STOK beyannamesinin verildiği tarihte kayıtlar alınır.
30.07.2023 Tarihinde (D) A.Ş. Söz Konusu İktisadi Kıymeti Satmıştır. Not; Yukarıdaki İktisadi Kıymet 31.12.2023 Tarihinden Önce Satılmaz İse 31.12.2023 Tarihinde Yukarıdaki Kaydın Yapılması Gerekmektedir.
Başvuruda son gün, 3 TEMMUZ 2023 PAZARTESİ, YANİ BUGÜN.
7440 sayılı Kanunda yer alan düzenlemelerden yararlanmak isteyenlerin 3 Temmuz Pazartesi günü yani bugün gün sonuna kadar ilgili kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunmaları gerekiyor.
İşletmede mevcut olduğu halde kayıtlarda yer almayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşların envanter listesi ile vergi dairelerine bildirmek suretiyle defterlerine kaydedilmesine ilişkin bildirimin ve ödemenin son günü 3 Temmuz 2023'tür.
Söz konusu beyan, en geç 31 Mayıs 2023 tarihine (bu tarih dâhil) kadar yapılacak ve tahakkuk edecek vergi de aynı süre içinde ödenecektir.
İlgili 29 soru bulundu
Muhasebe kayıtları Haziranda yapılır. KDV Haziran ayına ait olup Temmuz ayında verilecek 1 no.lu beyanında indirim konusu yapılır.
31 Mayıs 2023 tarihine (bu tarih dâhil) kadar vergi dairelerine beyan etmek suretiyle kayıtlarını düzeltebileceklerdir (Ek:22). Düzeltme uygulamasında, kasa mevcutları ile ortaklardan net alacak tutarlarıyla ilgili olmakla beraber başka hesaplarda takip edilen tutarların da dikkate alınması mümkündür.
Beyanların elektronik ortamda verilmesi esastır ancak elektronik ortamda beyanname ve bildirim verme zorunluluğu bulunmayanlar kağıt ortamında bildirim yapabilir. Beyan edilen tutarlar üzerinden %3 oranında vergi hesaplanıp beyanname verme süresi içinde yani 31.Mayıs.2023 tarihine kadar ödenecektir.
Yapılandırma için başvuruların 31 Mayıs 2023 tarihine kadar, ilk taksit ödemelerinin ise 30 Haziran 2023 tarihine kadar gerçekleştirilecekti. 26 Mayıs 2023 Cuma Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile başvuru süreleri 30 Haziran'a uzatılmıştı. Şurada Paylaş! SON BAŞVURU 3 TEMMUZ'DA, İLK ÖDEME 31 TEMMUZ'DA!
Vergi borcu yapılandırması başvuruları 30 Haziran 2023 tatile denk geldiği için, son başvuru süresi 3 Temmuz 2023 olarak açıklandı. Vergi borcu yapılandırma için son tarih 31 Mayıs olarak açıklanmış ancak sonrasında süre uzatılmıştı.
Uygulama kapsamında olan mükellefler, işletmelerinde mevcut olduğu halde kayıtlarında yer almayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşlarını 31 Mayıs 2023 gününe (bu tarih dahil) kadar ayrı bir beyanname ve bir envanter listesi ile bağlı oldukları vergi dairelerine bildireceklerdir.
Şurada Paylaş! BORÇ YAPILANDIRMA SON GÜN NE ZAMAN? SGK tarafından yapılan duyuruda, “Son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59'a kadar uzatılmıştır” ifadelerine yer verildi.
31.07.2023 tarihinde sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesinden dolayı Kurum tahsilat sistemimizde yoğunluk meydana gelmiş ve bu sebeple 7440 sayılı Kanunda öngörülen yapılandırmanın peşin ve ilk iki taksitinin son ödeme süresi 03.08.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
7440 sayılı yasaya göre Mayıs /2023 ayında stok bildiriminde bulundum. Nisan ayı KDV beyannamesinde, stok affından gelen KDV'yi indirebilir miyim? Mayıs ayı KDV beyannamesinde indirilir.
STOK AFFININ BA FORMUNDA BİLDİRİLMESİ
Söz konusu bildirim işlemi, Ba formunun “Soyadı/Adı Unvanı” bölümüne “Muhtelif Satıcılar (7440 sayılı Kanun Madde 6/1)”, “Vergi Kimlik Numarası” bölümüne (3333 333 333) yazılmak suretiyle yapılacaktır.
Stok Affı Beyanı Rayiç Bedel Üzerinden Yapılabilecek!
Stok beyanı; emtia, makine, teçhizat ve demirbaşların bildirim tarihindeki rayiç bedelleri üzerinden yapılacak. Rayiç bedeller mükellefin bizzat kendisi tarafından tespit edilebileceği gibi, bağlı olduğu meslek kuruluşuna da tespit ettirilebilecek.
Yapılandırılan Borç Tekrar Yapılandırılır mı? Borcunu ödemediği için yapılandırma işlemi sonlanan bir kişinin tekrar yapılandırmaya başvurabilmesi için devlet tarafından yeni bir kanun çıkartılması gerekmektedir. Aksi takdirde yapılandırma işleminden yeniden yararlanma hakları yoktur.
Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek.
7440 SAYILI KANUNA GÖRE BORÇ YAPILANDIRMASI VE MATRAH ARTIRIMI/KASA VE STOK DÜZELTMESİ BAŞVURU SÜRESİ VE İLK TAKSİT ÖDEME SÜRESİ BİR AY UZATILMIŞTIR. 26.05.2023 Değerli üyemiz, Bilindiği üzere, 7440 Sayılı Kanın uygulanmasında başvuru süreleri 31.05.2023 tarihinde sona ermektedir.
Bu Kanun hükmünden yararlanabilmek için; 31/5/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ilgili idareye başvuruda bulunulacaktır. Ödenecek tutarların ilk taksitini 30/6/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil), diğer taksitlerini ise bu tarihi takip eden aylık dönemler hâlinde azami 48 eşit taksitte ödemeleri gerekmektedir.
Stok affından tüm gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri yararlanabilecek.
31 Aralık 2022 tarihi ve öncesine ait kamuya olan vergi, prim ve diğer borçların yapılandırılması için başvuru süresi nisan ayından mayıs ayına, ilk taksit ve peşin ödeme süresi de mayıs ayından haziran ayına uzatıldı. Buna göre, yapılandırma başvuruları 3 Temmuz'da sona erecek.
Vergi Usul Kanunu'na göre kayıtların en geç 10 gün içinde işlenmesi gerekmektedir. Muhasebe fişine işlenmesi ve işlenen fişlerin yetkili kişiler tarafından imzalanması ile kayda geçmesi durumunda 45 günlük bir süre tanınmaktadır. Bu 45 günün sonunda fişlerin deftere işlenmesi zorunludur.
Bu süre içerisinde ödenmeyen bu vergiler 6183 sayılı Kanun hükümlerine göre gecikme zammıyla birlikte tahsil edilecektir. Süresinde ödenmez ise Yararlanma yok sayılmaz.
Bu hükme göre ödenmesi gereken katma değer vergisi, ilk taksit beyanname verme süresinde, diğerleri takip eden birinci ve ikinci ayda olmak üzere üç eşit taksitte ödenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri