Sutyenleri yıkarken kaliteli deterjanlar kullanın. Ağartıcı ve alkol içermeyen deterjanlar kullanın. Eğer elimizdeki deterjanların sutyenler için uygun olmadığını düşünüyorsanız, bir miktar bebek şampuanı kullanabilirsiniz.
Sütyenler, genellikle soğuk veya ılık su ile yıkanması önerilen kadın iç giyim ürünleridir. Çünkü sıcak su, sütyenin şeklini bozabilir veya elastikiyetini kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle sütyenlerinizi 30 derece su ile yıkamanız önerilir.
Eğer sütyenin etiketinde veya talimatlarında makinede yıkamaya uygun olduğu belirtiliyorsa, hassas programda, soğuk su ve hafif bir deterjan kullanarak makinede yıkayabilirsiniz. Ancak, elde yıkama genellikle daha güvenli bir seçenek olarak kabul edilir ve sütyenin ömrünü uzatabilir.
Sıcak su, sütyenin kumaşının zarar görmesine neden olabilir. Sütyenler, özellikle de dolgulu sütyenler, elde yıkanması tavsiye edilir. Elde sütyen yıkama, sütyenlerin ömrünü uzatır ve şekillerinin korunmasına yardımcı olur. Elde yıkamak için, ılık su kullanın ve sabun veya özel deterjanlar kullanarak nazikçe yıkayın.
Çok sıcak su kullanımı, sütyen içerisindeki sünger yapının dağılmasına neden olabilir. Çok soğuk su kullanımı ise yeterli temizlik etkisinin gösterilmesini engelleyebilir. Bu nedenle en ideali, ılık su kullanımı olacaktır. Şampuan veya doğal sabunlar yardımıyla sütyenlerinizi yıkayabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Normal çamaşır deterjanlarının yerine şampuan ya da doğal sabunların kullanımı sütyen temizliği sırasında tercih edilmelidir. Aynı zamanda şampuan veya doğal sabunla sütyen yıkarken, ürüne çok bastırmadan yumuşak hareketlerle silinmesi tavsiye edilmektedir.
Etafo'ya göre, bir sutyen, her üç kullanımdan sonra yıkanmalı ve bu kullanımlar, asla arka arkaya olmamalı.
Uyurken takacağınız sütyen, özellikle de beden ölçünüze uygun olmayan bir sütyen rahatsızlığa ve uykunun bozulmasına neden olarak uyku kalitenizi düşürür. Bunun yanında sirkadiyen ritimlerinizi etkileyerek hasara yol açtığı da kanıtlanmış.
İç çamaşırlarının düzenli aralıklarla yıkanması, hijyen standartlarının korunması açısından oldukça önemlidir. Ancak sütyenlerin diğer kıyafetlerle birlikte direkt olarak çamaşır makinelerinde yıkanması, istenmeyen sonuçlar yaratacaktır.
Ten rengi olma özelliği ile kıyafetin altında belli olmaz. Hassas bir yapıya sahip olduğu için sabunla, ılık suda, dairesel hareketlerle yıkamalısınız.
Sütyenler genellikle çamaşır makinesinde - 30-40°C yeterli- yıkanmalı.
Sütyeninizin kopçasını kapatarak küçük kafesin üzerine geçirin. Sütyen askılarını küçük kafesin içine doğru itin. Küçük kafesi, büyük kafesin içine yerleştirin ve kapatın. Sütyeniniz artık çamaşır makinesinde kullanıma hazırdır.
Çamaşırlarınızı sirkeli suda yaklaşık yarım saat bekletin. Bir yemek kaşığı oksijenli su ile bir yemek kaşığı tuzu ve yarım bardak karbonatı karıştırın. Sirkeli suda beklemiş çamaşırların üzerindeki lekelere bu karışımı uygulayın. Ardından çamaşır makinesinde yıkayın.
- İç çamaşırlarını yıkarken, yumuşatıcı kullanımından kaçınılmalı. Yumuşatıcılar ve bazı deterjan artıkları da çamaşırların yüzeyinde kalarak, kimyasal irritasyona sebep olur.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Desteksiz, balensiz ve kapsız sutyenleri rahatça yüksek derecelerde yıkayabilirsiniz. Renkli sutyenler için en uygun yıkama sıcaklığı 40 derece iken; beyaz sutyenler için 60 derece yeterlidir. 90 derece sıcaklık lastiklere zarar verdiği için sütyenlerinizin işlevini yitirmesine sebep olabilir.
Sutyenleri sağlıklı bir şekilde yıkamak için sutyen yıkama filesi de kullanabilirsiniz. Yıkama topunda olduğu gibi sutyenleri diğer çamaşırlardan ayırarak bozulmasını önleyen yıkama filelerine birden fazla sutyen sığdırmak mümkün. Sutyenleri fileye yerleştirmeden önce kopçalarını bağlamak yeterli.
Külot Hangi Programda Yıkanır? Külot ve slip gibi çamaşırlar, kumaşa bağlı olarak pamuklu veya sentetik programlarında yıkanmaya uygundur. Ürünlerin kumaşına uygun olan iç çamaşırı leke çıkarıcılar sayesinde istenen programda yeterli hijyen ve temizlik elde edilebilir.
Kullandığınız beden ölçüsünde aldığınız silikon ürün, size özgür kullanım sunar. Temizleme zamanı geldiğinde makineye kesinlikle atmamanız gerekmektedir. Elde, ılık suda ve sabunla temizlenmelidir. Kurumaya bıraktığınız ürün, kendi kendini yenileyecektir.
Ama aynı araştırmaya göre, yanlış ölçüde giymek rahatsızlığa ve nefes darlığına sebep oluyor. Sütyen takmayınca ise kan akışı hızlanıyor ve göğüs kasları daha çok çalışıyor. Uzmanlar, terleme durumunda sütyenin bakteri birikintisi olacağını ve bu yüzden sütyen takmamanın daha hijyenik olduğunu belirtti.
Uzmanlar ise, sütyen takmamanın kötü duruşa ve göğüslerin bağ dokusuna hasar verebileceğini bu nedenle göğüslerin sarkabileceğini söylüyor. Uzmanlar, göğüslerin sarkmasını önlemek için evdeyken de sütyen takmak gerektiğini söylüyorlar.
Uyurken sütyen takmak yaygın bir alışkanlıktır. Ancak bu alışkanlık sağlıksızdır. Bir çalışmada bunun sirkadiyen ritimlerinizi etkileyerek hasara yol açtığı kanıtlandı. Bu yüzden sütyeninizi yatağa girerken mutlaka çıkarın.
Sutyen: Bir sutyen en fazla 3 ay kullanılmalıdır.
Çünkü sutyenler 3 ay sonra destekleme özelliğini kaybeder ve bu yüzden göğüslerde şekil bozukluklarına sebep olabilir.
Aynı şekilde Penti desteksiz, dikişsiz, dikleştirici, protez, günlük sütyen çeşitleri hemen her ortamda sıklıkla kullanılır. Bu tarz ürünlerde de ürünün makinede kolaylıkla yıkanması, buna rağmen yıpranma payının çok düşük olması sebebiyle uzun yıllar kullanılabilir olması müşteriler için tercih sebebidir.
Sütyenin önünde bulunan kap kısmı göğüsün yerleştiği kısımdır. Bu kısmın göğsü aşırı sıkmadan sarması gerekmektedir. Kabın büyük olması durumunda kap içerisinde boşluk kalır, kabın küçük olması durumunda ise göğüs kaptan taşma yapar. Taşma yanlara veya yukarıya doğru olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri