Hidrofor sürekli çalışıyor! Hidrofor pompa genleşme tankında bir arıza söz konusu olabilir. Çek valf arızası olabilir örneğin su kaçırıyor olması muhtemeldir. Şebeke suyu kesildiği için hidrofor devreye girmiş olabilir. Genleşme tankı lastiği patlak olabilir ya da tankın içerisindeki hava bitmiş olabilir.
Eğer depoda su bitmiş ise flatör enerjiyi kesmiş olabilir bu nedenle hidrofor arızası meydana gelebilir. Hidrofor çalışmıyorsa mutlaka depodaki suyu kontrol edin ve eğer su bitmişse doluncaya kadar bekleyin, pompaların havasını alın ve sonra tekrar çalıştırın. Kontrol panosunda arıza sinyallerini kontrol edin.
Hidroforun su basmaması, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. İlk olarak, hidroforun pompasının bozuk olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer pompa bozuk değilse, hidroforun akış kontrol vana veya hidroforun içindeki filtrelerin tıkanık olup olmadığını da kontrol etmeniz gerekmektedir.
Pompa dönüş yönünü doğru olup olmadığını kontrol ediniz. Su seviyesi hidrofordan yüksek veya aynı seviyede ise, çıkış vanasını kapayın, doldurma/hava alma tapasını çıkarıp emiş vanasını açıp bekleyin. Su gelince tapayı kapatın. Su seviyesi hidrofordan düşük ise, çıkış vanasını kapatıp emiş vanasını açınız.
Hidrofor sürekli çalışırsa ne olur, hidrofor sürekli çalışıyor su basmıyor, hidrofor motoru neden yanar gibi problemlerde su pompası çalışıyor ama su basmıyor ise uzun süreli bu şekilde davranması sonucunda pompa yanar. Peki hidrofor neden sürekli çalışır, hidrofor sürekli devreye giriyor nedenlerine bakalım.
İlgili 24 soru bulundu
Hidrofor sürekli çalışıyor!
Hidrofor pompa genleşme tankında bir arıza söz konusu olabilir. Çek valf arızası olabilir örneğin su kaçırıyor olması muhtemeldir. Şebeke suyu kesildiği için hidrofor devreye girmiş olabilir. Genleşme tankı lastiği patlak olabilir ya da tankın içerisindeki hava bitmiş olabilir.
normlarına uygun bir çözüm olacaktır. Not: Bina içerisindeki basınç dağılımı öngörülürken, tesisatın hiçbir noktasında statik su basıncının 5 bar'ı (50 mSS) geçmemesine dikkat edilmelidir.
Şebeke sularının yetersiz olduğu durumlarda hidroforlar otomatik olarak devreye giren ve kullanıcıyı yormayan pompalardır. Hidroforun amacı, su tankında bulunan suyu, hava ile basınçlandırıp uzak noktalara pompalamaktır. Su tankının bir diğer amacı ise üstünde yardımcı elemanları taşımasıdır.
Sıcaklığın artması ile genleşen su kontrol altına alınmaz ise borularda, kazanda ve ısıtma sisteminde sızıntılara neden olur. En zayıf noktadan patlak veren bu sızıntılar ısıtma sisteminden verim almamanıza ve sistemin arızalanmasına yol açar.
Tanklara üretim sırasında 1-2 bar civarında hava basılır. Ama kullanım yerinde tanktaki basıncın binanın koşullarına göre ayarlanması gerekir. Ayrıca tank uzun süre stokta beklediyse havası kaçmış da olabilir.
Hidrofor odası oluşturduğu gürültü en aza düşürmek için titreşim sönümleyici kauçuk levha kullanılır. Hidrofor odası çıkan sesler oldukça rahatsız edicidir. Bunun için bariyerli akustik süngerler, ses izolasyonu konusunda en iyi malzemelerdir.
Hidrofor Çalışma Prensibi: Hidrofor çalışma şekli, hidroforlar, şebeke suyunun yetersiz kaldığı durumlarda otomatik olarak devreye giren pompalara verilen isimdir. Su tankında bulunan suyu, hava ile basınçlandırır ve uzak noktaya pompalar, özetle çalışma prensibi budur.
Hidroforlar için su deposu şart mı? Hidroforun amacı, su tankında bulunan suyu, hava ile basınçlandırıp uzak noktalara pompalamaktır. Su tankının bir diğer amacı ise üstünde yardımcı elemanları taşımasıdır. Su ile orantılı hava basıncının artması için kapalı depo su tankına su verilmelidir.
Hidrofor Bakımı Periyodik Olarak Her 6 Ayda Yapılmalıdır Hidrofor Bakımında Hidrofor Pompası, Basınç Şalteri, Genleşme Tankı Hava Basıncı Ayrı Ayrı Kontrol Edilir Sistemde Eskiyen Aşınan Ve Muhtemel Arıza Riski Taşıyan Ürün Yenisi İle Değiştirilir.
Tüketici ve kullanıcılar için kabus işte şimdi başlıyor çünkü içme suyu hidrofor sistemlerinde bağlı olan tankın membranının patlaması pompanın her su ihtiyacı giderildiğinde devreye girmesi demektir. Yani pompa hiç bir şekilde korunmuyor ve enerji tüketimi büyük oranda artıyor.
Eğer genleşme tankında arıza varsa sistem içindeki suyun hacmi artar ve cihazın alt kısmından su akıtmaya başlar. Özellikle kış aylarında kombi altından su akıtıyorsa genleşme tankı arızasındandır.
Her kombide bulunan genleşme tankı kombi devreye girdiğinde ve su basıncı yükseldiğinde içerisindeki hava yardımı ile yükselen basıncı absorbe eder. Eğer genleşme tankında hava kalmadıysa kombi su basıncı yüksek veya kombi su basıncı düşük gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz.
Kombi peteklerinizi tam ısıtamaz devirdaimi. sağlayamaz basınç göstergenizde oynamalar olur. kombiniz alt ventilden su sızdırmaya başlayabilir.
Hidrofor sistemlerinde ise genleşme tankı basınçlı su depolama işlevi görür ve özellikle pompa şalt sayısını sınırlamak için kullanılır. Pompa tarafından anlık olarak basılan su miktarı ile kullanım tarafında harcanan su miktarı arasındaki fark tankta depolanır veya tanktan kullanılır.
Hava ile beraber çıkacak olan suyun etrafa zarar vermemesi için radyatörün alt kısmına geniş bir kap koyunuz. Isıtma cihazın çalışması suyun hareketi ve oluşan basınçla radyatör içindeki havanın dışarıya atılması sağlar. Ayrıca suyun sıcak olması gerekmektedir. Purjör anahtarını sokarak yavaşça gevşetin.
Bazı insanlar bu iki cihazı karıştırabiliyor. Hidroforlar su basıncını yükseltmek için kullanılan cihaz tipleridir. Fakat pompalar mevcut olan bir suyu herhangi bir alana basmak için kullanılır. Bu iki cihaz arasındaki en fark budur.
Hava, membranlı tank içindeki lastik membrandan difüzyonla sürekli suya geçerek veya flanş ve sibop bağlantılarında sızarak azalır. Tank içinde hava basıncı düşerse hidroforun şalt sayısı artar. Dolayısıyla ses ve sudaki dalgalanma artar.
Alt basınç değerini ayarlamak için önce su basıncını kesmeli, ardından da basıncı ayarlamak istediğiniz seviyeye gelenek kadar beklemelisiniz. Sonrasında musluğu kapatarak izole bir tornavida yardımıyla halt vidası sıkarak gevşetebilirsiniz.
Genleşme tanklarına üretim sırasında 4 bar civarında hava basılır ama kullanım yerinde tanktaki basıncın binanın koşullarına göre ayarlanması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri