Sürülebilir peynir kategorisinde yer alan labne, pastörize süt ve yoğurt kültürünün birleşimiyle elde edilir. Sofraların vazgeçilmezi olan, yediden yetmişe her yaştan tüketici tarafından tercih edilen labne peyniri, zengin kalsiyum ve protein içeriği sayesinde besleyici bir peynirdir.
Labne peyniri, zengin lezzeti ve hafif dokusuyla binlerce yıldır keyifle tüketilen popüler bir süt ürünüdür. Ortadoğu mutfağında sıklıkla bulunan labne peyniri, dip, sürülebilir, meze veya tatlı olarak servis edilebilir.
Sürülebilir Peynirlere yeni bir soluk getiren Enfes İçim Taze Peynir! Adını içeriğindeki doğal taze süt kremasından alan İçim Taze Peynir, tamamen taze pastörize sütlerden elde edilen süt kremasının özel peynir kültürleri ile mayalanması sonucu elde edilir ve içerisinde koruyucu katkı maddesi içermez.
Krem peynir sütüne uygulanan işlemler bu şekilde devam ederken labne ile karıştırılmaması gerektiği labnenin yoğurt konsantresinden elde edilirken krem peynirin ise krema veya süt kullanılarak elde edilen yağ içeriği labneye göre oldukça fazla olan olgunlaştırılmamış peynir olduğu belirtilmelidir.
İlgili 25 soru bulundu
Labne Peyniri Nedir? Sürülebilir peynir kategorisinde yer alan labne, pastörize süt ve yoğurt kültürünün birleşimiyle elde edilir. Sofraların vazgeçilmezi olan, yediden yetmişe her yaştan tüketici tarafından tercih edilen labne peyniri, zengin kalsiyum ve protein içeriği sayesinde besleyici bir peynirdir.
Labne'nin yağ oranın düşük ve suyunun çok olması sebebiyle kullanmak istemediğinizde bu alternatifleri de kullanabilirsiniz. Bir başka seçenek ise kullanacağınız krem peynirin miktarını düşürüp bunun yerine lor peyniri kullanmak olabilir.
Peynir veya diğer ürünler yapılırken sütün iyi kaynatılmaması sonucu ölmeyen mikroplar bu ürünleri tüketenleri hasta edebiliyor. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan, taze peynirin tüketilmemesi gerektiğini bildirdi.
Evde peynir yapılamayan durumlarda yağı- tuzu azaltılmış peynirler akşamdan suda bekletilerek 8. ay itibariyle verilebilir ya da tuzsuz lor- labne peyniri tercih edilebilir.
Taze peynir pide, börek vb. bir yemek için kullanılacaksa zaten ısıl işleme tabi tutulacağından ayrıca kaynatılması gerekmez. Peynirin kaynatılması veya salamura edilmesi gerekliliği kahvaltılık olarak kullanılmasında veya yalın olarak tüketilmesinde gerekli bir işlemdir.
Labne peyniri beyaz renkli, yumuşak kıvamlı az tuzlu krem gibi akışkan bir peynirdir. Peynir alt suyundan elde edilen bu peynir, peynir altı suyundan daha yoğun bir kıvama sahiptir. Yoğurdun süzülmesiyle de hazırlanan labne peyniri, bağırsaklar için faydalı mineralleri yapısında barındırır.
Yoğurt yapar gibi, parmağınızı soktuğunuzda yediye kadar sayabileceğiniz sıcaklığa geldiğinde (ya da 42 derecede) ezilmiş peyniri içine ekleyerek mayalayın. Tencerenin kapağını kapatarak, kalın bir örtü ile sarın ve 5 -6 saat kadar mayalanmaya bırakın. Ardından buzdolabına alın ve 10-12 saat kadar bekletin.
Ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta içerisinde tüketilmektedir. Küçük ambalajlar açıldığında hemen tüketilmeli, büyük ambalajlar da ise açıldıktan sonra kapağı kapatılarak buzdolabında bekletilmeli ve 2 gün içerisinde tüketilmelidir.
Sıcacık kızarmış ekmeğe sürüp yediğiniz, sandviçin ya da cheesecakelerin vazgeçilmez malzemesi labne peynirini evde hazırlamak mümkün. Sadece iki malzemeyle hazırlayabileceğiniz labne peynirini, mutfağınızda birçok farklı tarifte kullanabilirsiniz.
Labne, Meksika mutfağına özgü fermente süte dayalı bir süt ürünüdür.
Orta Doğu mutfağında sıklıkla tüketilen labne peyniri, kahvaltı sofralarında tüketilmesinin yanı sıra sos ve tatlı yapımında da kullanılan lezzetli bir peynir çeşididir.
Yalnız anne sütü ile beslenen bebeklerde ek gıdalara 6. aydan sonra başlanır. 4-6 ay arasında bebek yeterli kilo almasa bile yalnız anne sütü beslenmeye devam ediniz ve ek besinlere başlamadan önce doktorunuza danışın. Mama ile beslenen bebekler için 4 ayda muhallebi, 5 ayda yoğurt eklenebilir.
Türkiye'de de labne ürünü gıda sektöründe üretilen bir fermente süt ürünüdür. Bu ürünün üretimi yağ ve kurumadde standardizasyonu yapılarak ve yoğurt kültürü kullanılarak yapılmaktadır.
Süzme Peynir
İnek sütünden elde edilen ve birçok farklı versiyonu bulunan süzme peyniri besin değeri en yüksek peynirlerden biri. Yapılan araştırmalar 200 kalori değerindeki bir kase süzme peynirde ortalama 26-28 gram protein bulunduğunu gösterirken bu peynir türü güçlü bir kalsiyum, selenyum ve fosfor kaynağı.
Yani taze, olgunlaşmamış peyniri tüketmemek lazım. Bu peynirler üretiminden sonra 4 ay bekletilmelidir. Bu bekleme esnasında varsa sağlık açısından riskli olan bakteriler elemine edilmekte, risk ortadan kalkmaktadır." Taze peynirin tüketilmeden önce dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Prof.
1-Taze peynirler kolay bozulur, olgunlaşmış peynirler daha dayanıklıdır. 2-Niteliksiz bir peynirin tadı ve aroması bozuk, kokmuş, lezzetsiz, sert ve keskindir. 3-Donuk, kirli beyaz renkli peynirler kaliteli değildir. 4-Peynirin içinin bazı kısımları pembe renkteyse almayın.
Günümüzde beyaz peynirlerin bir çoğunun çiğ sütten üretildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Demirci, çiğ sütten üretilen peynirlerde 4 aylık olgunlaşma süresi beklenmemiş ise brusella ve tüberküloz gibi hastalıklara neden olabilecek patojenik organizmaların peynir aracılığıyla insana geçebileceğini ifade etti.
pınar beyaz ile arasında bariz bir lezzet farkı vardır. beyaz, biraz daha kremamsı ve yoğun bir tada sahip, labne ise daha hafif lezzet ve kıvama sahip.
Nedir Quark? Labne peynir formunda olan ve görüntüsü süzme yoğurda benzeyen quark aslında kefirden elde edilen, besin değeri yüksek bir peynir türü.
Gerçek tiramisu tarifi için labne yerine mascarpone peyniri de edinebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri