Sütlaç Nasıl Saklanır? Artan sütlaçlarınızın üzerini sıkıca kapatıp buzdolabında ertesi gün tüketmek için saklayabilirsiniz. Daha fazla beklettiğinizde bozulmaz veya tadı değişmez.
Sütlü tatlılar genellikle soğuk yenir, bu nedenle tüketmeden önce buzdolabına kaldırılır. Siz de bu işlemi yapabilirsiniz. Ancak tatlıyı buzdolabına kaldırmadan önce oda sıcaklığına geldiğinden emin olun. Tatlıları sıcakken buzdolabına kaldırmanız durumunda kıvamı ve lezzeti bozulabilir.
Derin bir fırın tepsisine kaseleri aralıklı olarak dizin. Kapların yarısına gelecek kadar soğuk suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12-15 dakika kadar pişirin. Üzerini kızarması için daha fazla püf noktası için Fırın Sütlacın Üzerinin Kızarması İçin Ne Yapılır?
Buzdolabında tutulması tavsiye edilen helvaların, kapaklı bir kap içerisine konarak saklanması ve bir ay içerisinde tüketilmesi önerilir. Hava alan helvalar nemlenmeye bağlı olarak yumuşar.
Sütlaç yapımında en çok dikkat edilecek konu kaynarken mutlaka ara ara karıştırmaktır. Zira sütlü bir tatlı olduğundan çok kolay dibi tutar ve tadı bozulur. Sütlaç yapımında püf noktalardan biri de pirincin piştikten sonra yıkanma işlemidir.
İlgili 29 soru bulundu
Yavaş yavaş tencereye ekleyip çırpalım. Koyulaşana kadar kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirilip kaselere pay edilip tezgaha konmalı. 6- 10 dakika kadar dinlendirilmeli, böylece sütlacın üzeri kabuk tutacak.
Sütlacınızı hazırlarken hem kıvamının çok daha kolay tutması için hem de üzerinin nar gibi kızarması için pişirme aşamasındayken içerisine yumurta sarısı ilave edebilirsiniz.
Bu sebeple onları mümkün olduğunca buzdolabında saklamalı ve en kısa zamanda (3 gün içinde) tüketmelisiniz. Süt, doğru şekilde saklanmadığında bakterilerin hızla üremesine sebep olacak bir gıda maddesi olduğundan, zehirleyici etkiler de yapabilir, aman dikkat.
Sütlaç yaparken pirinci önden uzun uzun yıkamayın. Bir sudan geçirin ya da hiç geçirmeden tencereye aktarın. Eğer çok fazla yıkarsanız pirincin kendi nişastası gidecektir ve tatlıyı yaparken kıvamının koyulaşmamasına neden olacaktır.
Ev imkanlarınızda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ekonomik sütlü tatlılar muhallebi, kazandibi, sütlaç, keşkül, güllaç, sultan sarması, trileçe, yeni akım magnolia hatta bir İngiliz klasiği supangle ve çok daha fazla sütlü tatlılar resimli, videolu anlatımı ve tam 21 farklı seçeneğiyle hemen elinizin altında!
Sütlaç Nasıl Saklanır? Artan sütlaçlarınızın üzerini sıkıca kapatıp buzdolabında ertesi gün tüketmek için saklayabilirsiniz. Daha fazla beklettiğinizde bozulmaz veya tadı değişmez.
Geleneksel bir lezzet olan sütlaç, diyet yaparken de tüketilebilir. Ancak her gün yenirse kilo artışına yol açacaktır. Haftada 1 porsiyon sütlaç yemek, diyet programınızı bozmaz. Fakat diyetteyken sütlaç yapacaksanız, yağsız süt ve kepekli pirinç kullanmanız tavsiye edilir.
1 Litre Sütten 10 Porsiyon Sütlaç Kalabalık Ailelere Birebir Tarif.
ilk defa sütlaç yiyecek birinin sorunsalı. Sütlacın ilk kaşığı tencereye atılır, o dip tutmuş sütlaç gibisi yoktur, sonra soğumaya başlayan sütlaçtan henüz sıcakken yenebilir ama soğuk yenmesi daha iyidir, sıcak isteyen kaseye değil tencereye hücum eder.
ILIK YENİR! İki türlü de çok iyi oluyor. Ilık yeme yeter. Eğer anneniz yaptı ise tencerenin tutmuş dibinde kalan sıcak sıcak , kaplara yada çanağa dökülenler soğuk.
Önce Su, Sonra Pirinç
Eğer bunun aksine tencereye önce pirinçleri alıp daha sonra üzerine su eklerseniz sütlacın istenen lezzeti yakalaması zorlaşacaktır. Dolayısıyla tencereye önce suyu ilave edin ve güzelce kaynatın. Eğer kaynadığından eminseniz ardından tencereye pirinçlerinizi ekleyebilirsiniz.
Bozuk süt tüketilmesi besin zehirlenmelerine ve bağırsak enfeksiyonlarına sebep olabilir. Besin zehirlenmesinde baş dönmesi, göz kararması, ateş, mide krampları, ishal ve kusma gibi belirtiler görülebilir. Bu gibi durumların hafif seyretmesinde bol sıvı (özellikle su) ve yoğurt tüketimi ile rahatsızlık geçebilir.
Pirinçler haşlandıktan sonra içerisine sütü ilave ediyoruz. Daha sonra şekerini ekleyip iyice karıştırıyoruz. 2 yemek kaşığı unu ayrı bir kapta içerisine su ekleyip topaklanmayacak biçimde güzelce çırpıyoruz ve karışımımızın içine ilave ediyoruz.
Sütten biraz (tercihen 1 su bardağı) ayırın. Geriye kalan sütü, pekmezi, balı ve vanilyayı pişen pirincin üzerine katın. Karıştırıp kaynatın ve ayırdığınız süte pirinç ununu ekleyip erittikten sonra onu da sütlaç bazına katın. Biraz daha kaynatıp ocaktan alın ve kalıplara paylaştırın.
Süt kaynadıktan sonra sütlacı ocakta iyice kıvamlı olarak 40-45 dakika kadar pişiriyorum fırının ızgara bölümünü yakıp sütlaçları fırına veriyorum.
Soğuyunca dolaba kaldırın ve en az 1 saat bekleyip servis edin.
NOT: Kadayıf ve muhallebiyi bir gece önceden hazırlayıp ertesi gün buluşturmak çok daha iyi bir sonuç verecektir. Bir gün önceden yapılan muhallebi üzerine streç örtülerek ertesi gün için buzdolabında saklanabilir. Böylece kadayıflar çıtır çıtırken muhallebi de tok dokusunu muhafaza edecektir.
Fırında sütlacın üstü kaç dakikada kızarır? Çok eskiden hazırladığım fırın sütlaçların kızarmasını hızlandırmak için 1 adet yumurta eklerdim ama sonra fark ettim ki aslında buna hiç gerek yok. Fırınınızın ızgarası iyi çalışıyorsa 4-5 dakika içinde sütlacın üstü fotoğraftaki gibi harika bir kabuk bağlıyor.
Vanilyayı tencereye ekleyip, karıştırın. Sütlacımızı kaselere paylaştırıp, ılımaya bırakın. Limon kabuğu, tarçın ve Antep fıstığı ile servis edebilirsiniz.
Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin. Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece kızgın fırında sütlaçların üzeri kızarana kadar fırınlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri