Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
Süblimasyon baskıda, mürekkep yüzeyde kalmayıp kumaşa işlediği için, boya yüzeyde hissedilmez. Dolayısıyla boyada çatlama, kırılma, solma ya da deformasyon olmaz. Defalarca yıkasanız bile, baskılar ilk günkü gibi canlı görünür.
Emprime baskılarda degrade adı verilen renk geçişleri ve çeşitli resim baskıları yapmak mümkün değildir. Emprime baskı türünde yalnızca standart renkler basılabilir. Moda trendlerine bağlı olarak emprime kumaşlardan oluşan tekstil ürünlerinin çeşitleri her geçen gün artış gösterir.
Böylelikle çeşitli ürünler üzerine yapılan süblimasyon baskı, hızlı bir şekilde yapılıp teslimi yapılır. Yazıcı modeline bağlı şekilde yüksek çözünürlüklü ürünler elde etmek memnuniyeti ve ortaya çıkan sonucu olumlu yönde etkiler. Süblimasyon baskıyla üretilen ürünler oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür.
Tişörtleri boyun kısmından asmak, tişörtünüzü esnetebilir. Askıya asarak kurutmayı tercih edecekseniz, kenarlarından kancalı askılar doğru bir seçim olarak tişörtünüzün esnemesine ve baskının zarar görmesine engel olacaktır.
İlgili 30 soru bulundu
Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
30 derecede yıkanan tişörtlerin baskıları kolayca çıkmaz ve baskı kalitesi bozulmaz. Ancak oldukça hassas bir baskıya sahip tişörtleri elde yıkamak tavsiye edilir.
Süblimasyon baskı tekniği son derece kaliteli ve kullanışlı bir baskı tekniğidir. Birçok kullanıcı, kişiye özel ürün ve hediyelik malzemeleri üreteceği zaman süblimasyon baskı tekniği yöntemine başvurur.
Plastisol gibi solvent bazlı boyalar kumaşı değil, kumaşın üzerinde ek bir tabaka olarak desen oluştururken, su bazlı boyalar direkt kumaşı boyadığı için çatlama veya sökülmeler yaşanmaz, yıkama sonucu sadece kumaşınızın pamuklanması oranında rengi açılır.
Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
Sıcak ütüyü, çıkarmak istediğin baskının ilk kısmının üstündeki ıslak beze bastır. Isının baskıya ulaşmasını sağlamak için elinle hafifçe bastır. Eğer ütü eski moda ağır ütülerdense sadece baskının üstüne koyman yeterli olur çünkü ütünün ağırlığı kendi başına yetecektir.
Emprime baskıya ahtapot baskıda denmesinin sebebi kalıpların ahtapot denen baskı makinesinde otomatik olarak tişörtlere basılmasıdır. Birçok farklı boya tipi kullanılabilir. Hazır giyim sektöründeki baskılar emprime baskıdır.Yıkama dayanıklılığı oldukça yüksektir.
Yıkama sonrası kırışan bu minik boşluklar tişörtü ters çevirdiğinizde düzelmez. Bunun için ihtiyacını olan şey bir tülbent veya ütü bezidir. Ütünüzü yine düşük sıcaklıkta, fakat bu kez tişörtünüzün baskılı yüzü üstte olacak biçimde üzerine ütüleme bezi veya tülbent koyarak ütüleyebilirsiniz.
DTF Baskı İşleminin Avantajları
Hemen hemen tüm kumaş türlerinde kullanılır. Ön işlem gerektirmez. DTF baskı işlemi uygulanan ürünler yıkamaya karşı dayanıklıdır. DTG baskıya göre daha hızlı ve pratik bir işlemdir.
NOT: Ürün, Baskı işleminden 36 saat sonra baskılı taraf ters çevrilerek maksimum 40 ℃' de yıkanabilir. (DTF içindir.)
Bu yöntemlerden biri kumaşa elle müdahale etmektir. Ele alınan tişört avuç içinde yuvarlak olacak şekilde buruşturulur. Sonrasında eski haline getirilir. Eğer kumaş kaliteli ise buruşma yapmaz ve dayanıklı bir yapıda yine eski halini alır.
Sıcak su ve deterjan ile su bazlı boya çıkarma yöntemi için şunları uygulayın; Bir kova sıcak suya bir miktar deterjan veya sabun ekleyin. Köpük oluşana kadar suyu karıştırın. Yumuşak bezi sabunlu suya batırarak nemlendirin ve boyalı alanları silin.
Baskılar sudan etkilenmez ve diğer baskı tekniklerinden çok daha fazla dayanıklıdır.
DTF mürekkep ile aldığınız baskıları, yüksek kalite ve dayanıklılığı sayesinde 30 ve üzeri yıkamaya dayanıklıdır.
Orijinale en yakın baskı kalitesi ışık baskı ile alınır.
Eğer baskı projesinde hız ön planda; maliyet ve kalite ikinci plandaysa çoğunlukla dijital baskı tercih edilir. Ancak proje geniş bir zamana yayıldıysa, baskı yapılacak ürün sayısı fazlaysa ve kalite standartları işin hızına göre öncelik sahibiyse ofset baskı gibi farklı baskı teknikleri daha kullanışlı hale gelebilir.
Süblimasyona Kıyasla DTF Baskının Avantajları
DTF süblimasyonun iki büyük dezavantajını barındırmaz. Hem içerdiği beyaz mürekkeple siyah veya renkli kumaşlara beyaz baskı rengi dahil transfer yapabilirsiniz, hem de %100 pamuk dahil sektördeki neredeyse bütün kumaşların üzerine baskı yapmak mümkündür.
Baskılı tişörtleri yıkanmadan önce etikette bulunan yıkama talimatlarında verilen ısıya göre yıkanmalıdır. Bakım etiketinde kumaşı için en uygun olan sıcaklık yazmaktadır. Bunun dışında pamuklu bir tişörte sahipseniz 40 derecede İpek ve narin tişörte sahipseniz 30 derecede veya soğuk suda yıkamanız önerilir.
Baskılı Tişört Kaç Derecede Yıkanır? Baskılı tişörtler genellikle 30 dereceye kadar yıkanabilirler. Bu sıcaklık, baskının kalitesini korurken kumaşın renginin solmasını ve deformasyonunu önlemek için uygun bir sıcaklıktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri