Strafor panelleri uzun süre dayanıklı ürünlerdir ve hem suya hem de darbelere karşı sağlamdırlar.
Strafor panellerin dış cephelerde sıkça kullanılmasının sebepleri şunlardır: Su geçirmezdir. Isı ve ses yalıtımı yapar. Darbelere karşı dayanıklıdır.
Strafor en zor çözülen malzemelerden biridir ve ıslandığında kimyasallar bırakarak suyu da kontamine eder.
-Dekoratif amaçla kullanılabilir. -Isı ve ses yalıtımı sağlar. -Nem ve rutubeti önler.
Suya ve neme dayanıklı olan strafor duvar paneli banyo ve mutfak gibi nem oranı yüksek yerlerde de rahatlıkla kullanır. Bu sebeple, banyo ve mutfaklarda yenileme yapılacağı zaman fayans ve mermer yüzeyin sökülüp yenisinin yapılması yerine, strafor duvar panelleri tercih edilir.
İlgili 36 soru bulundu
Duvar panelleri hammmaddesi strafor olduğundan kanserojen madde içermez ve tamamen sağlığa zararsızdır.
Yıkanabilir ve silinebilir. İç ve dış cephelerde kullanılabilir. Isı yalıtımı sağlar. Kolay kesilebilir.
Ömürlüktür, yıllar geçse dahi bozulmaz, çürümez, küflenmez, korozyon ve paslanmaya neden olmaz.
Duvarı kuru bezle sildikten sonra küf temizleyici sprey ya da çamaşır suyu-su karışımını duvara sıkın, 10 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra nemli bir bezle tekrar silin ve gerekliyse kuru bez ile tekrar silip duvarı temizleyebilirsiniz.
Esnek Duvar Panelleri Isı, Ses Ve Nem Yalıtımı Sağlar, Kışın Sıcak, Yazın Serin Tutar, Zamanla Yapışkanlık Ve İzolasyon Özelliğini Yitirmez, Suya Ve Darbelere Dayanıklıdır.
Strafor su geçirir mi? Direkt su ile temas halinde kapalı gözenekli malzemelerin su emme oranları çok düşüktür ve Strafor, kapalı gözenekli bir malzemedir. Strafor'u meydana getiren Styrene, suda çözülmeyen ve erimeyen bir yapıda olduğundan kapalı gözeneklerinin duvarları suyu geçirmez.
EPS , sonsuz ömürlü bir malzemedir.Buna karşılık , bazı kişiler EPS'nin kullanıldığı yerde zamanla yok olduğunu iddia etmektedir.Olayın esası şöyledir : EPS doğru yerde , doğru kalınlık ve yoğunlukta , yapı fiziği ve inşaat kurallarına göre uygulandığı takdirde malzemenin yok olması diye bir şey bahis konusu olamaz.
Özellikle sağlık açısından tehdit oluşturan strafor kaplar; stiren ve sentetik içerikli olması açısından kanserojen etkisi yaratıyor.
Uygulandığı alandaki ısıyı dışarıya çıkarmazken, dışarıdaki havanında içeri girmesini engeller. Bu sayede tam bir ısı yalıtımı sağlamış olur. Özel makinesi ile uygulanan köpük, rutubet ve nem için en etkili kalıcı çözümdür. Ayrıca uygulama sonrası hemen etkisini göstererek rutubeti engeller.
Strafor duvar panelleri hem iç cephelerde hem dış cephelerde rahatlıkla kullanılabilen yapı malzemeleridir.
Isı yalıtımına katkı sağlar. Antibakteriyeldir. Küflenmeyi önler. Ses ve nem yalıtımı sağlar.
Karbonatı, evin rutubet oluşabilecek noktalarına yerleştirin. Bu sayede rutubet oluşma riski düşecektir. Son zamanlarda çok popüler olan kaya tuzu lambası, fazla nemi içine çeker. Evin farklı bölgelerine koyabileceğiniz kaya tuzu lambası, hem ortama hoş bir koku yayar, hem de rutubetin azalmasına yardımcı olur.
Nem kontrolü, iyi havalandırma, su sızıntılarının düzeltilmesi, düzenli temizlik ve rutin denetimler küf oluşumunu engellemek için etkili adımlardır.
BARS Rutubet önleyici sıva uygulaması. ÜRÜN TANIMI: Rutubetten zarar görmüş , nemlenme, çiçeklenme, boya kabarması veya yoğuşma görülen duvarlarını yalıtımı için özel olarak geliştirilmiş çimento esaslı sıvadır. ÖZELLİKLER : Ekonomiktir. Betonun nefes almasına engel olmaz.
Strafor yüksek standartları olan, dayanıklı ve kaliteli bir malzemedir. Köpük polistiren yapısı gereği buhar geçirgenliğine sahip olan bir üründür. Özellikle nem emilimi sayesinde suya dayanıklı bir yapısı vardır. Bu da dış mekan koşullarında üstün bir koruma özelliği sağladığını gösterir.
Strafor (EPS) hem soğuğa hem de sıcağa karşı binaları koruyan kapalı ve gözenekli çok iyi bir ısı yalıtım malzemesidir.
Strafor'u meydana getiren Styrene, suda çözülmeyen ve erimeyen bir yapıda olduğundan kapalı gözeneklerinin duvarları suyu geçirmez. Strafor normal ve alev yürümeyen olmak üzere iki tip olarak üretilmektedir. Alev yürütmeyen B1 sınıfı hammaddeden üretilmektedir.
Saç kurutma makinesi veya sıcak hava tabancası kullanarak köpüğü ısıtın. Isı, köpüğün yumuşamasına ve gevşemesine yardımcı olacaktır. Daha sonra, bir bez veya süngerle köpüğü nazikçe ovalayarak veya kazıyarak çıkarabilirsiniz. Profesyonel temizlik şirketlerinden yardım alabilirsiniz.
Erime sıcaklığı 210 - 250 °C'dir. Özgül ısısı 1,34 kg/kg °C'dir. 1 kg plastiği eritmek için gerekli ısı 268 kj/kg'dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri