Avukat yanı staja ilişkin olarak ilk üç ayın sonunda ve altı ayın sonunda staj yaptığınız avukat tarafından kesin olarak tarih belirten rapor verilmesi ve bu raporların en geç 10- 15 gün içinde Baroya ulaştırılması gerekmektedir.
Raporun ilk sayfası, pratik çalışmayı yapan öğrencinin adını, soyadını, numarasını, bölümünü, yapılan stajın numarasını içeren kapak sayfası olmalıdır. Rapor Türkçe veya İngilizce olarak yazılabilir. Raporlar ciltli veya dosya içerisinde teslim edilir.
Staj dosyası ve EK-5 Formu, stajını tamamladığı günden(başvuru esnasında belirtilen) itibaren en geç 2 hafta; Gizli Staj Başarı Formunu ise, stajını tamamladığı günden(başvuru esnasında belirtilen) itibaren en geç 2 hafta içinde Yüksekokul Müdürlüğüne ulaştırması gerekmektedir.
İşyeri eğitimi ve staj yapan öğrencilerin almış oldukları istirahat raporlarının SGK'ya bildirilmemesi durumunda 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 102. maddesi gereğince asgari ücretin 1/2'si tutarında idari para cezası uygulanmaktadır.
Zorunlu Yaz Stajı kapsamında staj yapan öğrenciler staj defterlerini staj bitiş tarihinden sonra 60 gün (2 ay) içerisinde öğrenim gördüğü yerleşkenin Kariyer Merkezi Ofisine elden teslim edebilirler.
İlgili 43 soru bulundu
İl sağlık Müdürlüğünden gelen Stajı teklifini kabul ettim şimdi ne yapacağım? Staja kabul edildiğiniz takdirde; başvuru evraklarını staja kabul edildiğiniz hastanenin eğitim birimine başlangıç tarihinden en az 15 gün önce iletmeniz gerekmektedir. Gerekli evraklar nelerdir?
Staj için sağlık raporu 'nu yalnızca işyeri hekimleri düzenleyebilir. Aile hekimleri bu belgeyi veremezler. Aile hekimlerinin işe giriş sağlık raporu kapsamında olan işe giriş sağlık raporu hizmetini verebilmeleri için, raporu isteyen firma az tehlikeli sınıfta olması ve 50 den az çalışanı bulunuyor olması gereklidir.
Sağlık Kurul Raporunda (Heyet Raporu) mutlaka "Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalışabilir, Sağlık Kurumunda Staj Yapmasında Bir Engel Yoktur, Hastanede Çalışabilir, Hastanede Staj Yapabilir'' vb. ibareler olmalıdır. Bu raporu temin etme süresi uzun olduğundan işlemlerinize şimdiden başlamanız faydalı olacaktır.
Staj yaparken alacağınız izin ya da rapor süresi kadar staj gününüz uzar. Bu durumu öğrenci işlerine bildirip gerekli evrakları raporlu veya izinli olduğunuz zamanlarda göndermeniz gereklidir.
mazeretsiz üç gün üst üste veya staj dönemi boyunca staj süresinin %10 'u oranında (3 gün) devamsızlık yapan stajyerin stajına son verilerek, durum ilgili MYO Staj Kuruluna bildirilir. Bu durumda stajyerin herhangi bir yasal talep hakkı doğmaz. 2. Öğrenci sorumluluk gerektiren işlerde fiilen çalışmalıdır.
Devamsızlık yapılan günlerin telafisi hemen staj bitiminde, stajın son gününü takiben (ara verilmeden) aynı kurumda yapılır. Yaz stajı 20 iş günü olarak tamamlanmak zorundadır. Raporsuz devamsızlık yapan öğrencilerin stajı geçersiz sayılır ve staj tekrarı yaparlar.
Staj komisyonu tarafından onaylanan staj defterleri en geç stajı izleyen yarıyıl sonuna kadar İGÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na teslim edilir.
Kapak Sayfası
Kapak sayfası, stajyer öğrencinin adı, soyadı, sınıfı, numarası, stajın konusu (yazılım/donanım), başlama ve bitiş tarihi (gün/ay/yıl), süresi (x hafta/ x*5 iş günü), staj yapılan yerin adı ve adresi bilgilerini içerir.
GİRİŞ başlığı altında proje veya staj konusu ile ilgili araştırmanın amacı ve kapsamı, kullanılan metod ve/veya yapılan analizler açıkça belirtilmeli ve elde edilen sonuçlar kısaca verilmelidir.
Staj raporu, öğrencilerin Lisans Stajı süresince edindikleri mesleki bilgi ve deneyimleri lisans programında öğrenilen bilgiler çerçevesinde ele alacakları rapordur.
Devamsızlığı olan, hastalık izninde (raporlu) olan öğrencilerin bu günlere karşılık gelen ücretleri ödenmeyecektir. Bu Usul ve Esaslar kapsamında öğrencilere ödenecek ücretler her türlü vergiden müstesnadır.
[Fotokopi verilcekse okuldan 'Aslı gibidir' yaptırılmalıdır. İş Sağlığı Ve Güvenliği Belgelerinin geçerlilik süresi alındığı tarihten itibaren 1 yıldır.)
Zorunlu stajda stajyerlerin izin hakkı yoktur. Gönüllü stajda ise izin yapılabilir. Fakat eğer staj 4 haftadan fazla sürüyorsa. İzin günü sayısı stajyerin yaşına ve staj süresine bağlıdır.
"Aile hekimlerinden kaç gün rapor alınabilir?" sorusunun yanıtına gelirsek aile hekimleri 10 gün rapor verebilir. Bu süre, bir aile hekiminin tek seferde verebileceği en uzun rapor günüdür. 10 günlük süre tamamlandıktan sonra kontrol için doktora gittiğinizde aile hekimi size tekrar bir 10 günlük rapor yazabilir.
Hem az tehlikeli grupta yer alan hem de çalışan sayısının uygun olması durumunda sağlık merkezlerinden tek hekim sağlık raporunu kolaylıkla alabilmektesiniz. Raporu alabilmek için sadece aile hekimine başvurma zorunluluğu bulunmamaktadır.
c) Staj süresi, programın niteliğine göre 30 işgününden (240 saat)'den az, 60 işgününden (480 saat)'den çok olamaz. d) Öğrenim süresi içinde mesleki uygulama yapan meslek yüksekokulların öğrencileri yukarıda belirtilen 30-60 günlük staj süresinin dışında değerlendirilir.
TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile kimlik doğrulaması yapın. E-devlet şifreniz yok ise PTT şubelerinden alabilirsiniz. Ardından otomatik olarak yönlendirileceğiniz hizmet dökümü sayfasında staj sigortanız ile ilgili bilgileri görebilirsiniz.
Staj parasını alamayan öğrencilerin alacaklarına kavuşabilmeleri için yasal süreç başlatmaları gerekmektedir. Staj parasını alamayan öğrencilerin mağduriyetlerini giderebilmek için staj parası alacağı davasını açması veya icra takibi başlatması gerekmektedir.
Sağlık raporu; devlet hastanelerinden, özel hastanelerden, aile hekimlerinden alınabilir. Sağlık raporu almak isteyen kişi bir dilekçe ile başvurabilir. Daha sonra sağlık kurulundan verilen çizelge ile çizelgede yazılı olan doktorlara tek tek muayene olmak gerekecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri