Çok fazla narenciye tüketen kişilerde genellikle mide-bağırsak sorunları, mide ekşimesi, asit reflüsü, mide bulantısı ve kusma görülür. Bu nedenle, herhangi bir semptom yaşarsanız limonlu su içmeden önce bir doktora danışmalısınız. Gastroözofageal reflü hastalığı olan kişiler aşırı limon suyu alımından kaçınmalıdır.
LİMONLU SU İÇMENİN ZARARLARI
Fazla ve dikkatsiz tüketim sonucu midede yanma ve reflü başlangıcı ortaya çıkar. Fazla tüketimde vücuttaki demir emilimine sebep olur.
Gün içinde limonlu su tüketimi bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Özellikle sabah limonlu su içmek toksinlerin vücutta birikmesini engelleyerek antioksidan etki gösterir. Sabah saatlerinde ve yemeklerden önce içilen limonlu su, ağız ve diş sağlığının korunmasına destek olur.
Limonlu su ne kadar içmeli? Yapılan araştırmalar, en etkili antioksidan ve çözücü madde içeren limonu günlük tüketeceğimiz suyun içerisine katıp günde en az 1 litre tüketildiğinde faydalı olacağını söylemektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Limon Suyunu Kimler Tüketmemeli? Limon suyu güçlü asidik yapısı nedeniyle mide ve yemek borusu rahatsızlığı olanların dikkatli tüketmesi gerekir. Limonlu su mide rahatsızlıklarını tetikleyebilir, bu yüzden mide rahatsızlığı olan kişilerin aç karnına tüketmemesi ve miktarına dikkat ederek tüketmesi gerekir.
Limonun Kalbe Faydaları
İçinde potasyum bulunan limon potasyum sayesinde kalbe ve kasların sağlıklı kalmasını sağlar.
İşte faydaları:
Tıkanan damarları açar, damar sertliklerini ve hipertansiyonu engeller. Her çeşit romatizmal ağrıları geçirir. Kireçlenmeyi engelleyerek eklem yüzeylerinin yenilenmesini sağlar. Kolesterolü düşürür.
4.Limon Suyu: Vücuda oldukça fazla yarar sağlayan limon suyu aynı zamanda karaciğerin temizlenmesine ve yenilenmesini sağlar. Gün içerisinde aç karna bir bardak limonlu su tüketmek karaciğerde yer alan toksinlerin giderilmesine destek olmaktadır.
Kan Şekerini Dengeler ve Kanı Temizler Limonlu su içerisindeki doğal asit sayesinde kanı temizlemekte ve besinlerden alınan şekerin vücutta dengelenmesine yardımcı olmaktadır.
Sadece 1 bardak içmek isteyenler, yarım limonun suyunu alıp içme suyuyla karıştırabilir. Limonlu suyu içmek için özel bir zaman önerilmiyor. Ne zaman ve nerede isterseniz bu suyu içerek kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Kış soğuklarında ılık içmek; yaz sıcaklarında buzlu içmek size iyi gelecektir.
Günde 1 adet limon tüketmek insan sağlığı açısından yeterli olmaktadır. Asidik özelliğinden dolayı fazla limon tüketilmesi önerilmemektedir.
Greyfurtun yanı sıra limon ve diğer turunçgiller de karaciğer enzimlerinizi harekete geçirdikleri ve yüksek C vitamini içerdikleri için bağışıklık sistemini güçlendirip karaciğer hasarlarının en aza indirilmesine yardımcı olur.
7. Limon. Limon C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olabilir. C vitamini ayrıca rahminizin bağışıklığını geliştirmeye yardımcı olur. Bu, istenmeyen bakterilerden korunmaya ve rahim ve yumurtalıklara tehlikeli enfeksiyonları önlemeye yardımcı olacaktır.
Kilo vermeyi destekler: Limonlu su içmek metabolizmayı güçlendirmede ve hızlandırmada oldukça etkilidir. Ayrıca içerisindeki pektin lifi barındıran limon, tokluk hissi veren ve bu sayede kilo vermeye yardımcı olan bir besindir.
- Kanı temizler ve kan basıncını dengeler. - Kanın pıhtılaşmasını sağlayan maddeler içerir ve salgılar. - Bağışıklık sistemini güçlendirir ve serbest radikallerin oluşumunu engeller. - Yüksek demir içeriğine sahip olduğu için kansızlık problemlerini çözmede yardımcı olur.
Limon, içeriğindeki C vitamini sayesinde immün sistemini (bağışıklık sistemi) destekleyerek cilt sağlığını korurken aynı zamanda bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Çok güçlü bir antibakteriyal olan pektin lifi içerir. Bu sayede sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.
Sabahları eğer tarçınlı ve maydanozlu limonlu su içerseniz kan şekerinizi dengeler ve ödem atarsınız. Özellikle kış aylarında önerilen bu karışım vücut direncinin de korunmasını sağlar. Limon ve tarçın birleştiğinde idrar söktürücü bir etkiye sahip olduğundan metabolizmayı hızlandırır ve ödem atılmasını sağlar.
Doğru besinler antioksidan etkileri ile karaciğeri temizler ve korur. Karaciğere iyi gelen besinler sarımsak, yeşil çay, pancar, enginar, zerdeçal, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve zencefildir" dedi. Solunum sisteminin en önemli organlarından akciğerimizin kendini temizleyebildiğinin altını çizen Dyt.
İçindeki asitle enfeksiyonlarla savaşır. Kalp krizi, kalp-damar rahatsızlıkları ve kanser gibi hastalıklardan vücudu koruyan bir antioksidandır. Çok az miktarda gliserin ile uygulandığında limon suyu kuru ciltlere iyi gelir. Tansiyonu düşürür ve iyi kolesterolü arttırır.
Limonlu su içmek karaciğerde bulunan sindirim enzimlerini harekete geçirmede yardımcı olur. Ayrıca kanın oksijen durumunu düzenlemede de yardımcı olur. Limonlu suyun içerisindeki limon suyu sindirim için gerekli olan hidroklorik asit üretimini destekler. Ayrıca asitlik derecesini ve gut hastalığı riskini azaltır.
Limon suyu, afrodizyak etkisi ile libidoyu yükseltiyor. Cinsel gücü ve isteği artırıyor. Diğer faydaları ise şöyle sıralanıyor: Sindirim sistemini çalıştırır.
Limon Masajı: vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar üzerine birkaç damla limon damlatılır ve masaj yapılır. Limon tamamen kuruduktan sonra suyla durulanır. Bu işlemi 2-3 günde bir tekrar ederek, bölgede oluşan kararma azaltılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri