Günde en az 8 bardak su için. Özellikle hastalandığınızda ılık su, zencefil, bal, limon, tarçın, adaçayı, ıhlamur, ekinezya çayı gibi içecekleri tercih edin. Süt ve sütlü içecekler vücut salgılarında koyulaşmaya neden olacağı için soğuk algınlığı veya grip durumunda içmeyin.
Sütün mikropların neden olduğu enfeksiyonlara karşı vücudun direncini arttırdığı da bilinen faydaları arasındadır.
Annelerimiz hastalanınca ilaç niyetine hani şöyle bir bardak sıcak süt ve bal içirir ya, meğer bu yanlışmış. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Aytuğ Altundağ, “Süt, laktik asit içerdiği için gribe iyi gelmez.
Bademcik iltihabına bunlar iyi geliyor;
Süt ve zerdeçal enfekte olan bölgenin temizlenmesinde hızlandırıcı rol oynamaktadır. Sarımsak antibiyotik etkisi nedeniyle boğaz ağrısının hızlıca geçmesini sağlar.
Zerdeçal sütü, boğaz ağrısını hafifletmek için kullanılabilmektedir. . Zerdeçal sütü hazırlamak için, bir bardak sıcak süt ve yarım çay kaşığı toz zerdeçalı karıştırın. Bu karışımı her gece yatmadan önce içebilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Evet, tuzlu su veya antiseptik bir gargara boğaz ağrısını hafifletebilir. Bu, boğazdaki mikropları öldürmeye ve tahrişi azaltmaya yardımcı olabilir.
Öksürük için ideal bir yiyecektir. Ilık süt - bal: Bal katarak içeceğiniz ılık süt, öksürüğünüzü alır ve boğazınızı tamamen rahatlatır. Boğazınızdaki gıcığı ve öksürüğün gelmesini engeller.
Yeterli sıvı alımı: Bol sıvı almak, boğazı nemli tutar, kurumasını önler ve böylece ağrıyı hafifletir.Tavuk suyu çorba, ıhlamur, kuşburnu, ekinezya, nane-limon çayları ile boğazınızı yumuşatabilir, bedeninizi destekleyebilirsiniz.
Boğaz enfeksiyonu belirtileri altta yatan nedene bağlı olarak genellikle 5 ila 10 günde iyileşme eğilimi gösterir. Bununla birlikte süre etken mikroorganizmaya bağlı olarak kısalıp uzayabilir. Örneğin gribe bağlı boğaz enfeksiyonu semptomları 5 günde geçebilirken öpücük hastalığında bu süre 4 haftaya kadar uzayabilir.
Süt boğaz ağrısına iyi gelir mi? 1 bardak soğuk süt veya birkaç kaşık yoğurt boğaz ağrısında iyileşme sağlayabilir.
Karabiber ve bal karışımı, dolaşımı ve balgam akışını hareketlendirir. Süt, katıldığında ise öksürüğü tamamen yatıştırır. Bu karışım doğal bir antibiyotik niteliği taşımaktadır. Bir çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 2 yemek kaşığı bal ile bir fincan sütle karıştırıp içebilirsiniz.
Boğaz enfeksiyonu yaşarken nelerden kaçınmalısınız? Yutma güçlüğü ve yemek esnasında acı hissedilmesi durumunda kaçınılması gereken çok sayıda yiyecek ve içecek vardır. Gevrek, sert yiyecekler: Kraker, kuru ekmek, fındık veya çiğ sebze gibi çok keskin kenarları olan yiyecekler boğazı daha da rahatsız edebilir.
-Soğuk içecek ve yiyeceklerden bir de süt ürünlerinden uzak tutmak iyileşmeyi kolaylaştırır. -Ateşli çocuğu soğuk suyla yıkamayın. Beden ısısından birkaç derece düşük suda yıkayabilir; alnına, kasıklarına, koltuk altlarına ılık suyla ıslatılmış bez koyabilirsiniz.
Süt, yoğurt, peynir gibi süt ürünleri, aşırı yağlı veya işlenmiş etler, glüten ve kafein içeren ürünler; patates, muz, lahana gibi sebze ve meyveler özellikle hastalık zamanında vücuttaki balgam üretimini arttırır.
İlk yapmamanız gereken şey, gece öksüren çocuğa ballı süt vermek. Bu kulaktan duyma şifa yöntemi birçok çocuğu alerjisi olmasa bile astım olmuş olarak karşımıza getiriyor. Gece içilen ballı süt iki yolla zarar verebiliyor çocuklara.
Süt, kemik sağlığını destekleyen önemli bir kalsiyum kaynağıdır. Sütü balla birleştirmek, sütün kemik yapıcı faydalarını daha da artırabilir. Aslında bir inceleme, balın antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle kemik sağlığını koruyabileceğini bildirdi. Süt ve bal karışımı, kalp sağlığını geliştirebilir.
Ihlamur, adaçayı, ekinezya, zencefil boğaz enfeksiyonu için oldukça faydalıdır. Boğaz enfeksiyonuna iyi gelen şeyler arasında; tavuk suyu çorbası, ballı limonlu karabiberli ılık su, zencefil çayı, ıhlamur, adaçayı, ekinezya bulunmaktadır. Bunları içerek boğaz enfeksiyonundan kurtulabilirsiniz.
Çorba veya bitki çayları için
Tavuk suyu çorbası, et suyu, ıhlamur, nane çayı, papatya çayı, zerdeçal ve yeşil çay da boğazı yumuşatacağı için iltihabın tedavisi konusunda evde uygulanabilecek doğal yöntemlerdendir.
Viral boğaz iltihaplanması ortalama 7-10 günde geçer. Bu sürecin hızlanması hastaların istirahat etmesine, bol sıvı tüketmesine ve evde uygulayabilecekleri diğer yöntemlere bağlıdır. Bakteri kaynaklı boğaz enfeksiyonunda ise antibiyotik kullanmak gereklidir, bu da sürecin uzunluğunu değiştirir.
Nedeni virüs olan boğaz iltihapları genellikle kendi kendine düzelir. Bununla birlikte bakteri nedeni ile enfeksiyon gelişmişse antibiyotik tedavisi gereklidir. Bakterilerden en sık A grubu B hemolitik streptokok enfeksiyonu boğaz iltihabına yol açar.
Sıcak ve soğuk gıdaların tüketimi: Boğazda yer alan dokuların iltihap nedeniyle şişmesini önlemek için sıvı ağırlıklı olmak üzere sıcak ve soğuk gıdaların tüketilmesi şikayetlerin giderilmesinde etkilidir.
Laktoz intoleransı ve alerjisi olan bireylere süt kesinlikle önerilmiyor. Süt alerjisi olan bireylerde genelde aile hikayesi de bulunuyor. Bağışıklık sisteminin tam gelişmemiş olduğu erken bebeklik döneminde özellikle inek sütü alerjileri görülüyor.
Tüketilen suyun oda sıcaklığında olması boğazı ıslak tutar ve kuruyarak öksürüğe sebep olmasını engeller. Ayrıca bitkisel çaylar ve kürler ile de evde tedavi desteklenebilir. Bal ve tarçın karışımı tüketmek, zencefil ve bal tüketmek, adaçayı içmek ya da gargara yapmak boğazda oluşan gıcık için etkili olabilir.
O halde, eğer soğuk algınlığınız varsa ve canınız istiyorsa dondurma yiyip süt içebilirsiniz. Bunun hastalığınıza bir yararı olmaz, ama zararı da olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri