Premium Kahve Karışımı %100 Arabica kahve çekirdeklerinin sütle buluşmasıyla... Öğütülmüş Kahve Fındık notalarıyla eşsiz tada sahip, gövdeli Kolombiya...
Çoğunlukla buzlu filtre kahve ya da espresso olarak bilinen cold brew kahve, aslında özel bir demleme yöntemi kullanılarak elde edilen ve aksine buz eklenerek değil doğrudan soğuk şekilde üretilen bir içecektir. Cold Brew, kökleri Japonya'ya dayanan bir soğuk demleme tekniğidir.
Hazırlanışı: Çekilmiş kahveyi su ile birlikte bir sürahide veya French Press'te karıştırın ve yaklaşık 12 saat kadar oda sıcaklığında bekletin. Oluşan konsantreyi filtreden geçirin ve bir bardağa koyun. Ardından kahveye buz küpleri ve limon kabuğu ekleyin.
Cold Brew yani Türkçe adıyla soğuk demleme kahvenin soğuk suyla demlenmesi veya demlenmiş kahvenin soğutulması yoluyla elde edilen kahvedir. Tadını topraktan fincana her adımda uygulanan yöntemlerle değiştirebilen kahve işin içine soğuk kelimesi girdiğinde önümüze yeni yeni kapılar açıyor.
Starbucks'ın özel harmanıyla hazırlanan ve soğuk kahve denilince ilk akla gelen Starbucks Cold Brew, ısı yerine zamanla demlenen eşsiz bir lezzet. Bu yöntemde, iri çekilmiş kahve çekirdekleri 20 saat boyunca soğuk suda demleniyor ve kahvenin içeriğindeki zengin ve dengeli lezzetler açığa çıkıyor.
İlgili 19 soru bulundu
Premium Kahve Karışımı %100 Arabica kahve çekirdeklerinin sütle buluşmasıyla... Öğütülmüş Kahve Fındık notalarıyla eşsiz tada sahip, gövdeli Kolombiya... Çekirdek Kahveler Latin Amerika ve Asya/Pasifik kahvelerinin lezzetini sunan...
diğer yöntemlere göre çok yumuşak içimli bir kahve elde edilir. sıcak su ile temas gerçekleşmediğinden ötürü kahveyi acı ve ekşimsi yapan asitler ve yağlar kahveye geçmez.
Cold brew kahvenin asiditesi normal demlenen buzlu kahveden daha düşük olduğu için acılığı daha az, tatlılığı ise belli belirsiz de olsa daha fazladır. İçerikleri ve Etkileri Farklı mıdır? Cold brew, normal demlenmiş kahveden %65 daha az asidiktir.
Soğuk kahve, herhangi bir kahveye buz eklenmesiyle yapılır. Cold brew ise yüksek miktarda kahve ve suyun karıştırılarak buzdolabında 12-20 saat bekletilmesiyle hazırlanır. Cold brew, daha az keskin tada sahiptir. Cold brew de kahve suyun içinde uzun süre beklediği için, suya salınan kafein miktarı da yüksektir.
1 litrelik bir kavanoza ihtiyacımız var. 68 gram çok kalın ayarda kahve öğütüyoruz. kavanozumuza 800 ml su koyuyoruz. üzerine öğütülmüş kahveyi boşaltıyoruz. daha sonra 200 ml su ekliyoruz, bu arada döktüğümüz kahve de iyice ıslanmış/karışmış oluyor biz suyu dökerken.
Soğuk kahve hazırlamanın en pratik yöntemi belki de en kolayı instant kahve diye adlandırılan hazır kahvelerle, yani granül yapıdaki kahvelerle hazırlamaktır. Dilediğiniz kadar Granül kahveyi 1/4 bardak soğuk suda eritin, üstüne bardağın 1/4'ü kadar buz ve kalanına da süt ekleyerek kahvenizi hazırlayabilirsiniz.
En çok tercih edilen kahve çekirdekleri Arabica çekirdekleri olduğundan soğuk kahve yapımında da bu çekirdekler kullanılır. Filtre kahve ya da espresso yapımında kullandığınız çekilmiş kahveyi de soğuk kahve tarifi denerken kullanabilirsiniz.
Cold Brew (Soğuk Demleme Kahve) Faydaları
Aşırıya kaçmadan tüketildiği takdirde Cold Brew Kahve tüketimi; Metabolizmayı hızlandırır, yağ yakımına ciddi ölçüde yardımcı olur. Kalp hastalıkları ve hafıza bozuklukları ile ilgili hastalıkların riskini azalttığı görülmüştür.
Cold brew kahvenin besin değerine ve kalori miktarına göz atacak olursak; şu rakamları ifade edebiliriz. Yağlı sütlü cold brew kalori: Tall boy: 108 kalori. Grande boy: 142 kalori.
Yapılan çalışmalarda soğuk demleme yöntemi ile demlenmiş kahvelerin kafein içeriklerinin biraz daha fazla olduğu bulunmuştur. Orta boy cold brew kahvenin kafein içeriği 200 mg'dır.
Granül, zerrecik anlamına gelir. Granül kahve yapımı, kahve aromasının ve tadının suya aktarıldıktan sonra kristal zerreciklerle dönüştürülmesi işlemidir. Öncelikle taze kahve çekirdekleri kavrularak aroması ve tadı canlandırılır. Çekirdekler su ile demlenerek konsantre kahve elde edilir.
Soğuk kahve, hepimizin bildiği filtre kahvenin yapılıp dolaba atılarak soğutulmasıyla elde edilir. Cold brew ise soğuk suyla uzun sürede demlenir ve ayrıca soğutulmasına gerek kalmaz. Lezzet olarak farkı ise soğuk kahvede demlenen filtre kahve sıcak olduğu için soğutulunca acılaşır, tuzlu ve asidik tatlar ortaya çıkar.
2- Cold Brew sıcak içilebilir mi? Evet, soğuk demleme ile elde ettiğiniz kahveyi sıcak içebilirsiniz.
muhtemelen sıcak demlemenin açığa çıkan asit ve yağ oranını yükseltmesinden dolayı kahvedeki o ekşi tat da gitmiş oluyor. hatta kış aylarında kahveyi soğuk demleyip, süzüp, oda sıcaklığında beklettikten sonra sıcak süt ile içmeyi planlıyorum.
"Viscous Cafe nere?", "Ass Kicker da ne ola ki?" diye kafasında deli sorular olanlar için açıklayalım: Viscous Cafe, Avustralya'nın Adelaide kentinde bulunan bir kafe ve bir bardağı 80 bardak kahveye eşit değerde kafein içeren dünyanın en sert kahvesini satan yer.
Cold Brew Ne Kadar Dayanır? Evde hazırlayarak hızlıca tüketeceğiniz kahvenizin saklama süresi için fazla endişelenmenize gerek yok. Şişeleyip uzun bir süre içinde tüketmek için hazırladığınız sade cold brewin ömrü yaklaşık 3 aydır.
Soğuk demleme kahve iki haftaya kadar buzdolabında saklanabilir. Bu yüzden rahatlıkla dondurma yapımında, kahveli buz küpleri olarak veya tatlı yaparken malzeme olarak kullanılabilir.
Cold brew (soğuk dem) ile üçüncü dalga kahvecilerin artmasıyla karşılaşmaya başlasak da, aslında bu yöntem Japonya'da bulunan Hollandalı tüccarlarca 1600lü yıllardan beri kullanılmaktadır. Hatta bu yüzden “Dutch” ya da “Kyoto” tarzı demleme olarak da bilinmektedir.
Kahvenin ölçüsünü frenchpressinizin büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz ben küçük boy frenchpress için yarım su bardağı kahve kullanıyorum. Üzerine suyu ekleyip karıştırın ve 12 saat ağzını kapatıp bekleyin. 12 saatin sonunda french pressiniz filtresini bastırın ve kahveniz içime hazırBol buz ile servis edebilirsiniz.
Cold Brew:
Tall: 41,00 TL. Grande: 47,00 TL. Venti: 52,00 TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri