1) Her iki gözde görme gücü toplamları 10 / 20 den daha az olan ve her iki gözün görme derecesi ayrı ayrı en az 0.5 olmayan (sağ göz 0.5 ve sol göz 0.5) sürücü belgesi alamaz. (3) Görme Düzeltmesi; a) Gözlükle düzeltme kabul edilir. Ancak araç kullanırken sürücü gözlüğünü takmak zorundadır.
Sürücülerde aranacak sağlık şartlarına ilişkin yönetmelikte değişiklik... Zeka geriliği (IQ düzeyi 79 ve altı), bunama sorunu, duygu ve heyecanı düşünceyi bozan sürekli bir hastalığı olanlar sürücü belgesi alamayacak.
4) Bipolar duygu durum bozukluğu, psikotik özellikli depresyon durumlarında: kişinin durumuna göre akut dönemlerde sürücü belgesinin geri alınmasına karar verilir. Subakut ve remisyon durumlarında sürücü belgesi kontrol muayeneleri koşuluyla geri verilir.
İlgili 42 soru bulundu
Yaygın anksiyete, panik, fobi vb. bozukluklarda hastalığın şiddeti, yeti yitimi, kullanılan ilaçların özelliğine göre sürücü belgesi alınmayabilir ya da belirlenen süre kadar sürücü belgesi alınır.
Ehliyet alınmasına engel olan psikiyatrik tanı şizofrenidir. Bu tanı dışında nörotik hastalıklar, depresyon hastalıkları tedavi olup geçen hastalıklar olduğu için ehliyet alınmasına engel değildir. Kişiye böyle bir durum nedeniyle ehliyet alamayacağına ait bir rapor verilirse buna itiraz etme hakkına sahiptir.
Admin. Dediğim gibi mental retardasyon pskolojik zihinsel hastalıklara giriyor. Ve bu hastalara sürücü belgesi verilmiyor. Retardasyon (Zeka Geriliği) entelektüel fonksiyon çevreye uyum öğrenme ve problem çözme gibi fonksiyonlar açısından normalin altında olma halidir.
Tek gözü olanlar veya protez göz kullananlar sürücü belgesi alabilir. Tek gözü olanlar veya protez göz kullananlar sürücü belgesi alabilir. Mutlaka diğer gözünüzün periyodik olarak göz muayenesini yaptırın. Göz protezi ile ilgili sağlık sorunları ile Oküloplastik Cerrahi adı verilen bilim dalı ilgilenir.
İşitme kayıplı kişiler elbette araç kullanabilir. Kişinin bir ya da her iki kulağının işitme cihazlı ya da cihazsız saf ses ortalaması 35 dB veya daha iyi olmalıdır.
İşitme kaybı, denge kaybı, madde ve alkol bağımlılığı, katarakt, gece ve renk körlüğü, görme bozukluğu, epilepsi gibi hastalıkların var olup olmadığının tespit edilmesi için gerekli olan muayeneler ve testler uygulanır. Ehliyet sağlık raporu alırken özellikle de göz muayenesinin göz ardı edilmemesi gerekir.
Arka bölümün sol alt köşesinde yer alan 12 numaralı kısımda 01.01 ibaresi "gözlük ile kullanabilir" anlamına geliyor.
Diplopi tanısı konulduğu anda sürücünün sürücü belgesine el konulmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğüne bildirilir. Tedavi ile diplopi ve paralitik şaşılığın düzelmesi durumunda uzman tabibin kanaati ile sürücü belgesi verilebilir.
Sürücü belgesi ekiplerimiz tarafından alındıktan 6 ay sonra, sürücü belgesi alınan vatandaşımız Maliye Bakanlığı kayıtlarında bulunan tüm Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarına ait cezaları ödedikten sonra sürücü belgesini teslim alabilir. ( sürücü belgesi teslimi sırasında ceza yapılandırması kabul ...
Tek gözü olan sürücü adaylarının görme gücü 10'da 10 olması ve yatay görüş alanı en az 120 derece olmalıdır. Tek gözü olan sürücü adayları A1, A2, B ve F sınıfı ehliyet alabilirler. Tek gözü olan sürücüler gece araç kullanamazlar.
Arkadaşlar her iki gözü 10/1 gören %59 Heriki gözü 10/2 gören kişini alacağı rapor oranı %35 tir tek gözü görmeyen ise %24 hiç görmeyen ise %85 oranında Yeni Yönetmeliğe göre rapor alıyor..
Hekim tarafından düzenlenen Ehliyet için alınan sağlık raporu resmi kurumlar için düzenlenen bir evraktır. Bu nedenle, raporun silinmesi veya iptal edilmesi Türk Ceza Kanunu uyarınca suçtur.
1) Psikotik bozukluk, akut alevlenme dönemlerinde kişinin sürücü belgesi geri alınır. Patolojinin düzelmesi ya da tedaviye yanıtın oluşması için geçecek en az 3 aylık süre sonunda yeniden muayene şartı aranır. Bu sürenin sonunda durumu sürücü olmaya uygunsa 6 ayda bir kontrol şartıyla sürücü belgesi geri verilebilir.
Tam teşekküllü bir devlet hastanesinden “Sürücü Sağlık Raporu” almaları, Tam teşekküllü bir devlet hastanesinden “B sınıfı engelli sürücü olabilir” ifadesinin yer aldığı “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” almaları, Bu iki rapor ile ehliyet kursuna başvuru yapmaları gerekmektedir.
4- Bipolar duygu durum bozukluğu, psikotik özellikli depresyon durumlarında: kişinin durumuna göre akut dönemlerde sürücü belgesinin geri alınmasına karar verilir.
psikiyatristler tıp eğitimi aldıkları için tanı koyma ve ilaçla tedavi etme yetkileri vardır.
Dolayısıyla alacağınız tedavi süreci hiçbir surette e-devlet gibi benzeri resmi sistemlere işlenmemektedir. Aynı durum özel kliniklerde hizmet veren psikiyatristler için de geçerlidir. Özel kliniklerdeki psikiyatriste gidiyorsanız tanı, teşhis ve tedavi süreci yine hiçbir şekilde sicile işlenmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri