Yoğurt içine su katılarak ayran haline getirilmek suretiyle kıvam, yağ ve su oranı bakımından süte yaklaştığı için süte iyi bir alternatif haline gelmiş oluyor.
Belirtilen miktardaki süt veya yoğurt ortalama olarak 4 gr protein, 6 gr karbonhidrat, 4 gr yağ içerir ve 76 kalorilik enerji sağlar. Örnek olarak: 1 su bardağı süt içilmediği zaman onun yerine 1 su bardağı kadar yoğurt yenebilir.
Bitki bazlı süt alternatifleri baklagiller (soya), tahıllar (yulaf, pirinç), kuruyemişler (badem, hindistancevizi), tohumlar (keten, kenevir) veya diğer tahıllardan (kinoa, teff) yapılabilir. Bazı ürünler, süt sütüne benzer hale getirmek için kalsiyum ve D vitamini ile takviye edilirken, diğerleri değildir.
Veganlar; soya sütü, hindistan cevizi sütü, pirinç sütü gibi bitkisel süt ürünlerini tercih edebilirler.
Yoğurt aslında birçoğumuzun da hakim olduğu üzere kek daha tok ve nemli bir kıvam verir. İçi hafif ıslak, daha yoğun kıvamlı keklerin harcında mutlaka yoğurt kullanılır.
İlgili 26 soru bulundu
Süt yoksa kek neyle Islatilir? Sulu Kek. süt yoksa.su. meyva suyu. ayran,meyvalı veya myvasız içme sodası,gazoz,kola,limonata,fanta.aklınıza gelen sıvıyı koyabilirsiniz valla çok güzel oluyor.
Karşınızda yedikçe yedirten, çayınızın yanına çok çok yakışacak: Sütsüz yoğurtsuz kek tarifi. Kek tarifleri arasında yapımı en kolay tariflerden biri o! İçerisinde süt ya da yoğurt olması onun kabarmasına da engel değil. Su ve yağ, kekinizin enfes bir kıvamda olması için yeterli olacaktır.
SOYA SÜTÜ Bitkisel sütlerden en bilineni; inek sütüne protein ve kalsiyum bakımından en iyi alternatif olan soya sütüdür. Demir ve bitkisel östrojenden zengindir. Proteini, diğer bitkisel sütlerden daha yüksektir.
Veganlar et yemedikleri gibi hayvansal kaynaklı gıdalardan olan süt ürünlerini de tüketmezler. Bu bazıları için ekstrem ve gereksiz gelebilir. Ancak süt ürünlerinin sandığınız kadar masum olmadığını, hem canlılara acı çektirdiğini hem de insan metabolizması için hiç de faydalı olmadığını hiç duymuş muydunuz?
Vegan Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara'dan vegan beslenenler için her yemekte rahatlıkla tüketebileceği bir içecek tarifini sizlere sunuyoruz. Pirinç, su, limon suyu ve tuz ile vegan menülerine uygun nefis bir ayran hazırlayabilirsiniz.
ÇOCUKLARA YATARKEN SÜT İÇİRMEYİN!
Süt tüketmeyen çocukların peynir, yoğurt gibi süt ürünlerini kullanmaları konusunda ebeveynlerin çocukları teşvik etmelerini söyleyen Beyitler: " Sütün tadını sevmeyen çocuklar için şeker ya da kakao kullanmayın. Bunların yerine süte pekmez veya bal ekleyin.
Doymuş yağ ve kolesterol ile dolu
Süt, içeriğindeki doymuş yağ oranı ve kolesterol sebebiyle damar tıkanıklığı ile de ilişkilidir. Damar tıkanıklıkları da kalp hastalıklarına yol açar.
Süt ürünleri, ideal sağlığa yönelik beslenme şekli için bir gereklilik değil; ancak çoğu insan için süt içmek; kalsiyum, D vitamini, kalp, kas ve kemiklerini sağlıklı ve düzgün çalışır durumda tutmak için gereken proteini vücuda almak için en kolay yol.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Soda yoksa yerine ne kullanılır? 1 limonun suyunu sıkın ve bardağa boşaltın üzerine 1 kaşık karbonat ekleyip bir cimdik tuzda ekleyip karıştırın zaten iyice köpürmeye başlayacak.
SÜT İLE DAHA YUMUŞAK KEKLER YAPABİLİRSİNİZ
Kek yaparken, kekin hamuruna biraz süt veya yoğurt gibi laktoz içeren ıslak malzemeler eklemek, hamuru daha akışkan bir hale getirir. Süt ve yoğurttaki laktoz, un proteinleriyle birleşerek glüten oluşumunu azaltır ve kekinizin piştikten sonra da kurumasını önler.
Sütün yağlı yapısı ve enzimleri sudan daha iyi bir emülsiyon sağlar. Bu da hamura fazladan bir çıtırlık olarak yansır fakat hamurda elastikiyeti artırır. Yoğurt, hamura işlenebilir bir kıvam kazandırır fakat kabarmasını ve piştikten sonra sertleşmesini etkiler. Bu nedenle herbirinin kullanım yerleri farklılık gösterir.
Sözün özü; konu sağlık olduğunda, (yetişkinler olarak) beslenme düzenlerimizde muhtemelen süt ürünlerine ihtiyacımız yok. Fakat süt ve süt ürünleri faydalı şeyler ve iyi besin değerlerine sahipler. Ayrıca, diğer besinlerden elde etmenin daha zor olduğu pek çok gerekli besini sağlıyorlar.
Pek çok vegan baldan kaçınıyor çünkü ticari bal üretimi arıların sağlığına zarar verebilir. Balın temel fonksiyonu, arıların karbonhidratlar ve amino asitler, antioksidanlar ve doğal antibiyotikler gibi diğer besinlere erişimlerini sağlamak.
Yulaf sütü neredeyse inek sütü kadar kalorilidir. Badem, pirinç, hindistan cevizi ve kaju bazlı sütler daha az kalorilidir. Çoğu bitkisel süt, inek sütündeki yağın yalnızca %25 ile %63'ü arasında bir orana sahiptir. Fındık ve yulaf sütü dışındaki bütün bitkisel sütler inek sütünden daha az şeker içerir.
Kendi ürünlerinin sadece hijyen koşullarını öne çıkartarak, açık sütün ise bundan mahrum olduğunu seslendirirler. Evet bu görüş doğrudur ama bu özellik ambalajlı sütün çiğ sütten daha kaliteli ve besleyici olduğunu asla göstermez. Zira tam tersidir. Sütün en kaliteli hali, ineğin memesinden çıktığı halidir.
İnek sütüyle ilgili tüm problemlerin kaynağı olan laktozu içermemesi, özellikle laktoza alerjisi olanlar için, badem sütü büyük bir avantajdır. Lezzetli olduğu kadar düşük protein, kalsiyum, fosfor ve E vitamini içeriğiyle besleyicidir.
Kek yapmaya başlayan herkesin elinin gittiği ilk tariflerin başında gelir yoğurtlu sade kek. Evde süt olmadığı durumlarda ya da daha yumuşacık kıvamlı bir kek yapmak istediğimizde devreye hemen yoğurt girer. Kekinizin iç dokusunu yoğunlaştırır, kıvamını hafif nemli ve pürüzsüz hale getirir.
Sütsüz Kakaolu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Keki için karıştırma kabına şeker ve yumurtayı alarak köpük köpük olup beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Ardından sıvı yağ ve su ilave ederek çırpmaya devam edelim. Elenmiş kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyerek son kez çırpalım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri