Eğer güzel ve yıpranmamış bir cilt istiyorsanız yapmanız gereken şey süt içmektir. Sütün içeriğinde önemli seviyede bulunan proteinler, A vitamini ve çinko cilt sağlığınızı korumakta. Cilt üzerinde nemlendirici etkisiyle cildinizi kırışıklardan koruyor.
Süt Tüketmek Gençleştiriyor
Sütün faydalarından bir diğeri de tüketen kişiyi gençleştirmesi. Güzel ve sağlıklı bir cilt için yeterli ve dengeli beslenmek çok önemli. Sütün içinde bulunan proteinler, antioksidan özellikteki A vitamini ve çinko ile cilt sağlığı korunmuş oluyor.
Yüz maskesi olarak uygulanabilen çiğ süt, özellikle cilt üzerindeki ince çizgiler üzerinde çok etkilidir. Yaşlılık ve güneş lekelerine de etkili olan çiğ süt, düzenli kullanıldığında doğal bir maske olarak görev yapabilir.
Süt içerdiği vitamin, mineral ve bileşenler sayesinde besin değeri yüksek bir içecektir. İçerisindeki lastik asit sayesinde cildi pürüzsüzleştirir. A, B6 ve C vitaminleri bakımından zengin olan bu besin anti aging özelliğe sahiptir.
İlgili 28 soru bulundu
Hem sütün hem de balın cilt üzerinde olumlu birçok faydası vardır. Ballı süt içmek ise cildi içeriden besler. Cildin parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Serbest radikallerle mücadele ederek kırışıklıkların oluşumunu engeller.
Düzenli bir şekilde cilde süt uygulanması nemlendirici bir etkiye sahip olmaktadır. Bu nedenle kuru ciltlere kış aylarında mutlaka sürülmelidir. Ham sütün cilde kullanımı sivilceler üzerinde de etkili olmaktadır.
Süt; C vitamini ve demir dışındaki tüm vitamin ve minerallerden zengindir. Bunların başında kalsiyum, fosfor, A ve B grubu vitaminlerinden özellikle B12, riboflavin ve protein gelmektedir. Süt; kemik sağlığının yanı sıra kanser, hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıklara karşı da koruyucu etki gösterir.
Bal yüzü Dolgunlaştırır mı? Yüz kırışıklıkları ve yaşlanma belirtileri için iyidir Baldaki probiyotikler, antioksidanlar, besinler ve enzimler cildi beslemek ve dolgunlaştırmak için beraber çalışır. Nemi yağlı hale getirmeden veya herhangi bir tahriş oluşturmadan tutar.
İnsanlar ve hayvanlar üzerinde yapılan birçok çalışma, süt içmenin kaliteli bir uyku çekmeye yardımcı olacağını kanıtladı.Süt, daha kolay ve daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olabilecek triptofan ve melatonin içerir.
Çiğ sütün içinde bulunan proteinler, antioksidan özelliğe sahip A grubu vitaminler ve çinko ile cilt sağlığı korunmuş oluyor. Çiğ süt, cilt üzerinde nemlendirici etki yaparak cildin yıpranmasının ve yaşlanmasının önüne geçmektedir. Kalp ve damar sağlığı için oldukça büyük faydalar sağlamaktadır.
- Yüze uygulanan bal maskeleri, B vitamini bakımından zengin olan bal sayesinde cilde parlaklık verir. - Bal cildi nemlendirirken cildin doğal bir parlaklık kazanmasına da yardımcı olur. - Tek başına kullanılacağı gibi farklı doğal ürünlerle de birleştirilerek etkisi artırılabilir.
İnek sütündeki laktoz ve kazein gibi sindirilemeyen maddeler süt tüketimi için risk barındırıyor. Ayrıca yapılan araştırmalara göre, süt içmenin zararları arasında prostat ve meme kanserini tetiklemesi de var.
SÜTÜN CİLDE FAYDALARI
-Kuru ciltleri iyileştirir, hücreleri yenileyerek cildin onarılmasını sağlar. -Kırışıklıkların ve ince çizgilerin oluşumunu geciktirir. -Süt, kolajen üretimini artırır. Cildin elastikiyetinin artmasını sağlar, serbest radikallerle savaşır.
Yoğurdun yüze faydaları arasında nemlendirme özelliği dikkat çeker. Cildinize yavaşça süreceğiniz yoğurt, içeriğindeki laktik asit ile yüzünüzdeki yorgun görünümü azaltır. Yoğurtta B vitamini gruplarından bolca bulunur. B2 vitamini cildi nemli tutmaya yardımcı olur ve parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar.
Bitkisel un maskeleri ile cilt parlamaya başlar ve doğal rengine döner. Ayrıca çeşitli sivilce ve aknelerden de kurtulabilirsiniz. Doğal kozmetik özellikli un maskeleri siyah noktalar ve yüzde tahriş olmuş bölgeler ile mücadelede çok faydalı. Buğday unu yağlı ciltler için uygun.
Kırışıklıkları Onaran Antioksidan Kaynakları
E vitamin bitkisel yağlı tohumlar, sert kabuklu meyveler, ıspanak, brokoli de bulunur. Son zamanlarda da popüleritesi yükselen C vitamini ise kollajen üretimini arttırarak etki gösteren bir antioksidandır. Turunçgiller, brokoli, çilek ve ahududunda yüksek miktarda bulunur.
Yüz germe işlemini doğal yollarla da yapmak mümkün. Cilt bakımınızın ardından krem, serum ya da bakım yağı ile yüz masajı yaparak cildinizi toparlayabilir ve kaldırabilirsiniz. Masaj tekniği ile kan dolaşımını iyileştirebilir ve cildinde 1-2 ay gibi kısa sürede sıkılaşma ve gerginliği fark edebilirsiniz.
Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
Bazı bireyler, alerji, süt şekeri olan laktoza karşı duyarlılık (laktoz intoleransı) nedeniyle veya yanlış inançlarından dolayı süt tüketmezler. Laktoz duyarlılığı olan bireyler için, düşük laktoz içeren süt veya laktozsuz süt ürünleri bulunmaktadır.
Sağlıklı bir birey günde 2-4 su bardağı yani 0,5-1 litre süt tüketebilir. Ancak hipertansiyon, kalp, şişmanlık gibi bazı sağlık problemleri var ise günlük diyetteki tüketilen süt miktarını kısıtlamak gerekebilir. Bu kişilere günde 2 bardak süt içmeleri önerilir.
Tereyağı, ve zeytinyağının öneminden sık sık öneminden bahseden İç Hastalıkları Uzmanı Canan Karatay, Ülke TV'de Sıradışı programına çok özel açıklamalarda bulundu. Karatay, Çiğ sütle yararlı probiyotikleri vücuttan öldürmüş oluyoruz. Bu yüzden pastörize sütleri tüketmemeli, alınan çiğ sütü ise pişirerek içmelidir.
Ağız sütü hafif ishal yapıcı özelliği ile doğum sonrası bağırsaklarda birikmiş katı dışkının (meconium) kolayca dışarı atılmasını sağlar. Böylece bazı zehirli (toksik) maddeler içeren bu katı dışkının temizlenmesine yarar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri