2- Su ve Kanalizasyon Tesislerine Katılma Payı: Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği'nin 19. maddesine göre tespit edilecek ücrettir. 352,21 TL/saat Su ve Kanal Hizmetleri için uygulanacak ücrettir.
Sökülen su sayaçları ile ilgili olarak, abonelerden sayaç tamir ve ayar ücreti alınmaktadır. Bu ücret, her yıl Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Resmî Gazete'de yayımlanan ücret tebliğlerine uygun olarak değişmektedir.
Tarife kapsamında, su sayaçlarının ayar ve parça değişimi gerektirmeyen tamir ücreti, anma debisine göre 48 lira ve 67 lira olacak. Elektrik sayaçları ayar ücretleri, tek fazlı sayaçlar için 37 lira, üç fazlı sayaçlar için 48 lira olarak uygulanacak.
Mevcut aboneliğe ait ve kendi kusurlarından kaynaklanan nedenlerle hasarlı, camı kırık, mührü kopuk, dondan patlamış vb. durumlarda kurum tarafından tedarik edilen sayaçlar takılır. Bu durumda, sökme-takma bedeli ve ilave olarak sayaç bedeli ilk su faturasına yansıtılır.
İlk kez yapılacak doğalgaz bağlantı bedeli ev sahibi tarafından ödenir. Doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder? Dağıtım firmalarına ödenen güvence bedeli evin içerisinde oturan kiracı tarafından ödenir.
İlgili 36 soru bulundu
3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümleri çerçevesinde sayacın doğru tüketim kaydettiğinin tespiti halinde sayaç sökme-takma ile 3516 sayılı Kanun çerçevesinde oluşan bedeller talep sahibi tarafından karşılanır.
Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılır. Teminat bedelleri Konut 575,91 TL, Mesken-İnşaat 1050,75 TL, İşyeri 981,63TL, İnşaat 6.473,10 TL'dir. Sanayi abonelerinin teminatları sayaç çaplarına göre alınmaktadır. Suyu kapalı abonelerden 127,72 TL Açma Ücreti alınmaktadır.
Konutlarda su aboneliği açtırma ücreti 2023 yılı için 618 TL'dir.
Yeni su aboneliği alma işlemi için öncelikle ilgili bildirimi yapmak için yaşadığın şehirdeki belediyeye bağlı olan Su ve Kanalizasyon İdarelerine başvurman gerekiyor. İlgili hizmet dairesine fiziksel olarak başvuruda bulunmak ve zaman ayırmak istememen durumunda ise alternatif olarak E-Devlet başvurusu öne çıkıyor.
Önceki açıklamalarımızda belirttiğimiz gibi; eski su sayaçlarının değiştirilmesi, teknolojik ve yasal bir zorunluluk değildir. Su tüketim faturalarında da belirtildiği üzere su sayaçlarının mülkiyeti aboneye aittir.
2-Kartlı sayaç montajı için gerekli başvuruyu yaptırdım,sayacım ne zaman takılır? Gerekli müracaat yapıldıktan sonra,bilgileriniz sisteme aktarılır ve bir aksilik olmaması durumunda ertesi gün (24 saat) içerisinde servis elemanları sayacınızın montajını gerçekleştirir.
Fırat Tutşi, “ 3516 sayılı ölçüler ve ayarlar kanununa göre 10 yıl da ömrünü tamamlamış su sayaçlarının değiştirilmesi gerekiyor.
10 yıllık kullanım süresi (periyodik muayenesi) dolmamış kartlı sayaç abonelerinin sayaçları ise İdaremize başvuru yapmaları halinde, mekanik sayaç bedeli (45,01 TL), sayaç takma bedeli (17.70 TL) ve güvence bedeli (67,72 TL*) olmak üzere toplam 130,43 TL (Güncel fiyatlandırma yapılacaktır) ödenmek üzere mekanik sayaç ...
Su sayacının arızalanması, okunamaması ,patlaması veya 10 yıllık periyodik muayene süresinin dolmasından dolayı sayaç değişim ücreti olarak 40,00 TL alınır.
İSKİ Depozito Ücreti Faturaya Yansıtılır mı? İSKİ depozito işlemleri peşin bir şekilde işlemler sırasında alınmaktadır. Gerekli olan belgelerin getirilmesi ve ücretin verilmesi durumlarında abonelik işlemleri tamamlanmaktadır.
Bir konut için ilk kez su aboneliği başvurusu yapacaksanız su dağıtım firmasının şubesine bizzat başvuru yapabilirsiniz. İlk kez abonelik açtırma için gerekli belgeler ise şunlar: Nüfus cüzdanı Tapu veya kira kontratı
Su aboneliği bulunan bir konut ya da iş yerindeki aboneliğin taşınma vb. sebeplerle kapatılması işlemidir. Bu işlemin ardından abonelik sahibine güncel fiyat üzerinden teminat bedeli iade edilir.
Yeni su aboneliği alma işlemi için öncelikle ilgili bildirimi yapmak için yaşadığın şehirdeki belediyeye bağlı olan Su ve Kanalizasyon İdarelerine başvurman gerekiyor. İlgili hizmet dairesine fiziksel olarak başvuruda bulunmak ve zaman ayırmak istememen durumunda ise alternatif olarak E-Devlet başvurusu öne çıkıyor.
1kW mesken için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 37,6 TL güvence bedeli alınır. 5kW mesken için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 188 TL güvence bedeli alınır. 1kW ticarethane için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 106,9 TL güvence bedeli alınır. 5 kW ticarethane için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 534,5 TL güvence bedeli alınır.
e-DEVLET SU ABONELİĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? - e-devlet adresi üzerinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmenizin ardından bulunduğunuz ilin su abonelik şirketinin adını yazın. - Yeni Abonelik Başvurusu sekmenizi tıklayın ve su aboneliği yapacağınız yerin adres bilgilerini doldurun.
Bu arızalar, tesisat ya da kombi gibi demirbaş eşyalarda gerçekleştiği takdirde tamir bedelini gayrimenkul sahibi öder.
Abone sahibi tarafından tüm su borcu ve kapatma-açma ücreti ödenir.
TCK'nin 184. maddesine göre, kaçak su kullananlar 2 yıl ile 5 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri