Eğer sucuğu saklayacağınız poşet hava almazsa zaman içerisinde içinde su birikir ve bu su sucuğun küflenmesine sebep olur. Bu yüzden hava alması için ağzı açık poşetlere koyabilir, ara sıra temiz bez ile sucuğun üzerini silebilirsiniz.
Sucuğu buzdolabında muhafaza etmek, en yaygın yöntemdir. Sucuğun üstündeki jelatin çıkarılmamalı ve sucuk peçeteye sarılmalıdır. Eğer bu noktada, bir buzdolabı poşeti kullanılacaksa poşetin ağzı açık bırakılmalıdır. Sucuk, zaman zaman nemli ve temiz bir bez ile silinmelidir.
Sucuğun içerisinde et ve sakatat vardır. Bu nedenle de iyi saklanmadığı takdirde kolay bozulabilir bir gıdadır. Özellikle evde yaptığınız sucuklar, hazır sucuklara göre çok daha kolay bozulabilirdir. Fabrikasyon işlemlerinden geçmeyen nemli sucuk, küflenmeye yol açar.
Sucuğu buzdolabında saklamak istiyorsanız ve kısa sürede tüketecekseniz doğrudan ambalajıyla birlikte buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Ambalajını çıkardığınız sucukların ise üzerindeki jelatini sökmemeye özen göstermelisiniz. Sucuğu peçete ya da kağıt havluya sararak da buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Konusu birçok kişi için merak edilen bir sorudur. Sucuk kurutularak muhafaza edilebilir ya da buzlukta saklanabilir. Bunun yanı sıra son kullanma tarihine kadar saklanacağı zaman buzdolabında bekletilmesi de yeterlidir. Uzun süreli bir saklama gerektiğinde ise parçalar halinde buzlukta bekletilebilir.
İlgili 34 soru bulundu
Türkiye'de et ürünleri arasında en çok tüketilen ürünlerden birisi olan sucukta zaman zaman yüzeyde küflenme problemi ile karşılaşılmaktadır. Sucukta gelişen bu küfler sağlık açısından risk taşıyabilmektedir.
Eğer sucuğun paketi hiç açılmamışsa, üzerinde yazan son tüketim tarihine kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Fakat eğer sucuğun paketi açıldıysa ve kalan sucuğu güvenli bir şekilde muhafaza etmek istiyorsanız, sucuğu önce bir kağıt havluyla ardından ise streç filmle sarmalısınız.
Buzdolabında sakladığınız açılmış sucukları son tüketim tarihinden önce tüketmelisiniz. Eğer elinizdeki sucuk miktarı fazla ve uzun süre muhafaza etmek istiyorsanız size iki yöntem önereceğiz. Bu yöntemler ile sucuğu 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
·Sucuğu buzlukta veya derin dondurucuda yaklaşık 6 aya kadar rahatlıkla saklayabilirsiniz. Ancak et ürünü olduğu için ne kadar doğru saklarsanız saklayın 6 aydan sonra tüketmeniz kesinlikle tavsiye edilmez. ·Sucukların çözünerek tüketileceğini de hesaba katarak parçalar halinde dondurmanız daha iyi olacaktır.
Dondurulmuş besinler sadece bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır. Aksi halde içerisinde mikroorganizmalar üreyecek ve bir sonraki tüketiminde besin zehirlenmelerine sebebiyet verebilecektir.
şüpheli dış katmanı alınıp (çıkarılıp atılarak) önce birkaç dilim tüketilir. 24 saat kadarlık bir zaman diliminde sindirimde bir anormallik yoksa devam edilebilir.
Doğru şekilde saklanmayan sucuklarda maya ve coclar, hızlıca ürer ve bu üreme dış tabakada beyaz bir madde oluşturur. Beyaz tabaka sucuğun bozulduğunun bir işareti değildir. Ancak sucuğun lezzetinin azalmasına neden olur.
Kasap sucuğu (fermente) veya kendi yaptığınız sucuğu kurutulurken dikkat edilecek kurallar 1 Güneşte ve sıcakta sucuk kurutulmaz 2 Yağmurlu havada sucuk kurutulmaz 3 Yaz aylarında dolabın normal bölmesinde kurutulur 4 Kurumaya aldığınız sucuk en fazla 7 gün kurutulur.
Sucuğun renginde değişmeler varsa, bu durum bozulmaya başladığını gösterir. Özellikle sucuğun yüzeyinde beyaz ve yeşil tabakalar varsa, kesinlikle tüketilmemelidir. Sucuk baharatlı bir besin olduğu için, kendine has kokusu vardır. Sucuğun kokusunda keskin ve anormal kokular varsa tüketmemeniz gerekir.
Sucuk pişirmenin bir başka tekniği ise sucuğu suyla pişirmektir. Önceden ısıtılmış tavaya doğranmış sucuklar atılır ve üzerine yaklaşık iki yemek kaşığı su eklenir. Bu pişirme tekniğiyle sucuk, sulu kalır ve lezzeti korunur.
Fermente sucuk, işlem görmüş sucuktur. Fermantasyon işlemi ise bazı mikroorganizmaların çiğ etin içinde bulunan karbonhidratları dönüştürmesidir. Böylelikle, sucuğun pH değeri düşürülür ve bu da bağırsaklar ve sindirim sistemi için faydalı bir işlem olur.
Donmuş gıdanın soğuk suyun içine konarak ve suyun her 30 dakikada bir değiştirilmesi ile gerçekleştirilen çözdürme yöntemidir. Buzdolabında bekletmekten daha kısa sürer. İnce bir tabaka halinde dondurulmuş et, kıyma veya tavuk ortalama 1-1,5 saat içinde çözülür. Ancak çözülen gıdanın hemen pişirilmesi gerekir.
Yağ da sucuğun olmazsa olmazı yani. Ancak onun da belli bir oranı var. Yağ oranı %30 seviyelerinde olmalı. Bu oranın üzerine çokça çıkan sucuklar damakta yapış yapış bir yağ tadı bırakır ve ağır kokarlar.
Fermente işlemi, etin lezzetini, aromasını ve tekstürünü arttırır. İşlem, sucuğun içindeki bakterilerin ve mayaların etteki şekeri ve nişastayı parçalamasına neden olur. Bu, sucukta tatlımsı bir lezzet yaratır. Ayrıca fermente işlemi, sucukta karakteristik bir ekşi tat ve kokunun oluşmasına da neden olur.
TETT tarihi geçen ürünleri hiç düşünmeden tüketebilirsiniz.
Bu noktada akıllara kurumuş sucuk yenir mi? sorusu gelir. Açıkta kaldığı için uç kısımları sertleşen sucuklar, zararlı bakteriler üretebileceğinden, kuru ve bozuk bölümleri kesinlikle yenilmemelidir.
İçindeki ürünlerde bir sıkıntı yoksa bir sorun olmaz. Fakat ürünlerin ambalajında sorun var ise bu kargonun bir suçudur. Eğer kargoyu teslim alıp sonra hasarı farkederseniz bir hak talep edilemez.
Kurutma işleminin uzunluğu sucukların boyutuna, ortama ve kişisel tercihlere göre değişebilmekle birlikte genellikle en az 2 ila 3 hafta sürer. Kurutma işlemi tamamlandıktan sonra sucukları uygun şekilde saklayın. Saklama için serin, kuru ve havadar bir ortamda muhafaza edilmelidir.
Evde yapılan sucuklar açık olduğu için mutlaka süreye dikkat etmek gerekmektedir. Bu doğrultuda sucukların biraz daha uzun süre kalabilmesi için streç film kullanmak etkilidir. Bu bağlamda sucukları streç filme sarmak suretiyle, buzdolabı poşetine koyarak sıkıca bağlamak gerekir.
suyun altına tutulduktan sonra, bıçakla sucuğu boydan çizerek yaklaşık 1 dakikada tamamlanabilen iş. altına tutulan suyun sıcak olması durumunda çok daha kolaylaşan işlemdir, prosestir. yıkayarak soymak işlemi ele alındığında sucuğun gerçekten iyi yıkanması önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri