Ilık su dolu bir bardağa süngerinizi batırın ve iyice şişmesini sağlayın. Ardından sıvı sabun ve zeytinyağı ile süngerinizi ovalayarak köpürtün. Süngeri yoğurdukça içindeki kirler dışarı akacaktır. Ardından süngeri bol suyla durulayın ve kağıt havluyla kurulayın.
Bir kaba zeytinyağı koyup süngeri batırabilirsiniz. Ilık suda biraz ovalayıp ardından şampuanla yıkayıp ürünü durulayabilirsiniz. Makyaj süngerini temizlemek için direkt şampuan da kullanabilirsiniz. Mikrodalgada makyaj süngeri temizleme yöntemi de çok tercih edilir.
Süngeri her 3 ayda bir çay kaşığı karbonatla ılık suya batırmak, derin yıkamak ve tekrar yeni görünmesini sağlamak için süngeri sıkmadan kurutmanızı öneririz. Çok pis bir süngeri sıcak suda ıslatın, bebeek şampuanı, temizleme jeli yada yumuşak bir el sabunu gibi gerçek sabunla yumuşak hareketlerle arındırın.
Makyaj süngerini mutlaka ılık bir su ile yıkamalısınız. Çok soğuk suyla yıkamak süngeri zaman içerisinde sertleştirebilir. Çok sıcak bir suyla yıkarsanız da süngerin yapısına zarar verebilir ve parçalanmasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle en ideali ılık su ile temizlemektir.
İlgili 26 soru bulundu
Makyaj süngeri temizleme esnasında ılık su kullanımına dikkat etmeniz gerekir. Soğuk su her zaman makyaj süngerini sertleştirir iken, sıcak su ise süngerin yapısına zarar verir ve zamanla parçalanmasına sebep olur. Böylelikle makyaj süngerini temizlemek için en güzel yöntem ılık su ve sabun kullanmak olur.
Fırça ve sünger temizliğinde daha yumuşak yapılı, zararsız temizlik ürünlerini tercih etmeniz gerekiyor. Bunun için, ürünlerinizi temizlerken sıvı sabun ya da bebek şampuanı kullanabilirsiniz. Avcunuza az miktarda sıvı sabun ya da bebek şampuanı sıkıp, fırça ve süngerlerinizi ılık suda nazik hareketlerle yıkayın.
Bunun için ya önce yağ bazlı temizleyici ve ardından nazik bir temizleyici, ya da nazik bir temizleyici ve arkasından peeling veya köpüklü temizleyici sıralamasıyla temizlik yapılmalıdır. Yağ bazlı temizleyiciler makyajı çözmede mükemmeldir.
Fırçalarınızı ılık suyun altında baş aşağı şekilde tutun. Dik tuttuğunuzda fırça kıllarını fırçaya yapıştığı yer zarar görebilir, bu da fırçanızın ömrünü kısaltır. Temizleyicinin üzerine sıvı sabun ya da şampuan benzeri bir temizleyici ürün uygulayın. Islak fırçanızı temizleyicinin tırtıklı yüzeyine sürterek köpürtün.
Belki de makyaj süngerini kullanmadan önce bilinmesi gereken en önemli, hap bilgi budur: Makyaj süngerinizi cildinize uygulamadan önce ıslatmalısınız. İsterseniz suyun altında ıslatabilir, isterseniz günlük olarak kullandığınız nemlendirici sprey ya da saf gül suyu ile makyaj süngerinize ıslaklık katabilirsiniz.
Sihirli süngerler, değişik yüzeylerin temizliği ve bakımı düşünülerek tasarlanır. Yemek kalıntıları, metal çizikleri, yapışkan türleri, sararma ve kararma gibi durumlarda ihtiyaçların giderilmesine yardımcı olurken kişisel bakım alanında da farklı şekillerde kullanılabilir.
Klasik süngerler yerine tercih edilen kabak lifi ise doğada kısa bir süre içinde tam olarak çözünebilir maddelerden üretilmiştir. Kabak lifi %100 biyobozunurdur. Doğa dostu olan kabak lifleri atıksız, çevreci, sürdürülebilir bir yaşam için son derece önemlidir.
Ayrıca normal süngerlerden farklı olarak, İsveç bulaşık bezleri çabuk kurur, bakteri ve kokuların büyümesini önler, çok hijyenik ve kullanışlı. Kuru olduğunda, bu bulaşık bezleri sert ve biraz scrubby. Ama ıslandıklarından beri yumuşak ve yumuşak olacaklar.
Peki, makyaj süngeri nasıl temizlenir? Makyaj süngerini temizlemek için sabun ve ılık su hazırlayın. Küçük bir kaseyi ılık suyla doldurun ve içine bir damla yumuşak el sabunu veya şampuan koyun. Suyun yüzeyinde köpük oluşana kadar karıştırın ve makyaj süngerini yıkayın.
Makyaj süngerinizi her gün temizleseniz de üç ayda bir mutlaka değiştirin. Çünkü sünger eskidikçe parçalanmaya başlayacaktır.
Zamanla süngerin rengi neden sararır? Tüm süngerler zamanla okside olurlar ve sararırlar. Bozuk paranın zaman geçtikçe koyulaşması gibi. Bu tamamen doğal bir proses olup, süngerde buna dahildir ve bu etkiyi azaltabilecek hiçbir yol yoktur.
Bir kabın içerisine antibakteriyel sabun veya bebek şampuanı dökerek ve yine talebine bağlı olarak zeytinyağı ekleyerek temizlik işlemine başlayabilirsin. Zeytinyağı fırçaların kurumasını engeller. Kaba batırıp nazik hareketlerle temizlediğin fırçalar için kalıntı kalmayana kadar bu işlemi uygulayabilirsin.
Maskara nasıl dezenfekte edilir? Maskara dezenfekte ederken maskaranın kendisine değil, aplikatörüne odaklanmalısın. Maskara fırçasını al ve dilersen sabunlu su yardımıyla veya alkollü solüsyon kullanarak temizle. Eğer doğal kıllı maskara fırçası temizliyorsan, sabunlu suyla temizlemen daha doğru olacaktır.
Beyaz sirkeyi kaynatın, ardından kaba dökün ve sertleştirilmiş fırçayı doğrudan içinde 15 dakika bekletin. Fırçanın kılları yumuşamışsa üzerine dokunun, bu durumda sabunlu su ile temizlemeye devam edebilir ve ardından temiz su ile durulayarak bitirebilirsiniz. Adım 2: Aseton, oje çıkarıcılarda bulunan yaygın çözücüdür.
Vazelin makyaj çıkarma konusunda da oldukça etkili bir üründür. Ufak bir ped ya da pamuğun üzerine bir damla konması ve makyaj bölgelerinin nazikçe temizlenmesi yeterlidir. Kremsi, jöle tarzında bir yapısı vardır. Uygulanması da bu anlamda çok kolaydır.
Bir yemek kaşığı jojoba yağını iki yemek kaşığı su ile karıştırıp pamuk yardımı ile yüzünüze daireler şeklinde masaj yaparak uyguladığınızda makyajınızı temizlemek için ne kadar işe yaradığını göreceksiniz. Jojoba yağı aynı zamanda cildinizin pürüzsüz ve esnek olmasını sağlayarak daha sağlıklı bir cilt görünümü sağlar.
Ancak ıslak mendiller yüksek alkol içerikleri ile hem cildimize zarar verebilirler hem de cildimizin tahriş olmasına neden olabilirler. Bu nedenle makyaj temizliğinde ıslak mendillerden kaçınmanı tavsiye ederiz.
Fondöten söz konusuysa süngeri bir kenara bırakın ve fırça kullanın. Fondöteninizin yoğunluk derecesi hangi fırçayı kullanmanız gerektiğinin ipucunu verecektir.
Makyaj süngerini haftada bir veya iki kere temizlemelisin. Makyaj süngerini arkadaşınla paylaşıyorsan mutlaka her kullanımdan sonra hijyenini sağlamalamalısın. Makyaj süngerleri uzun süreli kullanımdan sonra bakteri toplayabiliyor. Cilt sağlığını korumak için makyaj süngerini iki üç ayda bir yenilemeni öneriyoruz.
Fırçanızı yıkarken saçlarınıza olduğu gibi özen gösterin. Hassas yapılı özellikle el yapımı fırçalar ekstra dikkat gerektiriyor. Bunun için işe fırça yıkamak için formülize edilmiş bir şampuanla başlayın. Fırça şampuanınız yoksa doğal, içeriğinde ağır kimyasallar olmayan saç şampuanlarını da kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri