Unutmayın içinde yoğurt, süt, yumurta olan çorbalara tuz mutlaka çorba kaynadıktan sonra eklenmelidir ve hemen çorba karıştırılarak tuz çorbanın içinde eritilmelidir. . .
Sütlü Çorba Tarifi Nasıl Yapılır? Su, şehriye ve erişte 10 dakika süreyle haşlanır. Daha sonra süt eklenir. Süt kaynayınca, 5 dakika daha kaynatılır ve ocağın altı kapatılmadan, tuzu atılır.
İlgili 19 soru bulundu
Sütlü Un Çorbası (Kıvamı Tadı Tam) Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağı tencereye alınır eritilir hemen sıvı yağ eklenir ve un eklenir.
Rumeli tarafında yapılır.. süt ,su, tuz ve şehriye * ile yapılır. içine yağ konmaz. (süt çorbası yani yayla çorbasın da yağı katılır) sütten özellikle kokusundan nefret eden biri bile bu çorbayı içebilir..
Yapılışı: Porselen bir kasede yumurta sarısıyla süt çırpılır, üzerine sıcak çorbadan bir kaşık ilave edilerek tekrar karıştırılır ve hepsi çorbaya ilave edilir. Çorba 5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır.
Kaynadıktan sonra içerisine tel şehriye ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Şehriyeler pişene kadar kısık ateşte arada karıştırarak pişirin. Şehriyeler pişmeye yakın limon suyunu ekleyin.
Terbiyeyi çorbaya eklerken içerisine tuz atmayın. Çorba kıvam almaya başladığında tuzunu ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız çorbayı ocaktan aldıktan sonra üzerinde sos gezdirebilirsiniz.
Eğer çorbanın tuzu çok fazla gelmişse bir kaşık yoğurt eklemenizi öneririz. Yoğurt ekleyerek hem tuz oranını düşürmüş olursunuz hem de çorbaya terbiyeli bir kıvam vermiş olursunuz. Tuzlu yemeğe yoğurt eklerken bir kase içinde yemek suyu ile yoğurdu karıştırın ve ılık sıcaklığa gelince yemeğe ekleyin.
Salça da konulduktan sonra tuz ve baharatlar eklenir. Çorbaya fazla su konursa tadı kaçar, az su konursa tam pişme sağlanmaz ve dibi tutar. Karışıma, boyunu 3 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
6,5 su bardağı sıcak su. 1 yemek kaşığı salça. 1 çay kaşığı karabiber. 1 çay kaşığı tuz.
Onunda kokusu çıkınca et suyunu ekleyin ve çırpa çırpa unları pütürlü halinden kurtarın eğer pütürlü hali gitmiyorsa blendırla geçin piştikten sonra. Bu haliyle suyunu ayarlayın ve 10 dakika kısık ateşte pişirin.
Malzemeler piştikten sonra sütünü ekleyebilirsiniz. Sütünü ekledikten sonra çorbayı yalnızca bir taşım kaynatmanız yeterli olacaktır. Gereğinden fazla kaynatırsanız süt kesilebilir. Sütün kesilme ihtimalini düşürmek için tuzunu da çorbanın altını kapattıktan sonra ekleyin.
4) Su, Süt veya Yoğurt
Çorba tariflerine lezzet katan en önemli aşamalardan biri de terbiye yapmak. Ancak terbiye yaparken terbiyesi kesilebiliyor ya da içerisinde yumurta olmadan da terbiye yapılabiliyor. Süt ya da yoğurtla enfes terbiyeler hazırlayabilirsiniz.
Karıştırma kabınıza yumurtanın sarısını ve limonun suyunu alın, güzelce çırpın. Bu karışımı çorbanız kaynarken yavaş yavaş ilave edin. Bu terbiye daha çok taneli çorbaların içerisinde kullanılır. Bu terbiye çorbanıza hem kıvam hem de ekşi bir aroma vererek daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Asitler protein ile reaksiyona girip eti yumuşatır. Aslında bir nevi ateşin yaptığı gibi pişirir.
Soğuk sütü ekleyebilirsiniz, dilerseniz çorbayı aldıktan sonra sütü ekleyip karıştırıp servis edebilirsiniz.
İyi bir çorbanın lezzeti kadar dokusu da kıvamlı olmalı. Çorbanız çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyerek çorbanızın kıvamını açabilirsiniz. Eğer çorbanız çok sulu olduysa ayrı bir tavada yağ ve unu kavurup kıvamını koyulaştırabilir ya da çorbanızı bir süre daha kaynatabilirsiniz.
* Süt yaraların çabuk kapanmasını sağlar. * Süt kanın çabuk pıhtılaşmasını sağlar* Süt kasları güçlendirir. * Süt kronik bronşiti önler. * Süt kemik erimesini önler, kemikleri sertleştirir (yaşlanmanın doğal bir sonucu olarak kemiklerdeki kalsiyum ve proteini hızlı kaybederiz.
Bir küçük kasede zeytinyağı, baharat ve sarımsakları karıştırın. Ekmeklerin tuzu olduğundan ekstra tuz katmıyoruz. Bu karışımı, küp şeklinde doğranan ekmeklerin üzerine döküp, tüm ekmeklerle temas edene kadar karıştırın. 180 derece ısıtılmış fırında ekmeklerin rengi dönüp, kıtırlaşana kadar pişirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri