Özellikle içme suyu deposu boyanmasında solventsiz epoksi boyalar tercih edilmelidir. Solventsiz boyanın en önemli özelliği, su ile karşılaştığında suda çözünebilen ve insan sağlığı için çok zararlı olan solventin bulunmamasıdır.
Epoksi Esaslı İçme Suyu Depoları İçin Hijyenik Son Kat Kaplama ve Boya. İki bileşenli, epoksi reçine bazlı, içme suyu depoları için hijyenik epoksi tixotropik son kat kaplama ve boyası.
Dış alana kurulumu yapılan plastik su depolarının dış yüzeyi güneş ışınlarını geçirmeyen folyo ile kaplanmalı ya da üzeri baraka tarzı bir yapıyla korunaklı hale getirilmelidir. Bunların hiç biri yapılamadığında su deposunun dış yüzeyi koyu renkte bir boya ile boyanabilir.
Polietilen hammadde ile üretim yapıldığından deponun dış katmanı plastik malzemeden oluşuyor. Bu nedenle depolar kapalı bir alanda kalacaksa beyaz renk tercih edilmelidir. Eğer depo güneş alan, U.V. ışınlarına maruz kalan bir alana yerleştirilecekse muhakkak mavi renkli depolar tercih edilmelidir.
Galvaniz su deposu, genellikle çelik veya plastikten yapılan bir su deposudur. Bu tür bir su deposu, suyun temizlenmesi, depolanması ve dağıtılması için kullanılır. Galvaniz su depoları, suya temas eden iç yüzeylerinin galvanizle kaplanması nedeniyle, paslanmaya ve korozyona karşı daha dayanıklıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Çamaşır suyu (%10 kadar) ve su kullanarak hazırlanacak karışımla deponun için yıkanmalıdır. Temizliğin tamamlanmasının ardından depo su ile doldurulmalı ve deponun kapağı kapatılmalıdır. Suya uygun miktarda klor atılmalı ve sudaki klor seviyesi düzenli olarak ölçülmelidir.
Eğer deponun kurulu olduğu alan havasız bir yer ise hava sirkülasyonu yoksa paslanmaz çelik depolar dahi paslanabilir. Bu durumda deponun su değmeyen bölümlerinde aşırı bir paslanma meydana gelir ve depo içine bu pas su damlacıkları şeklinde akmayan başlar.
En sağlıklı su deposu, malzemesine bağlı olarak farklılık gösterir. Ancak genel olarak, içme suyu depolamak için en sağlıklı seçenek paslanmaz çelik veya gıda sınıfı polietilendirilmiş çelik depolardır.
Deponun ana yapı maddesine dikkat edin.
Bu doğrultuda Polietilen adlı maddeden üretilen su depolarını tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Sağlıklı olmasıyla bilinen bu madde, deponuzun içine güneşin zararlı maddelerinin girmesini engelleyecek ve suyunuzun her daim sağlıklı kalmasını sağlayacaktır.
Depo Temizlenmezse Ne Olur? 1.Su isale hattındaki borular demir boru ise depoda pas birikir. Zamanla depoda çamur birikintisi oluşur. 2.Sirkülasyon olmayan yani durgun olan su deposu 4–10 gün süre zarfında kendi kendine bakteri üretir.
Plastik aksamların boyanması için geliştirilmiş sprey boya. Plastiğe mükemmel yapışma ve tutunma sağlar. Sert plastik yüzeyler, plastik bahçe mobilyaları, oto tamponları, pencere çerçeveleri vb. yüzeylerde uygulama imkanı sunar. Ürün sert yüzeyli plastiklere uygulanabilir.
Plastik yüzeyler: Plastik yüzeyler, sprey boya ile boyanmadan önce temizlenmeli ve astarlanmalıdır. Plastik sandalyeler, oyuncaklar ve kaplar, boya spreyi ile boyanabilecek plastik yüzeyler arasındadır. Cam yüzeyler: Sprey boya ile cam yüzeyler boyanabilir ancak cam yüzeyler tutunması zor yüzeylerin başında gelir.
Akrilik Boya İle Plastik Boyama
Su bazlı akrilik boya veya Handy lake boyaları tercih edebilirsiniz.
Özellikle içme suyu deposu boyanmasında solventsiz epoksi boyalar tercih edilmelidir. Solventsiz boyanın en önemli özelliği, su ile karşılaştığında suda çözünebilen ve insan sağlığı için çok zararlı olan solventin bulunmamasıdır.
Epoksi, dayanıklı ve uzun ömürlü özelliklere sahip özel bir maddedir. Renk seçeneğine sahiptir ve kolay uygulanabilir. Fayans yenilemek yerine ekonomik özelliklere sahip olan fayans üzeri epoksi boyama işlemi için en iyi madde epoksidir.
Akrilik boyalar, kullanılan tekniğe bağlı olarak farklı sonuçlar verir. Mat boya uygulandıktan sonra kuru bir fırça ile tuvalde güçlü bir ton oluşturmak mümkündür. Akrilik boyaya su katılmayan eser, sulu boya kullanılmış görünümündedir.
Plastik Su depoları güneş ve güneş ışınlarından etkilenip suda yosunlaşma yaptığından dolayı bulunduğu konum su deposunu korumakta oldukça önemlidir. Olabildiğince güneş ışığı almayan bölgelerde konumlandırılmalıdır. Eğer açık havada mecburen güneşe maruz kalıyorsa kesinlikle mavi su depoları tercih edilmelidir.
Öncelikle, deponun içini sıcak suyla durulayın ve varsa büyük parçaları çıkarın. Ardından, bulaşık deterjanı veya beyaz sirke eklediğiniz ılık suyla dolu bir kova hazırlayın. Bu karışımı deposuna dökün ve bir süre bekleyin. Daha sonra, yumuşak bir sünger veya temizlik bezi ile iç yüzeyleri nazikçe ovalayın.
Depodaki suyun kimyasal dengesini düzenli olarak kontrol etmek ve ayarlamak, yosun oluşumunu önlemenin bir diğer etkili yoludur. pH seviyesini doğru bir şekilde tutmak, suyun klor seviyesini izlemek ve ihtiyaç duyulduğunda kimyasal katkı maddeleri kullanmak suyun temiz ve yosunsuz kalmasına yardımcı olacaktır.
Temizleme karışımı için sıcak su ve deterjan yeterlidir. Aşındırıcı sıvılar kullanmamanız gerekir. Deponun için ovulması; depo içinin tam temizliğinin sağlanması için temizleme karışımı döktükten sonra fırça veya sünger yardımıyla ovulur. Çelik kıllı fırça kullanımı su deposunun yüzeyine zarar verir.
Su deposu temizleme hizmeti mutlaka yaptırılması gereken, sağlıklı bir tüketim ve yaşam için zorunlu bir hizmettir.
Sonuç olarak, galvaniz depo sağlıklı bir seçenek olabilir, ancak kullanım amacınıza, coğrafi koşullarınıza ve depolayacağınız malzemelere bağlı olarak dikkatlice planlanmalı ve uygulanmalıdır. Profesyonel bir mühendis veya depo tasarımcısı ile çalışarak, ihtiyaçlarınıza uygun en iyi depo çözümünü belirleyebilirsiniz.
Galvanizleme, demir veya çelik üzerine koruyucu bir çinko kaplaması işlemi olarak ifade edilebilir. Çinko demirden yaklaşık 30 kat daha yavaş korozyona uğradığından, galvanizleme paslanmayı önlemenin ucuz ve etkili bir yolu olabilir.
Paslanmış bir su deposundan yada paslanmış bir tesisat boru hattından tüketim alanımıza gelen su haliyle paslı olacaktır. Tetanosa sebebiyet veren tetanospazmin bakterisi bu paslı su içerisinde yoğun miktarda bulunur. Bu paslı ve kirlenmiş suyla her zaman temas etme imkanımız bulunmaktadır.
Yapılması gereken paslanmaz çelik yüzeye sahip eşyayı sıcak suyla yıkayıp deterjanı yüzey üzerinde 10-15 dakika bekletin. Daha sonra kiri süngerle temizleyin. Su lekelerini ve parmak izlerini paslanmaz çelik yüzeylerden çıkarmak için cam temizleyici kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri