1 kibrit kutusu büyüklüğünde orta dilim (30 gr) süzme peynir besin değerleri: 3.39 gr protein, 204 mg kalsiyum, 71.7 iu A vitamini, 1.14 gr karbonhidrat, 6 gr yağ içerir.
[9] Süzme peynirin içerdiği su miktarı yüksek olduğundan beyaz peynire göre yağ içeriği daha düşüktür ve süzme peynirin içerdiği tuz miktarı da beyaz peynire oranla daha düşük olabilmektedir.
Pastörize inek sütü, sofra tuzu, peynir kültürü, peynir mayası, D Vitamini. Kuru maddedeki süt yağı oranı en az %25'tir. Katkı maddesi içermez. Yarım Yağlı Taze Beyaz Peynir.
Peynirin kalorisinin yaklaşık yüzde 70-80'i yağdan gelir. Az yağlı sütten yapılan taze peynirler çok daha az yağ içerir. Peynir de süt gibi iyi bir kalsiyum kaynağıdır.
Süzme Peynir Zararlı mıdır? Süzme peynir mayalanmış olan yağsız sütün baskıya alınmadan süzülmesi ile elde edilen yumuşak kıvamlı bir peynir çeşididir. Yağsız bir protein kaynağı olan süzme peynir, düzenli tüketildiğinde insan sağlığı için herhangi bir olumsuzluğa sebep olmamaktadır.
İlgili 28 soru bulundu
Bir diğer diyette yenilebilecek peynir de tamamen yağsız olan Erzurum civil peyniridir. Civil ya da diğer adıyla çeçil peyniri, 30 gramında 35 kalori içerir. Oldukça besleyici ve sağlıklı olan bu peynir, diyetinizi kalsiyum yönünden desteklerken, düşük kalorisi ile kilo vermenize de yardımcı olacaktır.
Süzme Peynir
İnek sütünden elde edilen ve birçok farklı versiyonu bulunan süzme peyniri besin değeri en yüksek peynirlerden biri. Yapılan araştırmalar 200 kalori değerindeki bir kase süzme peynirde ortalama 26-28 gram protein bulunduğunu gösterirken bu peynir türü güçlü bir kalsiyum, selenyum ve fosfor kaynağı.
Daha önce kuru maddede en fazla yüzde 30 yağ içeren peynirler için kullanılan ve halk arasında "light" olarak da bilinen yağı azaltılmış ifadesi, kuru maddede yüzde 25'in altında yağ içeren peynirler için kullanılabilecek.
Fazla miktarda süzme peynir tüketmek kilo almaya neden olabilir. Çünkü süzme peynirin içinde yoğun miktarda yağ bulunur. Bu nedenle de özellikle de diyet yapan kişilerin süzme peyniri dikkatli bir şekilde tüketmesi önerilir.
Birçok farklı markaya ait yağsız peynir türü vardır. Ürün çeşitleri yörelere göre de değişiklik gösterip, çeşitlere zenginlik katabilir. Yağsız peynir türleri arasında; mozzarella, mavi küflü, süzme, beyaz peynir, parmesan, ricotta, çedar, isviçre, keçi, lor, çeçil, burgu, sepet peynirler bulunur.
Tuzlu ve uzun süre dayanıklı bir peynirdir. Katkı maddesi kullanılmadan, geleneksel yöntemlerle üretilmiştir. Bu peynir çeşidimiz sıcak suda eritilir ve el ile sıkılarak şekil verilir. Tuzlu ve uzun süre dayanıklı bir peynirdir.
Labne Peynir % 19,21 karbonhidrat, % 17,47 protein, % 62,88 yağdan oluşur.
İçerisinde minimum doymuş yağ barındıran bu peynir çeşidi, sağlıklı olduğu için tüketimi önerilen bir besin türü olarak bilinir. Tam yağlı peynire nazaran, içerisinde daha az yağ barındıran bu peynir, sahip olduğu yüksek protein, kalsiyum ve fosfor oranından dolayı, neredeyse her diyetin ilk kalemi olmayı başarır.
Beyaz peynire göre su oranı daha az olan yoğun kıvamlı süzme peynir kalori ve besin değerleri açısından diyet menülerinde tercih edilebilir.
Köy peynirleri içerisinde tam yağlı olanları bulunur. Tam yağlı peynirler en az %45 yağ içerir. Yağlı köy peyniri pek çok vitamin içerse de özellikle A vitamini bakımından oldukça zengindir.
1 HAFTADA ZAYIFLATAN SÜZME PEYNİR VE SALATA İLE ŞOK DİYET
Gün içerisinde 200 gram süzme peynir, yeşillikli yağsız, sossuz salata, sebze ve şekersiz meyve yenebilir. Akşam 18.00'dan sonra herhangi bir yemek, şekerli ve tuzlu gıdalar yasak.
Çoğu peynir çeşidi doymuş yağ ve sodyum açısından zengin olabilir. Peynir; yağ oranı yüksek ve tuzlu olduğunda oldukça kalorili bir besin maddesine dönüşüyor.
Beslenme uzmanları, günde 1 ya da 2 porsiyon peynir tüketmenin vücut sağlığı açısından önemli olduğunu belirtmektedir. Bir porsiyon peynir; 1 bardak süt, 1 kâse yoğurt, 100 gram kaşar peyniri ya da 50 gram beyaz peynire eşdeğerdir.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Kuru maddede en az yüzde 45 yağlı olan peynirler tam yağlı kategorisinde yer alırken, yüzde 45-25 yağlı olanlar yarım yağlı, yüzde 25-10 yağ içerenler az yağlı, yüzde 10 ve altında yağ içerenler ise yağsız şeklinde adlandırılacak.
Peynir birçok vitamin bakımından zengin olduğundan bahsetmiştik. A,C,D,E ve K vitaminleri bulundurarak insan vücudundaki ihtiyaçları karşılar. Bunun dışında B12 ve B6 vitaminleri de içerdiği için organizmaların sağlığı için faydalıdır. Peynir beyinden kemik sağlığına kadar insan vücuduna birçok faydası mevcuttur.
Olgunlaştırılan peynirde laktoz, yok denecek kadar azdır. -Tam yağlı beyaz peynir ve tam yağlı kaşar peyniri, yaklaşık yüzde 20- 30 oranında süt yağı içerir; bu nedenle kalp-damar problemi olmayan ve özellikle büyüme çağındaki bireylerin günlük diyetlerinde yer alması gereklidir.
1Mozzarella Peyniri
Sodyum değeri düşük olduğu için diğer peynirlere göre daha az tuzludur. Mozzarella peyniri bağırsak sağlığını iyileştirebilen ve vücudu iltihaplanmalara karşı koruyan probiyotikler içerir. Bu sayede bağışıklığın güçlenmesine de yardımcı olur.
civil peynirin bir başka adı. ticari değeri olan yağ satılıp kalan yağsız sütten yapılan bu peynir, eskiden yağın doğrudan varlık, lezzet, keyif ile ilişkilendirildiği zamanlarda tatsız tutsuz manasına imansız diye anıladururmuş.
FAZLA TÜKETİLEN PEYNİR YÜKSEK TANSİYONU TETİKLİYOR
Peynir, hücrelerdeki su dengesinin korunmasına yardımcı olan sodyum bakımından zengindir. Ancak çok fazla sodyum alımı da yüksek tansiyona neden olabilir ve ayrıca böbrek hastalıkları, kalp hastalığı ve osteoporoz ile ilişkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri