Suriye ekmeği, otomatik makinelerde el değmeden hijyenik bir ortamda; içerisine buğday kepeği, un, maya, tuz, şeker ve su karıştırılarak elde ediliyor.
Pita veya pitta ayrıca Arap ekmeği, Lübnan ekmeği veya Suriye ekmeği olarak da bilinir. Aynı zamanda ''Hindu'' yemek kültürünün vazgeçilmez besinlerinden biridir.
Lavaş ekmeğinin 100 gramında 284 kalori bulunmaktadır. 1 adet (65 gr) lavaş ekmeği 185 kaloridir.
Antakya mutfağında sofraların vazgeçilmezlerinden olan Halebî ekmek özel mayalanmış hamurda ve özel bir odun ateşinde pişirilerek elde edilir.Uzun süre taptaze ve yumuşacık kalabilen Halebî ekmeğinin tadı bildiğimiz diğer ekmek türlerine göre oldukça lezzetlidir.
SURİYE EKMEĞİ NEREDEN SATIN ALINIR? Aksaray'da bulunan Anas ve Aywan Lokantası'ndan Suriye ekmeği satın alabilirsiniz. Akasaray'da bu ekmeği tedarik edebileceğiniz başka restoranlar da mevcuttur. Ümraniye'de bulunan Şam Lokantası'ndan Suriye ekmeğini tedarik edebilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre, bugünden itibaren 180 Suriye lirası olan mazotun litre fiyatı yüzde 277'lik artışla 500 Suriye lirasına yükseldi. Aynı şekilde ekmek fiyatına da yüzde 100 zam yapılarak, bir poşet lavaş ekmeğin satış fiyatı 200 Suriye lirasına çıkarıldı.
En eski ekmeğin Türkiye'den çıktığına inanılıyordu
Şimdiye kadar en eski ekmeğe dair bulguların Türkiye'ye, 9 bin yıl öncesine dayandığına inanılıyordu. Ürdün'de 'Siyah Çöl'deki arkeolojik kazılarda bulunan kalıntılar, ekme tarifinin 5 bin yıl daha eski olduğunu gösterdi.
Profesyonel fırıncıların çoğu, ne pişirdiklerine bağlı olarak ekmek unu, kek unu veya pasta unu kullanır. Ekmek unu güçlü bir undur, yani nispeten yüksek bir glüten içeriği vardır - genellikle yüzde 13 - 14 civarındadır.
Kutoğlu, içeriğindeki ekşi maya sayesinde ekmeğin uzun süre bayatlamadığına dikkati çekerek, "Ekmeğimiz sadece un, su, ekşi maya ve tuzdan ibarettir.
Tam çavdar ekmeği, çavdar lif, potasyum, magnezyum, mangan, kalsiyum, protein, demir, fosfor, B1 vitamini, tiamin, folik asit, niasin ve antioksidanlar açısından oldukça zengindir.
Lavaş mı daha kalorili ekmek mi? Lavaşın kalorisi beyaz ekmeğin kalorisinden düşüktür. ... Kalorisine ilaveten lavaş ekmeğinin besin değeri de normal ekmekten daha azdır.
Lavaş da, bir nevi ekmek türüdür. Çok aşırı tüketimlerde, metabolizmayı yavaşlatır ve de damar tıkanıklıklarına neden olur. Ölçülü şekillerde tüketilmesi ise, en sağlıklı karar olarak belirtilebilir. Diyet beslenmelerinde, lavaşın yeri de yaygın biçimde olacaktır.
Lavaş ekmek az yağ içerdiğinden vücudunuzu şişmanlatmaz. Genel olarak ekmeğin aksine, çok fazla yağ ve ayrıca ağırlığı önemli ölçüde artırabilen şeker içerir.
Tandır ekmeği (Azerice:Təndır çörəyi, Farsça: naan-e-tannuri (نان تنوری)) Ortadoğu ve Asya'da sıklıkla yenen, ince ve oldukça gevrek bir çeşit ekmektir. Yerde açılan ve etrafı çamurla sıvanmış bir çukurun içinde pişirilir. Yufka gibi, oklava ile bir buçuk santim kalınlığında açılır. Üzerine un, susam ve su serpilir.
Eskiden Suriye'ye Şam vilayeti denildiği dönemlerde bu isim yaygınmış. Anlamı da; 'güzel, bahtı açık'mış.”
Çeşitli baharat ve unların kullanılmasıyla yapılan ekmeğe “Osmanlı Ekmeği” deniyor. Tekirdağ Çorlu'da üretilen ekmek, 7 çeşit tahıl ununun yoğrulmasıyla ortaya çıkıyor. Yulaf, çavdar, kepek, tam buğday gibi unlar kullanılıyor. Kullanılan baharatlar ise haşhaş, çörek otu, kepek, susam.
Kullanım alanı: Isparta ekmeği ve uzun fermantasyonlu ekmekler. İçindekiler: Buğday unu (Gluten) , Antioksidan (Askorbik Asit – E300), Fungal alfa amilaz, Fermente edilmiş ekşi buğday unu. Yapı: Kendine has akışkan ve toz yapıda, homojen görünümde olup ağartıcı ve koruyucu madde içermemektedir.
Kürtün ilçesine bağlı Araköy'ün adıyla ünlü ekmek, Ekmekçiler Mahallesi'ndeki 15 fırında yaklaşık 4 ile 4,5 kilogram arasında değişen gramajlarda üretiliyor. Bir asırdır kullanılan ekşi mayadan yapılan ekmek, doğal koşullarda 7 gün, buzdolabında ise 10 gün tazeliğini koruyor.
Tam randımanlı buğday ununa, maya, tuz, su kullanılarak üretilmektedir. Buğdayın %98'inden elde edilen tam buğday ununun ve kepeğin karışımıyla oluşan doğal köy ekmeğinin kalorisi düşük, sindirimi kolaydır. Uzun süre tok tutar. Alınan vitamin ve mineraller tamamen doğal ve besinsel lif içeriği yüksektir.
Tam buğday ekmeği
En sağlıklı ekmek türleri arasında birinci sırada gösterilen tam buğday ekmeği pek çok vitamin ve mineralin birleşiminden oluştuğu için en sağlıklı ekmek unvanını sonuna kadar hak ediyor.
Beyaz unda ruşeym ve kepek kısmı çıkartılır. Ancak tam buğday ununda buğday bütün olarak öğütülür. Herhangi bir katkı maddesi kullanılmadığı için en çok tercih edilen sağlıklı un çeşitlerinden biridir. Vücutta yağ depolama oranını düşüren çavdar unu, diyet listelerinde sık sık tercih edilir.
Unun kesinlikle buğdaydan başka bir koku içermemesi gerekir. En ufak bir rutubet kokusu almanız halinde o unu kesinlikle kullanmayın. Unun rengine bakın, ne kadar beyazsa o kadar iyi anlamına gelir. Daha sonra avcunuzun içine bir miktar un alın ve sıkın, eğer ki un etrafa saçılıyorsa kalitelidir.
4000'li yıllarda Babilliler'in özel fırınlarda ekmek pişirdiklerine dair bulgulara rastlanmıştır. İlk mayalı ekmek ise, M.Ö. 2600'lü yıllarda Mısırlılar tarafından yapılmıştır. Eski Mısırılılar, buğday unu ve su karışımından yapılan ekmeğe maya katıldığında ekmeğin daha yumuşak ve kabarık olduğunu fark ettiler.
Miller'e göre yarı evcilleştirilmiş mayayla yapılan bilinen ilk mayalı ekmek, Mısır'a ve MÖ 1000 yılına dayanıyor. Ancak, Rubel'in ifade ettiğine göre Mezopotamyalıların da mayalı ekmek yaptığına dair kanıtlar bulunduğundan, araştırmacılar arasında mayalı ekmeğin asıl kökenine ilişkin tartışmalar devam ediyor.
Bu ekmek de tıpkı mischbrot gibi çavdar ve tam buğday unu kullanılarak yapılıyor. Odun fırınlarında oldukça uzun sürede pişirildiği için kabuğu çok sert oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri