Suyun kıyıya yavaş yavaş çarpması ve aynı tempoyla geri çekilmesi, beyni doğal olarak sakinleştiren ve rahatlatan bir gürültü perdesidir. Dolayısıyla zihnimiz bu sesleri diğerlerinden çok farklı şekilde algılar. Bu ses türleri aracılığıyla rahatlar ve hatta uykuya daha rahat geçeriz.
Araştırmacılar, suyun sesinin beynimizdeki nöronal dalgaları yönlendirerek sakinleştirici bir etki yaratabileceğine inanıyorlar. Ayrıca, suyun sesi de birden fazla psikolojik avantaj sağlayabilen bir “beyaz gürültü” biçimidir.
Su sesinin, stresin etkilerini azaltabileceği belirlendi.
Aynı stresli duruma maruz bırakılan katılımcıların tükürüğünde stresi gösteren hormonların düzeyi incelendi. Müzik dinleyenlerin stres düzeyinin, su şırıltısı dinleyenlerden çok daha fazla olduğu görüldü. Su sesi dinleyenlerde ise stresin azaldığı belirtildi.
Hangi ses uyku getirir denince de akla ilk su sesi ve hayvan sesleri gelecektir. Çünkü bu tür seslerin bilinçaltımızda rahatlatıcı bir tesiri bulunur.
Baş ağrısını önler iyi hissetmemizi sağlar!
Yeterli miktarda su içmek, ruh halinizi iyileştirmeye, belleği arttırmaya, baş ağrılarının sıklığını azaltmaya ve beyin fonksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olur.
İlgili 29 soru bulundu
Stres durumunda vücuttaki kortizol seviyesi artar. Ayrıca uzmanlar dehidrasyonun da vücuttaki kortizol seviyesini artırıp daha stresli hissedilmesine neden olabileceğini belirtmektedirler8. Diğer bir deyişle, vücudunuzun ihtiyacı olan miktarda su tüketerek stres seviyenizi dengede tutmak mümkün olabilir.
Kan dolaşımı ve metabolizma harekete geçtiği ve vücut içme suyunu oda sıcaklığından vücut sıcaklığına yükselttiği için vücudun kendi ısı üretiminin de artması gerekir. Bu da, vücudu harekete geçirir ve enerji tüketilmesini sağlar. Suyun diğer faydaları ise şöyledir: Su içmek kilo vermeye de yardımcı olabilir.
Suyun kıyıya yavaş yavaş çarpması ve aynı tempoyla geri çekilmesi, beyni doğal olarak sakinleştiren ve rahatlatan bir gürültü perdesidir. Dolayısıyla zihnimiz bu sesleri diğerlerinden çok farklı şekilde algılar. Bu ses türleri aracılığıyla rahatlar ve hatta uykuya daha rahat geçeriz.
2) Su İçmeyi İhmal Etmemelisiniz
Ses güzelleştirmek isterken bu süreçte bolca su için. Su içerek ses tellerinin kuru kalmasını önlemiş olursunuz. Böylece ses tellerinde bir hastalık oluşumunun önüne geçersiniz.
“Beyaz gürültü zararlı mı?” diye merak ediyor olabilirsiniz. Arka planda sürekli olarak bu seslere maruz kalan bebeklerde zihinsel gerileme ve işitme bozukluğu gözlemlenebilir. Ayrıca bu ses; yorgunluk, tansiyon, stres ve uyku sorunlarına da yol açabilir.
Doğal seslere örnek olarak insan sesi, hayvan sesi, rüzgâr sesi, yağmur sesi ve su sesi verilebilir. Doğada kendiliğinden oluşmayan, insanlar tarafından oluşturulan seslere yapay sesler denmektedir. Yapay ses kaynaklarından çıkan seslere de yapay sesler denilmektedir.
Kabın alt kısımlarında ve yanlarında oluşan bu kabarcıklar suyun yüzeyine doğru hareket ederken -üzerlerine etki eden basınç azaldığından- hacimleri artmaya başlar ve suyun yüzeyine ulaştıklarında patlarlar. Bu durum suyun içinde ses dalgaları şeklinde yayılan titreşimler oluşmasına neden olur.
Suyun döküldüğü sırada üç farklı ses kaynağı vardır; havanın rezonansı, bir bütün olarak kabın ve suyun titreşimi ve su sesleri. Sıcak ve soğuk suyun her ikisi de aynı frekansları üretir ancak farklı güçlerdedir.
Kaliteli dinlenme miniklerin gelişimi için büyük bir öneme sahiptir. Ani ses değişimleri ve ortam gürültüsü, bebeklerin uyku kalitesini kötü etkileyebilir. Beyaz gürültü kullanarak bu sesleri maskelemek ve miniklerin huzurla uyumasını sağlamak mümkündür.
SU ALTINDA DUYMA
Su sesi çok iyi iletir. Sualtında ses havadaki hızından yaklaşık dört kat daha hızlı yayılır. Deniz suyunda sesin yayılma hızı ortalama 1500m/s'dir. Sudaki yayılması derinlik (basınç), tuzluluk ve termoklin tabakalarına (sıcaklık farkı olan su tabakaları) bağlı olarak daha hızlı yayılır.
Ham ses, ses telleri tarafından ortaya çıkar. Ancak ses rengi; dil, damak, dişler, dudaklar ile şekillendirilmektedir. Bu yapılar değiştirilemediği için sesi herhangi birinin sesine benzetmek teknik olarak şuan için mümkün değildir. Ses inceltme ve kalınlaştırma ameliyatları özel bir alan olduğu unutulmamalıdır.
Ayrıca midenin gıdaları sindirme süreçlerini bozabileceği ve hazmedecek gıdaların kalitesini azaltabileceği için de yemek yerken, hatta hemen öncesi ve sonrasında su içmemenizde fayda var. Prensip olarak yemekten yarım saat önce ve yarım saat sonrasına kadar su içmeyin.
Normal koşullarda fazla su içilmesi böbreklerin aşırı çalışmasına, vücuttaki sodyum, potasyum ve birçok mineral dengesinin bozulmasına neden olur. Bunlara bağlı olarak vücuttaki tüm işlevsel faaliyetler olumsuz bir şekilde etkilenir. Günde 2-3 litreden fazla su içmemeye dikkat edin.
Vücut ısısını dengeler ve kişilerde büyük sıkıntı veren ödemin atılmasına yardımcı olur, Kan dolaşımınızı kolaylaştırarak daha sağlıklı olmanızı sağlar, Bağırsak sağlığını düzenler, Metabolizmayı daha fazla çalıştırır.
Bu nedenle ses dalgaları sıvı, katı ve gaz gibi maddelerde yani bir diğer tanımı ile maddesel ortamlarda kolaylıkla yayılabilir. Boşlukta, tanecikler yani maddesel ortam olmadığı için ses kaynağının titreşimleri sonucunda ses boşlukta yayılamaz ve enerjisi taşınamaz.
Birbirine fiziksel olarak çok benzeyen insanların seslerinin de benzer oluşu boşuna değil. Ses tellerinin uzunluğu, kalınlığı ve doku tipi, gırtlak yapısı, kişinin mizacı, yaşanan deneyimler ve sahip olunan alışkanlıklar da ses rengini etkileyen önemli faktörlerden.
AZ SU İÇMEK
Vücuttaki su oranının sadece yüzde 2'sini kaybettiğimizde bile enerjimiz yüzde 20 oranında azalır. Vücuttaki sıvı kaybı kanın koyulaşıp yoğunlaşmasına neden olur. Kan yoğunlaşınca da dokulara ve kaslara yeteri kadar oksijen ile besin ulaşamaz. Bunun sonucunda da vücut halsiz kalır.
Çünkü bir su molekülü, 104,7 derecelik bir açıyla, mükemmel bir dörtgenden başka bir şey değildir. Bu geometridir ve geometri, molekülde var olduğundan, suyun cok belirli frekans örneği vardır. Bir su molekülü, çift kutupludur, aynı gezegenimiz Dünya'nın Kuzey ve Güney kutbu gibi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri