Son teknoloji ile üretilen su yalıtım boyası seçenekleri, binaların ve çeşitli kullanım alanlarının zararlı etkilerden korunmasını sağlar. Sızdırma ve çatlama yapmayacak şekilde üretilen su geçirmeyen boya seçenekleri çeşitli alanlarda kullanılır. Satın alacağınız yalıtım boyası ile ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Karplus İzolasyon su yalıtım boyası kesinlikle su geçirmez. Uygulaması çok basit olup yarı akışkan özelliği vardır. Bu yüzden çok zor yüzeyleri bile kolayca kaplayabilir. Elastiktir.
İnceltme işlemi: İlk kat uygulanırken su ile %40 inceltilir. İkinci ve diğer katlar inceltilmeden direkt uygulanır. Permodur duvar ve betonların kesişim yerlerine şerit şeklinde boydan boya uygulanıp daha sonra tüm yüzey boyanır. Uygulama için fırça veya rulo kullanılabilir.
SES YALITIM BOYASI
2mm kalınlıkta uygulandığında 1000 Ha'e göre 4,85 dB kadar sesi azalttığı ve absorbe ettiği Türkak onaylı akridite laboratuarları tarafından belgelenmiştir. Su bazlıdır. İstenilen renklerde üretilebilir.
Uygulandığı zeminin nem tutmasını ve neme bağlı olarak küf oluşumunu engellemektedir. Uygulaması bir hayli kolay olan ısı yalıtım boyası işçilik maliyetlerinizin azalmasına da yardımcı olacaktır. Ayrıca uygulandığı alanın kat sayısına bağlı olmak üzere %40 oranlarında enerji tasarrufu sağladığı kanıtlanmıştır.
İlgili 38 soru bulundu
Suyu Anında Donduran Şok Tozu Kullanıma hazır, suyu anında donduran şok priz çimentosudur. Su ile temas ettiğinde yaklaşık kırk saniyede prizini alarak suyu keser. ISONEM M 36 aktif su akıntılarında ve yüzey sularının kurutulmasında kullanılır.
%5 indirimle Isonem Sb 18 kg Süper Bileşen Su Yalıtım Boyası 2.460TL'ye, %7 indirimle Isonem Liquid Glass 4 kg Yalıtım Boyası 1.679TL'ye, %11 indirimle Isonem Thermal Paint 5 lt Yalıtım Boyası 750TL'ye, %7 indirimle Isonem Bd Şeffaf 5 lt Fayans Zemin Yalıtımı 1.571TL'ye sahip olabilirsiniz.
Nedir bu su bazlı boya? Su bazlı boyanın yapısında dolgu, suda çözünen bağlayıcı ve mikroskobik plastik parçacıklar vardır. İçerisinde buluna suda çözünen bağlayıcılar sayesinde suda çok kolay çözülür. Kuruduğunda ise suya karşı oldukça dayanıklı bir hal alır.
Ses yalıtımında kullanılan malzemeler arasında akustik süngerler, basotect basotect süngerler kullanılır. Bariyerli çeşitleriyle oldukça etkili olan ses yalıtım malzemeleri dışında bariyerli süngerler, bondex süngerpan ve ahşap yünü heraklite gibi malzemelerde kullanılarak ses yalıtımı en üst seviyede sağlanmış olur.
Ses yalıtımı konusunda en başarılı sonuçlar elde edebileceğiniz İzocam Taşyünü, İzocam manto Taşyünü, nfaf ses yalıtım süngeri, nfaf Yapışkanlı ses yalıtım süngeri, genel Taşyünü ve cam yünü ürünler ses yalıtımı konusunda bilindik en başarılı ve en iyi malzemelerdir.
En iyi su yalıtım malzemesi hangisidir denildiğinde ilk akla gelen geleneksel yalıtım malzemelerine alternatif olması ve uygulamasının kolay olması ile tercih sebebi olan PERMODUR olacaktır. Bir diğer önemli ayrıntı PERMODUR ince, sıvı karakteri sayesinde geleneksel yalıtım malzemeleri ile birlikte kullanılabilir.
Betonları su geçirimsiz duruma getirmek amacı ile su yalıtımı sağlayan akrilik ya da poliüretan içerikli malzemeler beton üzerine direk uygulanabilmektedir. Ayrıca su geçirmez çimento çeşitleri kullanılarak betonun su geçirmemesi sağlanabilmektedir.
Standart poliüretan köpükler ses ve ısı yalıtımı sağlamaktadır. Poliüretan köpükler ses yalıtımı için kullanıldığı zaman kapı ve pencerelerin arasındaki boşluklara doldurulmaktadır. Bu sayede de kusursuz bir şekilde yalıtım sağlanmaktadır. Poliüretan köpük malzemesi su geçirmezdir.
Özellikle su kaydırma ve su geçirmeme özelliği ile silikonlu boyalar mükemmel bir dış cephe boyasıdır.
Çünkü fayanslar banyolarda ve mutfaklarda su ne nemin en fazla olduğu alanlarda kullanılır. Üzerine uygulanacak olan boyanın suya ve neme oldukça dayanıklı olması gerekiyor. Bu sebeple fayanslarınız için yağlı ve epoksi boya türlerinden yararlanarak boyayabilirsiniz.
Su bazlı boyalar suda çözünür, ancak kuruduktan sonra suya dayanıklı hale gelir. Bağlayıcı olarak, akrilik, vinil, PVA veya alkid gibi farklı malzeme türleri kullanılır.
Duvar ses yalıtımı için bondex sünger ürünleri, yanmaz sünger ürünleri, akustik sünger ürünleri, bariyerli bondex sünger ve ses yalıtım bariyeri gibi ürünler tercih edilmelidir. Bu ses yalıtım malzemelerinin yanmaz özelliğe sahip olmaları kullanıcılar için güvenli ve sağlıklı kullanım imkanı sağlarlar.
Bir apartmanda yada çalışma alanlarında yürüme sesleri yada hava oluşumlu gürültülerin alt kata gitmesine engel olabilmek için ses yalıtım uygulaması yapılmaktadır. Zeminlerde parke yada şap altı ses yalıtımı uygulamaları yapılabilir. Titreşim kaynaklı sesler yada darbe nedeniyle oluşan gürültüler engellenir.
Beton zeminler yüksek bir kütleye sahiptir. Beton zeminler havadan gelen sesleri (konuşma, televizyon) engelleyecektir. Darbe sesi (ayak, hareketli mobilyalar) zeminden aşağıdaki odaya geçecektir. Zemin ahşap kiriş ve döşeme tahtaları, hem darbe hem de havadan gelen sesler için sorun olabilir.
Artan boyalar boyanın cinsine göre; kabın içindeki boyanın havayla temasını tamamen kesecek şekilde, su bazlı ise su, solvent bazlı ise solvent eklenerek saklanmalıdır. Ancak bu şekilde açılmış boyaların birkaç ay içerisinde kullanılması uygun olacaktır. Su veya tiner katılmamış bir boyanın raf ömrü ise 3 yıldır.
Tırtıklı duvar boyama işleminde hangi tür boya kullanmalıyım? Tırtıklı duvar boya uygulamasında; silikon boya, grenli boya, plastik boya veya yağlı boya kullanabilirsin.
Banyonuz için Pastel Yarı Mat gibi dayanıklı bir boya türü kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bu, yüzeylerinizde küf oluşumunun önlenmesine ve su, buhar ve nemin etkilerine karşı korunmasına yardımcı olacaktır. Duvarlar ve tavanın boyanması için bir rulo fırçaya, rötuş ve kestirme için küçük bir fırçaya ihtiyacınız olacak.
Uygulama Sıcaklığı: +5°C - +35°C arası. Kuruma Süresi: Dokunma Kuruma: 1-2 saat. Tam Kuruma: 4-5 saat.
İsonem 18 kg su yalıtım malzemesi 36 m²'lik bir alana rahatlıkla uygulanabilen bir üründür.
Kuruma Süresi: 24 Saat.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri