Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Stent takılan hasta ağır işte çalışabilir mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Stent takılan hasta ağır işte çalışabilir mı?

Çoğu insan girişimsel işlem sonrası 1 - 2 hafta içinde işe geri dönebilir ve normal yaşantısına devam edebilir. Eğer bir kalp krizi geçirilmişse bu süre daha uzun olabilir. Hasta ağır bir işte çalışıyorsa hekimine bu durumu bildirmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabriseyis.com

Kalbinde stent olan ağır kaldırabilir mi?

İlk bir hafta ağır kaldırmamanızı, araba kullanmamanızı ve kasık bölgenize dikkat etmenizi öneriyoruz. İlk 15 gün kasık bölgenizde morarma olabilir, zamanla kaybolacaktır. Kasık bölgesinde kanama ve şişlik olursa mutlaka bir hekime başvurunuz. Doktorlarımız tarafından ilk kontrolünüz 1 ay sonra yapılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasangungor.com

Stent takilan hasta ne zaman calisma hayatına döner?

Stent ve benzeri girişimsel işlem yapılan hastalar ise yaklaşık 24 saat içerisinde taburcu edilir ve akut koroner sendrom hariç tüm hastalar bir hafta içinde işine dönebilir ya da yolculuğa çıkabilir. Bugünkü tedavi yöntemleriyle, ana koroner damar dahil, kalbin uygun olan tüm damarlarına stent takılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Stent ömrü ne kadardır?

Stent damarın içine gömüldükten sonra ömür boyu burada kalıyor ve kesinlikle yerinden oynamıyor ya da kalmıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Stent takılan hasta yürüyüş yapabilir mi?

Kalp krizi geçiren, by-pass ya da stent uygulanan hastalar için de erken dönemde spor sakıncalı olabilir. Bu hastalar spora başlama zamanını mutlaka doktorları ile görüşmelidirler. Ancak birçoğu 2-3 hafta içinde yürüyüşlere başlayabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Stent takılan hastalar nelere dikkat etmeli?

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Stent takılan hastanın riski nedir?

Birkaç ay sonra stentin üzeri yeteri kadar dokuyla kaplanınca stentin kanla teması kesilir. Stent damar duvarına gömüldükten sonra risk azalır, bu nedenle artık tek bir kan sulandırıcı ilaç yeterli olur. İlaç kullanmamak; stentin pıhtı nedeniyle tıkanmasına, bu da kalp krizine ve ani ölüme sebep olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sukruakyuz.com

Stent takılan Yer ağrı yapar mı?

Stent takılması sonrasında göğüs ağrısı beklenmemektedir. Stent sonrası göğüste ağrı devam ediyor ise kısa süre içinde sağlık kuruluşlarına başvurmak gerekmektedir. Bu ağrının altta yatan sebebi araştırılmalıdır. Stent sonrasında yağlı gıdaların tüketiminden mutlaka kaçınmak gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kalbe en fazla kaç tane stent takılır?

Bir hastaya en fazla kaç stent takılabilir? “Burada bir sınır yoktur. Gerekli olan en az stentin kullanılması tercih edilir. Bir hastaya birden fazla stent kullanılabilir, bu konuda bir sıkıntı yoktur.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vedataytekin.com

Stent takıldıktan sonra damar tekrar tıkanır mı?

Pıhtılaşmadan sorumlu hücreler stent yüzeyine yapışır ve burada büyüyerek pıhtı oluşturur ve bu olay devam ederse stent pıhtı ile tıkanır. Acil olarak tekrar balon-stent yapılması veya bypass cerrahisi gerektiren ani tıkanma oranı %2 civarındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: teomankilic.com

Stent takıldıktan sonra kan sulandırıcı ne kadar kullanılır?

Balon veya stent uygulanan hastalarda, işlem sırasında kan sulandırıcı ilaç verildiğinden dolayı yatakta yatış süresi anjiyografiye göre bir kaç saat daha uzundur. Stent işleminden sonra doktor 3-6 ay süreyle kan sulandırıcı bir ilaç kullanılmasını (aspirin kullanıyorsanız ek olarak) isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalpman.com

Stent ne zaman tıkanır?

Stent tıkanması stent yerleştirildikten 3-12 ay arasında kendini gösterir. Stent takılmasından hemen sonra oluşan tıkanma ise yani ilk 3 ayda olan tıkanma var ise ya YANLIŞ İŞLEM dir veya HASTANIN KAN SULANDIRICILARA DİRENÇ geliştirmsidir yani kan sulandırıcı işe yaramıyordur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetakgul.com.tr

Stent takıldıktan kaç gün sonra cinsel ilişkiye girilir?

Kalp krizi olmaksızın balon-stent uygulanan hastalar ise aynı hafta içerisinde ilişki yaşayabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acibadem.com.tr

Stent ne zaman kaybolur?

Eriyen stentler, metal stentler gibi ömür boyu hastanın damarında kalmıyor. Damar içinde ilk 6 aydan sonra erimeye başlayan ve iki yılda tamamen kaybolan eriyen stent ile kalp damarlarının yapısı bozulmuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: livhospital.com

Stent kalp krizini önler mi?

Evet. Stent işlemi kalbe giden kan akışını artırır, göğüs ağrısını ve kalp krizi riskini azaltır. Stent işlemi ile daralmış veya tıkanmış damarlar açılır ancak, kalp damar hastalığını tek başına tedavi etmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: siyamiersekeah.saglik.gov.tr

Stentin yan etkileri nelerdir?

Böbrek taşı ameliyatında stent takılan hastalarda bazı olumsuzluklar olabilmektedir. Bunlardan; hafif ağrı, sık idrara çıkma, idrarda yanma, bazen idrar kaçırma ve idrarda pembeleşme, kanama beklenen yan etkiler olup hastaları endişelendirmemelidir. Bu semptomları azaltacak ilaçlar doktorunuz tarafından verilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drarifdemirbas.com

Kalp hastaları ağırlık çalışabilir mi?

Kalp Hastaları Nasıl Spor Yapmalı

Peki kalp hastaları spor yapacak mı? Elbette evet ama hastalara en önemli tavsiyemiz , ağır sporlardan kaçınmalarıdır. Vücudun ağırlığını ya da dışarıdan ağırlık kullanarak bir takım sporlar yapmaları önerilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drmustafaguler.com

Stent takilan hasta sigara içerse ne olur?

Örneğin stent takılan hastalarda sigara, stent tıkanma riskini ikiye katlar. İçilen her sigara ile bypass ameliyatına bir adım daha yaklaşılır. Kalp rahatsızlığınız varsa sadece sigara değil; puro, pipo ile nargile gibi tüm tütün ürünlerinden uzak durmanız gerektiğini unutmayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acibadem.com.tr

Damar tıkanıklığı yüzde kaç olursa tehlikeli?

Damarlar tıkanır, daralır, sertleşir. Damar hacminin %70'inin tıkanmasıyla birlikte kalbe akan kan miktarı ciddi anlamda azalır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drtaneryavuz.com

Anjiyo sonrası kalp krizi olur mu?

Anjiyonun Riskleri Nelerdir? Bütün cerrahi girişimlerde olduğu gibi anjiyo da bazı riskler barındırır. Ancak söz konusu risk faktörleri günümüz teknolojisi sayesinde son derece azalmıştır. Hastanın felç veya kalp krizi geçirme riski ya da yaşamını yitirme riski son derece düşüktür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ortadoguhastanesi.com.tr

Kalp stent ömrü ne kadardır?

Tersten okunursa, ilaçsız stentlerde her 100 kişiden 85'inde, ilaçlı stentlerde ise 95'inde hiçbir zaman sorun gelişmez. Özetle, stentlerin belli bir ömrü yoktur. İlaçlı stentler de teknolojiyle beraber gelişmekte devam etmektedir. En son çıkan ilaçlı stentler en az bir önceki nesil stentler kadar etkilidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sukruakyuz.com

Bypass mı yoksa stent mi?

Kalbinizdeki sorunların ciddiyeti: Damarlarınızdaki sorunlar sayıca çok fazlaysa veya kompleks yapıda ise tercih bypass lehinedir. Örneğin, üç damarda birden çok ciddi ve uzun darlıklar varsa genellikle bypass tercih edilir. Darlıklar kısa ise ve çok sayıda değilse stent daha iyi bir seçenektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sukruakyuz.com

Stent tekrar çıkarılabilir mi?

Damar tıkanıklığı için yerleştirilen stentler bazen tıkanabilir. Bu stentlerin tekrar anjiyo ile açılması mümkündür. Benzer bir anjiyo yapılır ve tıkanna stent çoğunlukla balon ya da ilaçlı balonla, bazen tıraşlama ve seyrek olarak da stent içine ikinci bir stent takılarak açılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Stent soğuktan etkilenir mi?

Stent, balon ve aritmisi olanlar dikkat!

Özellikle kalp hastalığı geçirmiş stenti, balonu, kalp yetmezliği veya aritmi problemi olan kişiler havalar çok soğuk olduğu zaman mümkünse çok dışarı çıkmamalılar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medipol.com.tr

Stent alınmazsa ne olur?

Günümüzde daha çok üreter ve böbrek taşı tedavileri sonrasında kullanılmaktadır. Normal stentler en fazka 3 ay uzun süreli stentler 1 sene durabilir. Bu süreler geçmeden bu stentlerin alınması gerekmektedir. Alınmazsa bu stentler taşlaşmaya başlayıp obstruksiyona neden olup böbreğe zarar verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Stent kontrolü nasıl yapılır?

Balonun içinde röntgen ışınlarını geçirmeyen bir sıvı olduğu için balonun nerede olduğu ve darlığı ne kadar açtığı floroskopi (röntgen ışınları ile canlı ve hareketli görüntüler) ile anlaşılabilir. Daha sonra balonun içindeki sıvı geri çekilir (yani indirilir) ve geri alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sante.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT