İdrar söktürücü bir özelliğe sahiptir. Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Eklem ağrılarına ve hastalıklarına iyi gelir. Kalbe faydalıdır.
Sumak, hazırlanışı sırasında içine tuz eklenerek elde edilen bir baharattır. Bu nedenle yüksek tansiyonu olan kişilerin kullanmaması önerilir. Hassas bünyeye sahip veya alerjisi olan kişilerin doktora başvurmadan tüketmemesi önerilir. Sumak, aşırı tüketilirse ciltte yanma, kızarıklık ve kaşıntıya sebep olur.
Sumak güçlü bir idrar söktürücüdür. Sağladığı bu etkiyle idrar yolu enfeksiyonlarından büyük oranda korur ve tansiyonu düşürür. Ayrıca sumak, kandaki kolestrol ve trigliserid düzeylerini dengeler.
Sumak suyunu düzenli tüketebilirsiniz. İki hafta boyunca düzenli şekilde tüketirseniz faydalarını rahatlıkla görebilirsiniz. Sumak suyu nasıl tüketilir sorusuna ise kaynamış su içerisinde demleme şekli ile tüketilebilir yanıtı verilebilir. Sıcak ya da soğuk bir şekilde tüketebilirsiniz.
Özellikle iyi kolesterol dediğimiz HDL seviyesi düşük bireyler, bu değeri yükseltmek için sumak tüketebilir. Sumak, kalp ve karaciğer hastalıklarını önlemede etkili bir baharattır.
İlgili 31 soru bulundu
Sumak çayı , vücutta iltihaplanma, ateş, artrit, deri iltihabı, solunum bozuklukları, bronşit ve diğerleri gibi birçok hastalığa şifa olarak kullanılmaktadır. Laboratuvar sonuçları sumak ve ekstresinin iyi antiinflamatuar özelliklere sahip olduğunu doğrulamaktadır.
Antiinflamatuar özelliğe sahip olan sumak, grip ve soğuk algınlıkları başta olmak üzere vücutta görülebilen enfeksiyon hastalıklarıyla savaşma gücünü arttırır. Ateşin düşürülmesine yardımcı olur ve enfeksiyon hastalıklarının daha hafif şekilde atlatılmasını sağlar.
ÇABUK DOYMAYA YARDIMCI OLUR Gaz söktürücü, şişkinlik giderici baharatlardan biri olan sumağın kabızlığa iyi geldiği araştırmalarla kanıtlanmıştır. Antiinflamatuar özelliğe sahip olan sumak, grip ve soğuk algınlıkları başta olmak üzere vücutta görülebilen enfeksiyon hastalıklarıyla savaşma gücünü arttırır.
Sumak, vücuttan toksinleri atmaya yardımcı mükemmel bir baharattır. Düzenli kullanımla birlikte ödem söktürmeye, bağırsakları temizlemeye ve dolaylı olarak kilo vermeye yardımcı olur. Gaz söktürücü, şişkinlik giderici baharatlardan biri olan sumağın kabızlığa iyi geldiği araştırmalarla kanıtlanmıştır.
Yapılan araştırmalara göre sumak suyu kandaki kolesterolü de düşürmektedir. Kalbi destekleyen sumak suyu düzenli tüketilmelidir.
Sumak çayı ne zaman içilir sorusuna da günde 3 bardak içilebilir cevabını verebiliriz. 1 litre suya 100 gram kadar sumak koyularak demlenen sumak çayı günde 3 kere içilirse vücudu toksinlerden arındırır ve bağışıklığı arttırır. SUMAK BAHARATI NASIL YAPILIR? Sumağın organik olarak yapılıp tüketilmesi oldukça faydalıdır.
Düzenli kullanımla birlikte ödem söktürmeye, bağırsakları temizlemeye ve dolaylı olarak kilo vermeye yardımcı olur. ÇABUK DOYMAYA YARDIMCI OLUR Gaz söktürücü, şişkinlik giderici baharatlardan biri olan sumağın kabızlığa iyi geldiği araştırmalarla kanıtlanmıştır.
SUMAĞIN FAYDALARI NELERDİR? Yapılan araştırmalarda limon gibi sumağın da antioksidan özelliği olduğu gözlemlenmiştir. Aynı zamanda uzmanlar üst solunum yolu hastalıklarında ilaç kullanmadan sumak suyu ile tedavi olunabileceğini vurguluyor. Sumak, kandaki insülin oranını dengeler.
Salatalarınızda dahi kullanabileceğiniz sumak ekşisi faydaları arasında ilk olarak antiseptik özelliğe sahip olması göze çarpar. Bu özelliği sayesinde ateş düşürme ve ishal kesme gibi faydalar da sağlar. Hatta boğaz ağrılarının hafiflemesi üzerinde de etki yapar.
Günümüzde ekşi bir tat vermesi için salatalara ve yemeklere konulan sumak baharatı karaciğer fonksiyonları için birebir fayda sağlar. Sumak çayı düzenli tüketildiğinde karaciğerdeki tüm toksinleri atmada yardımcı olur.
Sumak çayı için 1 litre su kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine 100 gram sumak atılır ve demlenmesi için 10 dakika dinlendirilir. Demlenen çay süzüldükten sonra içilebilir. Günde en fazla 2 bardak sumak çayı içilmelidir.
Vücuttan toksinleri atmaya yardımcı olur. Düzenli kullanımla birlikte ödem söktürmeye, bağırsakları temizlemeye ve kilo vermeye yardımcı olur. Yoğurt, bağırsak sağlığı için faydalı bakteriler, yağ yakmayı hızlandıran protein ve kalsiyum içerir. Göbek, basen ve sırttaki fazla yağların yakımında etkilidir.
Bağırsakların daha düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kabızlığa iyi gelir.
- Sumak suyu, sindirimi düzenlediği için zayıflamak içinde kullanabilirsiniz. - Aynı zamanda gün içerisinde yarım çay bardağı tükettiğiniz sumak suyu hazımsızlık ve şişkinliği de önler.
Sumağın faydalarından yararlanmak için onu daha pratik bir şekilde kullanmak isterseniz 1-2 yemek kaşığı sumağı 1 kase yoğurdun içine karıştırıp afiyetle yiyebilir, sumak çayı ya da sumak suyu olarak anılan çayı hazırlayabilirsiniz.
Sumak baharatı, bu bitkinin kırmızı renkli çekirdek yapıdaki çiçeklerinin öğütülmesi sonucunda oluşur. Kendine özgü ekşi tadıyla diğer baharatlardan ayrılan sumak, tadının yanı sıra yemeklere renk vermek için de kullanılır. Türk mutfağında genellikle salatalara, yoğurda ve özellikle soğana ilave edilerek tüketilir.
Gerçek sumak nasıl anlaşılır? Sumak, görüntü itibariyle çalıya benzer. Rengi ise bordo kadife gibidir. Küre biçimindeki sumak bitkisi limon gibi ekşidir.
👉🏼Kanserle mücadele eder:Bazı araştırmalarda sumak bitkisinin kanser karşıtı özellikler sergilediği görülmüştür.Yine yapılan başka bir çalışmaya göre ise, sumak özü kemoterapötik ilaç ile birlikte kullanılır. Meme kanserinin tedavisi sırasında sağlıklı hücreleri koruduğuna inanılmaktadır.
Sumak ekşisi hangi yemeklerde kullanılır? Sumak ekşisini, aslında sumağı baharat olarak kullandığınız tüm yemeklerde kullanabilirsiniz. Acı kadar ekşiyi de çok seven Gaziantep, sumak ekşisini örneğin pirpirim aşı, kabaklama gibi tariflerinde ve çeşitli dolma ile çorba tariflerinde kullanıyor.
Her ne kadar pek çok farklı kullanım imkanı olsa bile kilo vermek için sumak, belli bir tarif üzerinden ele alınarak değerlendirilmelidir. Bir kase yoğurt ile beraber bir tatlı kaşığı sumak karıştırılmak suretiyle, düzenli olarak tüketildiği vakit yağ yakımı noktasında önemli bir potansiyel teşkil eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri