Muğla mutfağının en lezzetli tatlarından biri olan sündürme görüntüsüyle Karadeniz muhlamasını andırıyor. Kahvaltılarda ve pratik çay saatlerinde ilk tercih edilen lezzet olan sündürme doyurucu lezzetiyle dikkat çekiyor.
Muğla, mermer yatakları ve mermer sanayisi açısından ülkemizin en önde gelen şehirlerinden biridir. Türkiye mermer üretiminin yaklaşık %20' sini oluşturan, Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerindeki mermer ocaklarından çıkan hammadde, yine bu ilçelerde işlenerek dünyanın dört bir yanına yaklaşık 60 ülkeye ihraç edilir.
Başlıca mahalli yemekleri; Muş köftesi (hafta direği), domatesli lahana dolması (kırkçikli kelem dolması), hez (hasut) dolması, çorti, keşkek, cavbelek, mırtöge ve hersedir.
İlgili 19 soru bulundu
Çorti Aşı (Muş)
Van yemekleri denince akla gelen ilk tarif keledoş oluyor. Bakliyattan zengin malzemeleri ve kavurma ile pişirilen çok güzel bir yemektir. Kürt köftesi, Acem köftesi ve sengeser de yine Van'ın en sevilen yemeklerinden.
Karia bölgesinin en eski şehirlerinden biri olan Muğla şehir merkezinin eski kayıtlarda adı "Mobolia" olarak geçmektedir.
03.12.2009 tarihinde Coğrafi İşaret alarak Muğla'nın coğrafi işaret tescili alan ilk ürünü unvanına sahip olan, kendine has kokusu, tadı ve bol sulu ve çekirdekli Bodrum mandalinası dünyaca ünlüdür.
Muğla'nın En Meşhur Tatlısı: Muğla'da mutlaka saray tatlısını denemelisiniz. Bunun yanında şehir merkezindeki pastane veya tatlıcılardan Bodrum mandalinası lokumu, Datça dondurması ve Marmaris kurabiyesi gibi ürünlerden tadabilir hatta paket olarak satın alabilirsiniz.
Yozgat'a has, soğuk kış gecelerinin vazgeçilmez en önemli yemeğidir, “Arabaşı”. Yozgat uzun kış gecelerinde akşam yemeğinden sonra ve yatmadan önce yapılan sohbetler esnasında ikram edilen bir çeşit ara öğün yemeğidir.
Fethiye bölgesinde tatiliniz boyunca muhakkak tadmanızı istediğimiz 10 yöresel lezzetten bahsedeceğiz. Ege ve Akdeniz mutfağının yörük mutfak kültürü ile harmanlanmış bu lezzetler, Et Kapama, Bulgurlu Domates, Bulgurlu Patlıcan, Sılcan Otu Kavurması, Sarı Ot Kavurması, Orman Kebabıdır.
Bodrum'un antik çağdaki adı 'Halikarnassos'tur. Türkçe 'Halikarnas' olarak okunmuştur.
Her zaman gözde olan Bodrum Yarımadası, Anadolu'da iz bırakan sayısız uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Dorlar, Karyalılar, Lelegler, Megeralılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Osmanlılar bu uygarlıklar arasındadır.
7/24 Bodrum is in Bodrum, Türkiye.
Frenk yemişi olarak da bilinen kaktüs meyvesi, adından da anlaşılacağı üzere özellikle sıcak ve kurak bölgelerde yetişen bir bitkinin meyvesi Amerika'ya özgü olmakla birlikte özellikle Güney Amerika'ya, Meksika'ya ait bir bitkidir. Dikenli İncir, adeta C vitamin deposu.
Yörük yerleşimi açısından Muğla bölgesi önemli bir yer tutar. Muğla bölgesinde yaşayan Yörükler; daha çok besledikleri hayvanlara bağlı olarak Karakeçili, Kızılkeçili, Sarıkeçili, Karatekeli, Karakoyunlu, Akkoyunlu, Çepni vb. adlar alırlar.
Fethiye çok eski çağlardan beri önemli bir yerleşim merkezidir. Antik dönemde” Işık Yurdunun insanları” anlamına gelen Likyalılar bu kente sahip olmuş ve Telmessos adıyla anılmıştır. Telmessos (Fethiye) M.Ö.545 (6. YY.)
Muğla Kalesi'ni fethettikten sonra ise bu şehrin ismi Muğla diye anılmaya başlanmıştır. Farsça'da 'Muğ' kafir anlamına gelmektedir.
Yöresel bir yemek olan keledoş; yaz aylarında yayla ve dağların eteklerinden toplanan akpancar, kırmızı et, nohut, yeşil mercimek, patates, soğan, sarımsak, aşurelik buğday, salça, tereyağı, çökeleğin güneşte kurutulmasıyla elde edilen "kurut" ve baharat karışımlarıyla hazırlanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri