Sandviç ekmeğini ortadan bölün.İçine ton balığını koyun.Üstüne ketçap ve mayonezi koyun.Turşuyu da ekleyip üstünü kapatın. Önceden ısıtılmış tost makinasında çok fazla olmayacak şekilde ısıtın ve hafif birleşmesi için bastırın.
Mevsim yeşilliklerinin ton balığı ile buluştuğu bu salata ile hem daha az kalorili hem de besin değeri yüksek bir alternatif oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra mercimek, kinoa, yulaf, bulgur ya da avokado gibi farklı malzemeleri ton balığı ile bir araya getirebilir, kısa sürede yeni keşifler ortaya koyabilirsiniz.
Hamburgerler, tostlar, patates kızartmaları, sosisli sandviçler, tavuk kızartmaları! Sanki kızartma lezzetinde hazırlanan fırın patatesler ve eskilerden damaklarda yer etmiş tadıyla patates ekmek de yine bu sosun çok yakıştığı lezzetlerdendir.
Ton Balığı ile Yoğurt Birlikte Yenir Mi? Eğer konserve ton balığı ve yoğurt tazeyse birlikte yenilebilir. Ancak yoğurt veya balık bayatsa, birlikte tüketilmemesi gerekir.
Makarnayı haşlanırken ton balıklarının yağını süzerek geniş bir kap içerisine alın. Çatal yardımı ile bütün etleri parçalayın. 2 adet iri boy limon suyu, mayonez ve 2 çay kaşığı tuzu ilave edip güzelce karıştırın ve kenara alın.
İlgili 30 soru bulundu
Makarna haşlanır ve suyu süzülür. İçine ince ince doğranmış dere otu, maydanoz, havuç ve salatalık turşusu eklenir. Ton balık, mısır ve baharatlar ekleyip harmanlanır.Servis ederken üzerine ketçap ve mayonez dökülebilir. Afiyet olsun.
Özellikle aperatif yemeklere çok yakışan ve olmazsa olmaz denecek türden bir lezzet. Patates kızartması, makarna, hamburger, pizza, köfte, kızarmış tavuk ise ketçap dökülen yiyeceklerden sadece birkaçı…
Ton balığını tavaya dökün, yağ eklemenize gerek yok, içinde yeterli miktarda hatta daha fazla yağ var ton balığını yağıyla birlikte kavurun. Yağı kızgın olduğunda yumurtaları biraz tuz ekleyerek çırpın ve ton balığının üzerine dökün ve pişirin. Üzerine biraz pulbiber serpip afiyetle yiyin.
Peki, konserve balığı zararlı mı? Ton balığı cıva içerdiğinden haftada sadece 1-2 porsiyon tüketilmelidir. Aksi takdirde aşırı tüketim zehirlenmeye yol açabilir. Obeziteye neden olabilecek yağda paketlenmiş ton balığı, konservesi 339 kalori içerdiğinden kilo aldırabilir.
Konserve ton balığını taze hali ile tüketmek daha doğrudur çünkü pek çok konserve balığı konserve edilmeden önce pişirme işleminden geçmektedir. Yani bu, kutudan çıkardığınız gibi doğrudan tüketebileceğiniz anlamına gelir.
Aç karnına tükettiğiniz ketçap, içindeki şeker oranından dolayı kan şekerinizin birden yükselmesine neden olacaktır. Bu sebeple bir yiyecekle beraber tüketilmesi daha doğru olacaktır. Yapay renklendirici ve katkı maddeleri beyin gelişimini olumsuz şekilde etkilemektedir.
* 4 yemek kaşığı ketçap, orta boy bir domatesin besin değerlerine sahiptir. * 100 gr ketçap, 3 mg likopen içerir. Likopen, kırmızı sebze ve meyvelerde bulunan karotenoid ve fito-besleyiciler içerir. Hücrelerdeki DNA hasarını önler, kansere ve kalp hastalıklarına karşı korur, moleküler dejenerasyonu önler.
Tabii ki şimdiki halinden biraz farklıymış o zaman ketçap. Çinliler tarafından bulunan ve kullanılan ketçabın Avrupa'yla tanışması ise 1600'lü yıllara rastlar. İngiliz denizciler Singapur ve Malezya'da yedikleri bu lezzetli sosu çok beğendikleri için ülkelerine götürmüşler.
Tuna balığı, iri cüsse ve dolgun ete sahip olan bir balık türüdür. Tuna balığı genellikle ton balığı adı ile bilinir.
Yapılan araştırmalara göre balık ile süt tüketimi arasında olumsuz sayılabilecek nedenler bulunmamaktadır. Günlük olarak satılan veya taze tutulmuş balıkların, süt ürünleri eşliğinde yenilebileceğine vurgu yapılmıştır.
Marketten aldığımız konserve ton balıkları, taze ton balıklarından ya da diğer ismiyle orkinos balığından yapılırlar. Yağlı bir balık olarak sınıflandırılan ton balığının birkaç çeşidi vardır. En yaygın olarak bilinen ton balığı türü ak orkinostur.
Uskumrugiller ailesinden gelen ton balığı özellikle Omega 3 yağ asidi içeriği bakımından zengin olmasıyla bilinir. Sağlıklı beslenmeye özen gösteren insanların çok iyi bildiği gibi ton balığı kalp ve damar sağlığı için oldukça faydalı olan protein kaynaklarından biridir.
Ton Balığı: Diyet Öğünlerin Protein Deposu
Özellikle omega 3 ve B12 vitaminlerinden zengin olan ton balığı günlük vitamin ve mineral ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılar. Tuna balığı olarak da bilinen ton balığı genel olarak konservelenmiş olarak kullanılır.
Aslında ton balığında doymuş yağ asitleri çok az miktarda bulunur. Bünyesinde daha çok vitamin, mineral ve protein ihtiva eder. Konserve olarak tercih edildiğinde yağının süzülmesi kaydıyla çok daha az kalorili bir hal almaktadır. Ton balığını salatalarda, makarnalarda veya ana yemeklerde tercih edebilirsiniz.
Sade hali ile ton balığı fırında pişirilebilir. Bunun yanı sıra ton balığı salatalara da çok yakışır. Salatanın üzerine ton balığı konularak tüketilebilir. Diyet yapan kişiler genel olarak ton balığını sade tüketirler.
Yüksek kalori bulundurmaması nedeniyle kilo aldırmaya elverişli olmayan ton balıklı salata, besleyici ve tok tutucu olması ile gönül rahatlığıyla yenebilecekler arasında.
Ton balıkla mayonez tüketmek de başka bir klasiktir. Mayonezli ton balıklı burrito gibi tarifler öğün kurtarırlar. Ton balıklı salata, mayonezli ton balığı salata ya da ton balıklı mayonezli salata olarak bildiğimiz, hepsi aynı kapıya çıkan pratik tarif ise ton balığını başka türlü düşünemeyenlerin şaşmaz reçetesidir.
Sivilceleri Çoğaltan Besinler
Rafine şeker, şuruplu tatlılar, krema, mayonez, ketçap, beyaz ekmek, hamur işleri, katkı maddeli işlenmiş gıdalar, inek sütü, yağda kızartmalar ve Tuz' da dahil olmak üzere bu besinlerden uzak durulmalıdır. Akne ve sivilcelerin en önemli sebebi hormonlardaki değişikliklerdir.
Lavaş ekmeğe tantuni, patates, soğan ve domates konur. Üzerine ketçap ve mayonez sıkılarak durum yapılır. İsterseniz yanına marul salatası da yapabilirsiniz.
Soğuyan bulgurun üzerine önce nar ekşisi, ketçap, limonu sıkıp ,pulbiberi de ekleyip karıştıralım. En son yeşilliği ve kornişonu da ekleyip bir iki kez karıştırdıktan sonra dolapta biraz soğutup servise hazırlayalım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri