Portakal, vişne, nar çiçeği, limon, şeker, içme suyu, tarçın, meyan balı, dar-ı fülfül, kakule, safran, deve dikeni, muskat, keçi boynuzu ve 20 çeşit Osmanlı baharatıyla birlikte toplam 28 çeşit baharattan oluşur. Glikoz şurubu içermez. Şeker içerir.
Mide iltihaplanması olarak da bilinen gastrit ve beraberinde gösterdiği yanma, ağrı gibi belirtiler için sultan şurubumuzuru rahatlıkla kullanabilirsiniz. Aynı zamanda rahim iltihaplanması ve kanserinde, akciğer ve kalp hastalıklarında etkilidir.
Rahim kanseri, prostat kanseri, akciğer kanseri, mide kanseri gibi hastalıklara karşı son derece önemlidir. Soğuk algınlığı ve grip gibi virüslere karşı etkili bir doğal şuruptur. Kalp hastalıkları ve kalp ritim bozukluklarını düzeltme gücüne sahiptir. Gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarına karşı da etkilidir.
Öncelikle tenceremize suyumuzu, tarçın, karanfil, kök zencefilimizi ve şekerimizi koyup, ocağa koyuyoruz. 5 dakika kadar kaynayınca, içine vişnelerimizi koyuyoruz ve biraz daha kaynatıyoruz. 2 adet limon suyunu ilave edip, kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamakta olan şerbetin üzerine gelen köpükleri alıyoruz.
Osmanlı Şurubu 125 ml doğal gıda takviyesi olan bir üründür. Kesinlikle ilaç değildir. Uzmanların tavsiyelerine göre her öğünden önce ( sabah-öğlen-akşam) yetişkinlerde 1 tatlı kaşığı, 10 yaş altı çocuklarda 1 çay kaşığı kullanılması önerilir.
İlgili 28 soru bulundu
Düzenli olarak İsveç şurubu kullananlar kısa zaman içinde baş dönmesi ve baş ağrısı gibi şikayetlerini yok edecektir. Aynı zamanda hafızayı da güçlendirici etkisi bulunmaktadır. Yara iyileştirici özelliğine sahiptir. Kuruyan yaralarda bile etkili olmaktadır.
Nedir, ne işe yarar: Osmanlı şurubunun faydaları
Osmanlı şurubu bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye yardımcı oluyor. Bu sayede bizi grip ve nezle gibi kış hastalıklarına yakalanma riskinden koruyor. Halihazırda hastalanmış olmamız durumundaysa bitkilerden aldığı güçle daha hızlı bir iyileşme süreci sağlıyor.
Çam kozalağı pekmezi, akciğerleri temizler. Bronşit ve astım gibi solunum hastalıklarının tedavisinde yardımcı olur. Öksürüğü keser ve balgam söktürücüdür.
Çam kozalağı hangi hastalıklara iyi gelir diyorsanız öncelik solunum yolu hastalıklarıdır. Solunum rahatsızlıklarına iyi gelebilir. Öksürme, astım, bronşit ve rahatsız edici balgam durumlarında doktor onayı ile tüketilebilir. Vücudun ihtiyacı olan mineralleri bünyesinde barındırır.
İsveç şurubunun orijinal formülünde %30 oranında alkol bulunmaktadır. Fakat günümüzde hem alkol hem su bazlı formülü hazırlanabilmektedir.
19.Basurları işletir, böbrekleri iyileştirir, başka bir kür uygulamaya gerek olmadan, bedende birikmiş olan tüm sıvıları dışarı atar. Depresyon ve melankoliyi iyileştirir, iştah açar ve sindirimi düzene sokar.
Bu şurubun en önemli özelliği tamamen organik bitkilerden üretilmesidir. Aşırı kullanılmadığı takdirde hiçbir yan etkisi bulunmayan isveç şurubu aktarlardan, eczanelerden ve internet sitelerinden temin edilebilir.
Zayıflamayı Sağlar
İsveç Şurubu içerisinde bulunan bileşenler sayesinde vücutta ki yağları yakar ve onları eritir. Böylelikle kullanıcılarının hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermesinde fayda sağlamaktadır. Aynı zamanda sindirimi de düzenleyen İsveç Şurubu zayıflamak isteyenlerin en büyük destekçisidir.
İçerisinde Hibiskus, Limon Melisa, Rezene, Nane ve Meyan kökü bulunur. kaynatıp soğutarak içebilirsiniz. 1 paketten 1,5 litre şerbet elde edilmektedir. Selçuklu Şerbeti İçeriği: Keçibynuzu, Mekke gülü, Zahter, Yenibahar, Kimyon, Karanfil.
KULLANIMI: 1,5lt su tencerede kaynatılır, 1 su bardağı şeker (veya muadili sağlıklı tatlandırıcı) ilave edilip karıştırılır. Daha sonra paket şerbet su içine atılıp 5dk kısık ateşte kaynatılır. Altı ve ağzı kapatılıp 10dk dinlendirip paket şerbet tencereden çıkarılır.
Özellikle kokusu müthiş. Anneler icin süt yapma özelliği de var.
Tarihçe. Şerbetin ilk kez İran'da yapıldığına inanılmaktadır. Yüzlerce çeşidi olan şerbet, modern içeceklerin keşfinden önce, özellikle sıcak doğu medeniyetlerinde ferahlatıcı olarak yüzlerce yıldır içilegelmiştir. Başlıca Osmanlı İmparatorluğu döneminde, batı medeniyetlerine de ulaşmıştır.
Zaferan Türk Şerbetleri Serisi'nin üyelerinden olan Göktürk Şerbeti, %100 bitki droglarından oluşmaktadır. Asla boya, tatlandırıcı, arıma, koruyucu gibi sentetik maddeler içermez. Demleyerek soğumaya bırakın ve afiyetle için. İçerisinde Hibiskus, Limon Melisa, Rezene, Nane ve Meyan kökü bulunur.
Osmanlı Mutfağında Tatlı Kültürü
Helva sözcüğü Osmanlı İmparatorluğu'nda 18. yüzyılın sonlarına dek tüm şekerlemeleri ve tatlıları betimlemek için kullanılır.
Türk Dil kurumuna göre şehadet etmek, şehit olarak hayatını kaybetmek demektir. Şehadet şerbeti içmek ise şehit olarak ölmek vatanını, milletini veya dinini korumak için hayatını kaybetmeyi göze alarak hayatını kaybeden kişiler için şehadet şerbeti içmek kelimesi kullanılmaktadır.
Türkler yemeklerin yanında soğuk olarak içtikleri her şeye soğukluk derlerdi. Yemek dışında kışın en çok sıcak olarak tarçın şerbeti, yazın koruk ve bal şerbeti içilir; nar şerbeti ikram etmek ise kibarlık sayılırdı.
Hakkımızda #2 Şerbethane adından da anlaşılacağı gibi dünya tarihine damgasını vuran Osmanlı Devletinin saray içeceği Osmanlı Şerbetinden adını almaktadır.Konum olarak Sultanahmet Camii ve Külliyesinin hemen alt tarafında yer alan Şerbethane Arasta Çarşısıyla bitişiktir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri