Anlatım üçüncü şahıs ağzından yapılmalıdır. Örneğin; “formu doldurdum” ya da “verilen görevi yaptım” değil, “form dolduruldu”, “verilen görev yapıldı” şeklinde yazılmalıdır.
Staj defteri isteğe bağlı renkli veya siyah-beyaz, arkalı önlü veya tek yüze basılı olarak hazırlanabilir. Sayfalar kurumun yetkili mühendisine (mühendis izin vb nedenler ile firmada değil ise İ. K.'ye) onaylatılmalıdır. Her sayfanın alt kısmında onaylayan kişinin imzası ve kaşesi yer almalıdır.
Staj defterine ilk gün ne yazılır? Staj defterine ilk gün yazılması gereken bilgiler, staj yapılan kurumun ismi, tarih ve çalışmaya başladığınız saat gibi temel bilgilerdir. Bunun yanı sıra, staj sürecinin ilk gününde edindiğiniz izlenimler, gözlemler ve deneyimler deftere yazılmalıdır.
Staj defteri en az staj günü sayısı kadar sayfası olacak şekilde hazırlanır. Staj defteri yapılan stajın öğrenciye kazandırdığı bilgi ve becerilerin raporudur. Defter, teknik bir dil ve üçüncü şahıs anlatımı kullanılarak anlaşılır ifadeler ile yazılır. Staj defteri günlük yazar gibi doldurulmamalıdır.
Staj defteri metin sayfaları düzenli bir şekilde karton kapaklar arasına ciltlenmelidir. Yazılar Times New Roman yazı tipi kullanılarak kâğıdın yalnız bir yüzüne yazılmalıdır. İtalik ve benzeri süslü, el yazısı gibi karakterler kullanılmamalıdır. Staj defterinin tamamında harf büyüklüğü on iki (12) punto olmalıdır.
İlgili 27 soru bulundu
Süresi içerisinde eğitim diline göre -Türkçe veya İngilizce olabilir- staj defterini ve evraklarını teslim etmeyen öğrenci stajını yapmamış sayılır. Evraklar en geç 30 (otuz) iş günü içerisinde bölüm başkanlarına teslim edilmelidir.
Defterler kurşun kalemle DOLDURULMAMALIDIR. kaybolabilmektedir. Sayfalarda silinti, kazıntı, daksil karalama olmayacak.
Staj Defteri Yazım Kuralları
Staj defteri yazılırken, sade anlaşılır bir dil kullanılmalı, yazım dili Türkçe olmalıdır (Öğrenci stajını yurtdışında yaptığı takdirde yazım dili İngilizce olabilir). Staj defteri bilgisayarda ya da tükenmez kalem kullanarak okunaklı bir şekilde el yazısı ile doldurulmalıdır.
Böyle durumlarda günlük değil, belirli bir işin aşamalarını staj sayfalarına gün tarihine bakmaksızın sırasıyla yazabilirsiniz. Ayrıca bir gün içerisinde birden fazla işte yapmış olabilirsiniz. Bu durumda yapılan her bir işi, ileriki günlere ait sayfalara gönül rahatlığı içerisinde yazabilirsiniz.
Zorunlu Staj Başvuru (Ek-1) Formu üzerindeki tüm yazılar dikkatlice okunmalı ve doldurulması gereken tüm kısımlar dikkatlice doldurulmalıdır. Bu formda doldurulması gereken bilgilerin eksik ya da yanlış olması durumunda fakültemiz sorumlu değildir.
2- Staj Defteri Yazım Kuralları
Defterin günlük gibi kullanılarak stajla ilgisi olmayan konuların yazılmaması gerekir). doldurulmalıdır. Staj defterinin her sayfası çalışılan bölümdeki yetkili kişiler tarafından imzalanmalıdır.
Evet. Temiz ve düzenli olmak koşuluyla defter, tükenmez ya da kurşun kalem ile doldurulabilir.
Stajer öğrenci tarafından doldurulur.
i. Staj defterine öğrenciye ait vesikalık resim yapıştırılması zorunludur. personele imzalatılması gereklidir.
Defter örneğinde, sağ üst köşeye uygulamanın yapıldığı tarih atılmalıdır. Yapılan iş kısmına uygulama hakkında kısa bilgi verilmelidir. Bir gün için ortalama bir sayfa kullanılıp her sayfanın sağ alt köşesinde yer alan bölüm yetkili kişi tarafından imzalanmalıdır.
1) Staj defteri tükenmez kalemle dolduruluyor mu? Staj defteri resmi bir belge olduğu için siyah veya mavi tükenmez kalemle düzenli olarak doldurulmalıdır.
Staj defterinizin kapağını (1_Kapak) tam ve eksiksiz doldurun. 'Staj Değerlendirme Formu' (2_Staj_Degerlendirme_Formu) başlıklı sayfa işyeri eğitimden sorumlu kişi tarafından doldurularak gerekli kısımlar imzalanıp, kaşelenecektir. (Kullanılan kaşe resmi şirket kaşesi olmalıdır.)
Tarihler sadece iş günlerini kapsar, hafta sonları ve resmi tatil günleri yazılmaz. Staj tarihlerine dikkat edilerek, tarihler atlanmadan yazılır.
Fotokopi çekmek, çay dağıtmak, temizlik yapmak, tuvalet temizlemek, bahçıvanlık yapmak adeta stajyer işçilerin başlıca görevi olarak görülür.
Staj defteri staj bitim tarihinden itibaren en geç 1 ay içinde bölüme imza karşılığında teslim edilmelidir. Defter şahsen veya yakın vasıtası olmak üzere iki yöntemle teslim edilebilir.
2. Staj hafta da en fazla 6 işgünü (48 saat) yapılabilir. Stajyer öğrencinin haftada 6 günden (48 saatten) fazla çalışması, fazla mesai yapması veya gece vardiyasında çalışması ek staj günü olarak sayılmaz. Resmi tatil günlerinde staj yapılamayacaktır.
Giriş kısmında staj yeri ve staj firması tanıtılır, staj ile ilgili genel bilgiler verilir. Sonuç kısmında staj süresince öğrenilen teknik bilgiler özetlenmelidir. Ekler bölümüne staj süresince alınan iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri hakkında bir sayfalık rapor yazılacaktır.
Stajyer öğrenciler, staj süresince yaptığı çalışmalarını, yapılan uygulamaları ve öğrendikleri konuları, tutacakları staj defterine uygun olarak yazar ve staj sonunda kendisinden sorumlu görevliye imzalatıp, kurum veya işyeri amirine onaylatır.
Staj sonucu eksik olan öğrenciler, eksiklerini tamamlamak üzere defterlerini geri almadıkları veya defterlerini alıp verilen süre içinde teslim etmedikleri takdirde stajları reddedilir.
Zorunlu Yaz Staj defteri düzenli tutulmalı ve staj bitiş tarihinden itibaren 60 gün (2 ay) içerisinde Arelkam' a teslim edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri