Arkadaşlarından ayrılıp tek başına iş yapma yolunu tutan kişi, koruyucusuz, desteksiz kalır; büyük zararlara uğrar.
Sürüden ayrılanı kurt kapar Atasözünün Anlamı: Topluluk içinde veya belirli bir grupla hareket ederken korunaklı olunabileceğini, ancak bu topluluktan veya gruptan ayrıldığında risklerin artabileceğini ifade eder. Topluluğun gücüne ve birliğin önemine dikkat çeker.
Çobansız Koyunu Kurt Kapar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: yöneticisi, koruyucusu olmayan kişiyi ve topluluğu düşman ezer.
Sürüden Ayrılanı (Ayrılan Koyunu, Kuzuyu) Kurt Kapar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: arkadaşların yardımıyla yapılan veya bir amaç uğruna topluca girişilen bir işten ayrılanlar zarara uğrarlar.
Çobansız koyunu kurt kapar Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, rehberlik ve koruma olmadan bırakılan kişi veya toplulukların, tehlikelere ve kötü olaylara maruz kalabileceğini ifade eder.
İlgili 32 soru bulundu
Boş çuval dik durmaz." Bu atasözü, boş ve içeriği olmayan şeylerin ayakta duramayacağını, değerli ve işe yarar olmadığını ifade eder. İnsanlar için kullanıldığında, bilgi ve beceriye sahip olmayan, içi boş olan bir kişinin toplumda saygın bir yer edinemeyeceğini ve başarılı olamayacağını vurgular.
Yalnız Kalanı Kurt Yer Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: yardımcısı bulunmayan kişi, kendini tehlikeden koruyamaz.
Cevap: görevini yaparken gereken dikkati gösteren kişi, doğabilecek sorunları sezer.
Cevap: miktarı saptanarak bir kimseye teslim edilmiş olan eşya iyi korunur.
Çobansız koyunu kurt kapar atasözü de Türkçede yaygın olan atasözlerinden birisidir.
[1] Kimi durumlarda yardımlaşarak işlerin kolay kurtulacağını anlatır. [2](Doğru Olmaya Bilir 1. Anlamı Yazın)Yardımlaşma Bazı Durumlarda Gerekli Olabilir.
Isıracak İt (Köpek) Dişini (Dişlerini) Göstermez Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kötülük edecek kimse önceden haber vermez, belli etmez.
[1] Güçsüz kişiye en küçük sarsıntı yıkım nedeni olur.
Kültürümüzde yerleşik olan kimi atasözlerini sorgulamamız gerektiğini söyleyebilirim. Bunlardan biri “sürüden ayrılanı kurt kapar” atasözüdür.
Sürüyü Güden Kurdu Görür Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: zor bir işe giren onun bütün sıkıntılarıyla karşılaşabilir.
"Ağacın kurdu içinde olur " Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir şeyin veya bir varlığın zararını, kendi içindeki faktörlerin verebileceğine işaret eder. Yani, dış etkenlerden daha çok, iç etkenlerin tehlikeli olabileceğini belirtir.
"Dilin kemiği yok" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, insanların çoğu zaman düşünmeden, hızla ya da kontrolsüz bir şekilde konuşabildiklerini ifade eder. Dilin fiziksel olarak kemiği olmadığı için her yöne kolayca hareket edebilir anlamına gelir.
"Al kaşağıyı gir ahıra, yarası olan gocunur " Atasözünün Anlamı: Gerçeği söylediğinde, rahatsız olan sadece suçluluk hissedenlerdir.
1) çalışmayanın sürekli olarak çalışana borcu vardır; 2) çalışmayarak bir şeyden yararlanan kişi, bu kolaylığı, çalışıp o şeyi meydana getirene borçludur.
[1] Rızkını çıkarmak için gezip dolaşan, şuraya buraya başvuran kimse aç kalmaz.
Dibi Görünmeyen Sudan Geçme Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir işe girişirken her yönünü iyice araştır.
Cevap: her şey, onu gereği gibi kullanmasını bilene yakışır.
Dağ Başından Duman Eksik Olmaz Atasözünün Anlamı Ne Demek? TDK bu atasözünü, yüksek mevkilerde olan her insanın ciddi sıkıntılar içinde olabileceği şeklinde açıklar. Yüksek mevkiler, para, güç ve statü gibi, zirvedeki insanları tanımlayan her kazanım, beraberinde birçok problem de getirecektir.
Kuşlar genellikle üreme dönemi öncesinde ve sonrasında ötmektedirler. Üreme dönemlerinin ilkbahar aylarına gelmesi nedeniyle kuşlar özellikle mart, nisan ve mayıs gibi aylarda bu faaliyetlerine hızla devam etmektedirler. Üreme döneminde kur yapmak amaçlı olarak öten kuşlar karşı cinsin ilgisini çekmeyi amaçlarlar.
Serçe, Passeridae familyasını oluşturan, insanlara yakın çevrelerde yaşayan, göçücü olmayan, konik gagalı kuş türlerine verilen ad.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri