yeterince sut ise kocanı bile yenebilen mısır. argo da deneyimsiz icin kullanılan sut ifadesi bu mısır turunun tazelıgınden gelir. diğer mısırların yanında daha beyaz ya da açık sarı duran, yumusak lezzetli mısır.
Tencereye aldıktan sonra üzerini geçecek kadar su doldurun . İçine yarım çay bardağı süt ilave edin . Kapağını kapatıp ocağın üzerine alıp kaynamaya bırakın. 30 ile 45 dakika arası pişecektir .
İçeriğinde bol miktarda A,B,C vitaminleri ile fosfor, magnezyum, demir, potasyum ve manganez gibi mineralleri içeren süt mısır zengin bir besin kaynağı olarak dikkat çekiyor. Protein, doymamış yağ ve sodyum açısından da zengin olan süt mısır vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kaynaklar için ideal bir lezzet.
Mısırın sütlü olup olmadığını anlamak için elinize almanız gerekir. Eğer elinize aldığınız mısır, ağırsa sütlü ve taze bir mısırdır. Ancak mısırlar hafifse bu bayat ve sütsüz bir mısır olduğunu gösterir. İyi bir mısır almak için püsküllerine de bakmak gerekir.
Yerli Mısır (3 adet)
Atalık tohumlardan üretilmiş yerli mısırlarımız düpdüzgün değildir, inci gibi dişleri yoktur, şekerli bir tadı yoktur, tanelerindeki tokluğu yerken farkedeceksiniz, farkını hem tadından hem görünüşünden anlayacaksınız.
İlgili 26 soru bulundu
Kakanızda mısır tanesi görürseniz bu selüloz yüzündendir.
Bu aslında oldukça basittir. Mısır tanesinin dışı tamamen selüloz olduğu için insan vücudunda sindirilemez.
Anavatanı Amerika kıtası olup buradan Dünya'nın her yerine yayıldığı bilinmektedir. A.B. D' nin New Mexico eyaletinde yapılan arkeolojik kazılarda, kayalardan oluşmuş barınaklarda ve mağaralarda bulunan mısır taneleri ve mısır koçanı parçalarının yaklaşık 5000 yıllık oldukları tespit edilmiştir.
Süper tatlı mısırın danelerindeki şeker oranı ise en yükseğidir. Yemlik mısırı süt kıvamında veya sertleştiğinde kaynattığında sarımtırak veya kırmızımtırak ortaya bir su çıkar.
Mısır kaç ayda yetişir? Mısır, tohumdan ürün verme sürecine ulaşmak için uzun süreçlerden geçer. Dikildikten 1 ay sonra mısırın ilk çimlenme belirtileri toprağın üzerinde görülebilir. Uygun koşullar sağlandığı takdirde mısırın olgunlaşması sonucu hasat dikimden 90-130 gün geçtikten yapılabilir.
Süt mısırı mevsiminde taze ve doğru pişirme tekniği kullanarak bireylerin rahatlıkla tüketileceği bir gıda maddesidir. Ancak süt mısırın soslu olarak tüketilmesi ve fazla tuzlu tüketilmesi kilo alımına sebep olabilmektedir.
Mısırın, sindirilememiş biçimde vücuttan geri çıkmasının nedeni, insanların sindirim sistemi için uygun olmayan selüloz adlı bir karbonhidrata sahip olmasıdır.
Enerji arttırır, sizleri dinç tutar. Kalp sağlığına iyi gelir. Çiğ mısırın faydaları arasında bir de görme bozukluğu riskini azaltmaktadır.
Mısırın Zararları Var mı? Mısır kan şekerini yükselttiği için diyabet hastalarının tüketmemesi genelde önerilir.
Aşırı tüketimlerinde sütünüz azalacaktır. Düzenli olarak mısır tüketimi nişasta içeriği nedeniyle zamanla anne sütünün azaltmasına neden olabilir.
Böldüğünüz bölümdeki mısırları elinizle teker teker 1-2 sıra ayıklayarak, çatal batırabilecek kadar küçük bir bölüm açın. Mısır koçanını avcunuzun içinde güzelce tutun. Çatalı, açtığınız bölümden, koçanın içine doğru hafifçe bastırarak, taze süt mısırların altından batırın.
Haşlanmış mısır besin değerleri açısından zengin bir kaynaktır. Ortalama bir boyuttaki haşlanmış mısır 1 dilim ekmek yerine geçer. Aynı zamanda lifli bir tahıl olduğundan tok tutma özelliğine sahiptir.
Koçan püskülleri çabuk kurur. Bu nedenle püskü içerisinde polen tozlarının çimlenip tüpte ilerlemesini sağlayacak yeteri kadar rutubeti bulamaz. Polen keseleri kuruduğundan polenleri dışarıya çıkaramaz veya polenler kendi canlılıklarını kaybederler. Bunun sonucu olarak da koçanda tane bağlama oranı azdır.
Mısır yetiştirilen ilk 10 il; Konya (%19), Adana (%15), Mardin (%8), Osmaniye (%6), Karaman (%5), Sakarya (%5), Manisa (%5), Şanlıurfa (%4), Diyarbakır (%4)ve Kahramanmaraş (%4) olup, söz konusu iller Türkiye mısır üretiminin %75'ini sağlamaktadır.
Dünyanın En Çok Mısır Üreten Ülkeleri Hangileridir? Dünya üzerinde mısır üretimine bakıldığında en yüksek üretimin ABD'ye ait olduğunu görmekteyiz. Amerika Tarım Bakanlığının verilerine göre bir milyar ton üretim 2014 ile 2015 yılları arasında yapılmıştır. ABD'den sonra mısır üretimi en fazla Çin'de yapılmaktadır.
Mısır pişirme sırasında en sık düşülen hatalardan biri de pişirme suyuna bir miktar tuz atmaktır. Atılan tuz, mısırın pişme süresini uzatacağından bu alışkanlıktan vazgeçmeli, tuzlamak için tüketme anını seçmelisiniz.
Patlamış mısırın renginin beyaz olmasının sebebi de içerisindeki nişastadan dolayıdır. Mısırın patlaması işte bu kalın kabuk sayesindedir. Bu kabuk yanmadan ısıtıldığında ısıyı nişastalı iç kısma doğru iletir.
Daha sonra pres yaparak ilk yağı çıkartıyorum. Çıkan yağ 48 ayrı bezden süzülerek, hazneye düşüyor ve yağ oluşuyor. 3 kilogram çekirdekten 1 kilo yağ çıkıyor.
Mısır Arapçası hakkında
Mısır Arapçası - ki bazen Masri olarak anılır - Mısır'da konuşulan ve Arapça'nın günlük konuşma diline en uygun ve en çok kabul gören versiyonudur.
Akdeniz Bölgesi'nde mısır yetiştiriciliği ile ön olana çıkan kent Adana'dır. Akdeniz Bölgesi dişinde Türkiye'de mısır nerede yetişir ve nerede sevilir dersek yanıt muhakkak Karadeniz Bölgesi olacaktır. Bunun ardından Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi gelmektedir.
Ayrıca Anadolu'da mısır en çok Doğu Karadeniz bölgesinde ekildiğinden ve Karadeniz bölgesine mısırı Laz denizciler yaydığından dolayı mısıra "Laz otu" ya da kısaca "lazut/lazot" da deniyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri