveriş yapabilirler.
SSL Sertifikası Nedir? SSL, kredi kartı ve adres gibi kişisel bilgileri şifreleyerek siber güvenliği sağlamak için web siteleri tarafından kullanılan bir standarttır. SSL sertifikası ise bu bağlantıyı kullanmak için gerekli olan sertifikadır. Sertifika, bağlantıyı şifreler ve bir web sitesinin kimliğini doğrular.
SSL garanti bedeli satın aldığınız SSL markanızın herhangi bir aksilik durumunda size ödemeyi taahhüt ettiği ücrettir. SSL türlerine göre teminat garantisi sağlanmaktadır.
HTTP kullanan web sitelerinde http:// ile başlayan bir URL bulunurken, HTTPS kullanan web sitelerinde URL https:// ile başlar. HTTP güvenli değilken HTTPS güvenlidir. HTTP durumunda hiçbir güvenlik sertifikası kullanılmaz, ancak HTTPS durumunda SSL/TLS gibi güvenlik sertifikaları kullanılır.
SSL, web sunucusu ile tarayıcı arasında güvenli bir bağlantı oluştururken XML de bilgisayar sistemleri arasında bilgi alışverişini destekler. Böylece kişisel bilgiler sistem tarafından doğrulanmış olur ve güvenli ödeme işlemi gerçekleşir.
SSL (Secure Sockets Layer) sertifikaları, site adreslerinin doğruluğunu kontrol eder ve iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde verilerin iletilmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri