Yat Vernik: Solvent bazlı tek komponentli koruyucu verniktir. Deniz taşıtlarının ahşap bölümlerinde, binaların iç ve dış ahşap kısımlarında, mobilyalarda, pergola, kapı ve pencere doğramalarında kullanılır. Zaman içerisinde sararma ve kararma yapmaz. Suya ve neme dayanıklıdır.
Cadence Taş Vernik; banyo ve mutfak zeminleri, mutfak tezgahları, dış mekan proje ve uygulamaları, su ve buhara maruz kalan tüm yüzeyleri korumak için geliştirilmiş, suya dayanıklı, darbelere karşı mukavemeti yüksek, su bazlı, içerisinde sağlığa zararlı toksik madde bulunmayan verniklerdir.
Su geçirmez özelliğe sahiptir. Koruma yapılan yüzeyler ıslak bez ile kolaylıkla temizlenir.
Taş vernik suya dayanıklı mıdır konusuna geldiğimizde ise oldukça net cevap verebiliriz ki, taş vernikler su geçirmez özelliğe sahiptir ve kesinlikle suya dayanıklıdır. Uygulama yapılan yüzeyler ıslak bez, bulaşık süngeri, hatta hortumla basınçlı suya dahi dayanabilmektedir.
Vernik; çeşitli reçineler, solventler ve bazen kurutucu maddeler kullanılarak üretilir. Verniğin temel işlevi, uygulandığı yüzeyi dış etkenlere karşı korumaktır. Su, nem, güneş ışığı gibi doğal etkenlerin yanı sıra aşınmalara karşı da ekstra bir koruma tabakası sağlar.
İlgili 40 soru bulundu
Ahşap sudan yüzeyine su girişi engellenerek ve yüzeye su iticilik özelliği verilerek korunur. Ahşap malzemesi su ile temasının sürekli olması durumunda fiziksel olarak bozulmaya başlar. Bunu engellemek için nefes aldırmayan ahşap boyası ve vernik ile ahşap yüzeyin dış dünya ile temasının kesilmesi gerekir.
Su, deniz suyu, kimyasallar ve aşınmaya maruz kalan her türlü ahşap, metal ve mineral yüzeylerde, çelik konstrüksiyon imalatında kullanılır.
Taş vernik ısıya dayanıklıdır.
Fayans Boyamada Hangi Vernik Kullanılır? ⦁Mutfak fayansı vernikleme, banyo fayansı vernikleme, balkon fayansı vernikleme gibi işlemlerde mutlaka ısıya ve suya dayanıklı bir verniğin kullanılması önemlidir. ⦁Bu nedenle fayans vernikleme için size önerebileceğimiz en uygun vernik Cadence Yüksek Dayanıklı Taş Vernik'tir.
Mobilya, kapı, pencere çerçeveleri gibi iç mekan ahşap yüzeylerde sıklıkla kullanılır. Hangi ürünü tercih etmeniz gerektiği, projenizin gereksinimlerine bağlıdır. Ahşap mobilya veya dış mekan uygulamaları için tik yağı tercih edilebilirken, iç mekan yüzeyler için vernik daha uygun olabilir.
Epoksi Vernikler: Su, kimyasallar ve aşınmaya karşı dirençli olan epoksi vernikler genellikle dış mekan uygulamalarında tercih edilir.
"Su bazlı vernik nerelerde kullanılır?” hakkındaki cevaplar ise ev mobilyaları ve mutfak dolapları, dekoratif eşyalar ile cam, metal, polyester, seramik, plastik gibi ürünlerin yüzeyindedir cevabı verilmektedir.
Vernik uygulanacak mobilya veya alan daha önceden işleme tutulmuş mu mutlaka bilinmelidir. İlk olarak yağ bazlı bir vernik uygulandıysa üstüne tekrardan yağ bazlı vernik uygulamak doğru olmaz. Daha iyi tutunması için su bazlı vernikler tercih edilmelidir.
Çok yüksek parlaklık istenilen durumlarda direkt metal yüzeylere veya son kat sistemlerin üzerine uygulanır. Mobilya ve ahşap sanayi için geliştirilmiştir. Her cins ahşap ve kaplamalı yüzeye uygulanabilir. Fiziksel darbelere dayanıklı ve yapışma gücü yüksektir.
Akrilik Boyaya Vernik Atılır Mı? Akrilik boya üzerine vernik uygulaması yapılabilir. Dilediğiniz yüzeyi akrilik boya ile boyadıktan sonra boyanın tamamen kuruması içi 1-2 gün bekleyin. Bekleme süresi dolduktan ve boyanın kuruduğundan emin olduktan sonra dilediğiniz Cadence Vernik ürününü kullanabilirsiniz.
Yüzeylerde parlak bir dokunuş için taş vernik uygulaması
Su bazlı olduğundan dolayı iç mekanlarda rahatlıkla kullanılabilen taş vernik uygulamasını doğal taşların yanı sıra, seramik, karo, fayans gibi alanlarda da kullanabilirsin.
Mat taş vernik, taş yüzeyler için tercih edilir. Karo, mutfak tezgahı, fayans, seramik ve taş olan yüzeylerde kullanılır.
Epoksi, doğru şekilde ve doğru ek etken malzemelerle kullanılması halinde ağaç, seramik, fayans, cam fark etmeksizin hemen her türlü zemin üzerine rahatça uygulanabilir.
Taş vernik çoğunlukla; fayans, karo, taş, mutfak tezgahı, dolabı, masası, banyo ve mutfak zeminleri, su, buhar ve kimyasal ürünlere çokça maruz kalan yüzeyler, dış mekan ve uygulamalarının yapıldığı gibi yüzeylerde kullanılır.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
Su Bazlı Akrilik Vernik Yüksek kalitede koruma ve film tabakası oluşturan su bazlı verniktir. Mat, yarımat ve parlak alternatifleri vardır. Çatlatma teknikleri haricinde tüm tekniklerde koruma amaçlı olarak iki kat kullanılır. Su geçirmez özelliğe sahiptir.
Epoksi, birlikte kullanıldığı malzemeleri birbirine yapıştırma görevi gören bir maddedir. Bu sebeple, zemin kaplama alanlarında kullanılmaya başlanmıştır. İzolasyon yapısı sayesinde suyu üzerinde tutar ve su geçirmez.
Zeminlerin özellikle sıvı geçirmemesi hedeflenir. Zarar görmemesi adına bu durum neredeyse zorunludur. Bundan dolayı kullanılan boyaların herhangi bir sıvı, su maddesini geçirmesi mümkün değildir. Epoksi boya su geçirir mi diye soracak olursanız, buna cevap hayır olacaktır.
EPOKSİNİN RAF ÖMRÜ NE KADAR ? Ambalaj ağzı açılmadığı takdirde 2 yıl raf ömrü vardır. EPOKSİ AMBALAJININ AĞZI AÇILDIKTAN SONRA NE KADAR SÜRE İÇERİSİNDE TÜKETİLMELİDİR ? Hemen tüketilmesini tavsiye ediyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri