Su, saç köklerindeki sinir uçlarının sağlıkla çalışmasını sağlar. Baş ağrısını önler iyi hissetmemizi sağlar! Yeterli miktarda su içmek, ruh halinizi iyileştirmeye, belleği arttırmaya, baş ağrılarının sıklığını azaltmaya ve beyin fonksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olur.
Ilık su, sakinleştirme etkisine de sahip. Ilık su içmek, merkezi sinir sistemini sakinleştiriyor. Kas ve eklem ağrısı çekiyorsanız ılık su içerek sinir sisteminizi sakinleştirebilir, böylece ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Metabolizmayı hızlandırıyor, bu sayede kilo vermeye yardımcı oluyor.
Az Su İçmenin Anksiyeteye Etkisi
Ayrıca uzmanlar dehidrasyonun da vücuttaki kortizol seviyesini artırıp daha stresli hissedilmesine neden olabileceğini belirtmektedirler8. Diğer bir deyişle, vücudunuzun ihtiyacı olan miktarda su tüketerek stres seviyenizi dengede tutmak mümkün olabilir.
Yeterli miktarda su içen insanın modu daha dinamik olur. Melatonin de dâhil tüm hormonların kilit unsuru olan su, psikolojimizin de sağlıklı olmasını sağlar. Su ayrıca, stres, gerginlik ve depresyon un hafiflemesine de yardımcı olur.
Su, Organların Düzenli Çalışmasını Sağlar
Kalp-damar sistemi, solunum sistemi, sindirim sistemi, üreme sistemi, sinir sistemi ile böbrek, beyin ve karaciğerin düzgün çalışması, yeterli su tüketilmesine bağlıdır3. Ayrıca düzenli ve yeterli su içmek kabızlığa ve yüksek tansiyona da iyi gelir.
İlgili 23 soru bulundu
Su eksikliğinin ciddi boyutlara ulaşması kişinin komaya girmesine kadar gidebilir. Su az tüketildiğinde; deri elastikiyetinde azalma, baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, kan basıncı düşüklüğü gibi şikayetler görülebilir. Bu bulgulara rağmen gerekli su alınmazsa ölümcül sonuçlar ortaya çıkabilir.
Dehidrasyon belirtileri yaşa göre değişebilir.
Yetişkinlerde; aşırı susuzluk, daha az idrara çıkma, kas krampları, koyu renkli idrar, yorgunluk, gözlerde kısılma, tansiyon düşüklüğü, baş dönmesi, bilinç bulanıklığı, bilinç kaybı ve sinirlilik, konfüzyon.
Meditasyon ve nefes egzersizleri, kaygı ile mücadele için en yaygın tavsiye ve en etkili yollardan biridir. Düzenli anksiyete nöbetleriniz varsa, bir meditasyon dersi almayı düşünün. Bu alışkanlığı edinmek, stresi azaltmanıza ve yaşam kalitenizi büyük ölçüde artırmanıza yardımcı olacaktır.
Vücut ısısını dengeler ve kişilerde büyük sıkıntı veren ödemin atılmasına yardımcı olur, Kan dolaşımınızı kolaylaştırarak daha sağlıklı olmanızı sağlar, Bağırsak sağlığını düzenler, Metabolizmayı daha fazla çalıştırır.
Yapılan araştırmalar yetişkin bir kadının günlük 2.7 litre, erkeğin ise 3.7 litre sıvı alması gerektiğinin altını çizer nitelikte. Fakat bu noktada karpuz, salatalık gibi su miktarı fazla olan yiyeceklerin de vücut için sıvı kaynağı olabileceğini unutmamalısınız.
1 -Ağız kokusunu önler. 2-Kan hacmini artırır, hücreler için gerekli oksijen ve besini hızlı bir şekilde taşır ve kalbin daha sağlıklı olmasını sağlar. 3-Kırık, kepek, dökülme gibi saç problemlerine engel olur. 4-Kabızlık ve bağırsak tembelliği gibi sindirim problemlerinin giderilmesini sağlar.
Besinlerin sindirilmesinde ve enerjiye dönüştürülmesinde su önemli bir yere sahiptir. Su, atık ve toksik maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olmaktadır. Kan hacmi ve basıncı, su ile dengelenmektedir. Kanın vücuttaki akışkanlığını su sağlamaktadır.
Su içen kişilerin vücutlarındaki toksinler, özellikle de sağlıklarına zarar verebilecek olanlardan bu şekilde kurtulmak mümkündür. İdeal, günde içilecek 3 litre su ile sağlıklarını iyileştirmek için vücutlarındaki toksinleri temizleyebilmeleri mümkün olabilmektedir.
Uyumadan önce fazla su içerseniz bu durum, uyku sırasında azalan idrar çıkışının artmasına neden olabilir. Yani idrar ihtiyacı nedeniyle uykunuz bölünebilir, uyku kaliteniz düşebilir6, 7. Bu nedenle gece uyumadan önce fazla su içmemeye dikkat etmelisiniz. Yarım ya da bir bardak su, gece uyumadan önce yeterli olabilir.
Alprazolam (Xanax), Clonazepam (Rivotril), Klorazepat (Tranxilene), Diazepam (Diazem, Nervium), Lorazepam (Ativan) psikiyatride sıklıkla tercih ettiğimiz benzodiazepin grubu ilaçlardır.
Meditasyon yapmak özellikle belli bir rutine oturduğunda dikkatinizi içinize, kendi öz benliğinize doğru çevirir. Kendinizi dinlemeye ve sakinleşmeye yardımcı olur. Bunun dışında meditasyon stres, kaygı bozukluğu yani anksiyete gibi ruhani çöküntülere de iyi gelir.
Lifli besinler ve bol su sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Yetersiz su tüketimi, sindirim sisteminin daha az çalışmasına ve kabızlığa yol açar. Kabızlık ve hazımsızlığı önlemek, sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlamak için mutlaka su için.
Kişinin yeterli miktarda su alıp almadığını anlaması bazı kendisinde yapacağı bazı gözlemlerle mümkündür. Yeterli su içen kişinin idrarı açık sarı veya soluk sarı renktedir. Önemli olan diğer bir husus günde kaç defa idrara çıktığıdır. Normal şartlarda yetişkin bir birey günde 6-7 kere idrara çıkmalıdır.
Susuzluk bilinç kaybı yapabilir
İleri sıvı kayıplarında tansiyon düşer, nabız artar, kas krampları oluşur, böbrek yetmezliği ortaya çıkar ve bilinç kaybı olabilir. Aşırı sıvı kayıplarına bağlı ortaya çıkan sorunlar kalp, beyin, böbrek, karaciğer gibi organlarda ilave bozukluklara yol açar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri