En İyi Cevap. Sıvı arap sabunu ile halı silinebilir fakat halıyı sabundan arındırma işlemini biraz zorlar. Daha kolay arınabilen sabunvari temizlik malzemeleri tercih edilmeli, hatta gerekirse halı ve koltuklar için özel olan leke çıkarıcılar kullanılmalıdır, onlar daha kolay arınıyor.
Halı şampuanı ve beyaz kalıp sabun ile yıkanmalıdır. Halı çok fazla suyun içinde bırakılmadan şampuanı dökülerek yumuşak bir fırça ile temizlenmelidir.
Halınız tozlardan arındığında ıslak temizleme işlemine geçebilirsiniz. El dokuması, yün ve doğal boyalarla boyanmış halıları, kimyasal içeren deterjanlar yerine arap sabunu veya toz beyaz sabun ile yıkamanız daha doğru olacaktır.
Halı yıkarken en dikkat edilmesi gereken konu deterjan seçimidir. Seçilen deterjan lekeleri çıkarmalı, halının tüy ve dokusuna zarar vermemelidir. Deterjan halıda renk kayıplarına sebep olmamalıdır. Bundan dolayı genel olarak en sağlıklı yıkamalar saf sabun ve Arap sabunu ile yapılmaktadır.
Halıyı temizlemek için su hazırlarken, sabunlu su ya da el dezenfektanı yeterlidir. Buna ek olarak kabartma tozu ekleyebilir veya sadece bol miktarda sodalı su yapabilir ve temizleyebilirsiniz. Uygun temizlik, uygun hijyeni sağlayabilir. Bunun için uygun bezler kullanılmalıdır.
İlgili 25 soru bulundu
Çok kirli halıların temizlenmesi için, halı şampuanı kullanabilirsiniz. Şampuanı uygulamadan önce, deterjanın doğru oranda seyreltilip seyreltilmediğini kontrol edin. Şampuanı, halının üzerine fırça yardımıyla sürün. Daha sonra bir kaç dakika bekletin ve ardından bol su ile durulayarak şampuanı iyice çıkarın.
– Hayır, bulaşık tabletleri halı temizliği için uygun ürünler değildir.
Aynı zamanda yaşam alanınızda bulunan halının güzel kokması da sizi mutlu eder. Yumuşatıcı bu noktada kurtarıcınız olur. İçerisine bir kapak kadar yumuşatıcı damlattığınız su ile halınızı silmeniz yeterli olur.
Çamaşır makinesinde yıkamaya uygun olan halınızı kesinlikle makinede sıktırma yapmadan almalısınız. Tabanı plastik olan halılarınızı yıkarken yumuşatıcı kullanmayınız. Kurutma İşlemi: Çamaşır makinasında yıkadığınız halılarınızı www.halisaticisi.com direk güneşe maruz kalacak şekilde kurutmayınız.
Karbonat, halıda hapsolan kokuları etkisiz hâle getirmeye yarar. Karbonatı ince bir tabaka hâlinde kullanmalısın, o yüzden temizlemeyi planladığın her bir oda için büyük bir kutu karbonat al. Eğer topaklanırsa elinle iyice yay. Daha iyi sonuçlar için karbonata boraks ekleyebilirsin.
Mr Jeff olarak halı yıkaması için evimizde bulunan amonyak, leke çıkarıcı vb. gibi temizlik ürünlerin yerine sabun ve suyun kullanılmasını öneriyoruz. Bunun nedeni halıların genellikle hassas dokulardan ve malzemelerden yapılmış olması ve düzenli olarak yıkadığımız bir eşya olmamasıdır.
*Lekeyi çıkarmak için halı şampuanı kullanılacaksa şampuanın sadece köpük kısmı kullanılmalıdır. *Halı temizliğinde çamaşır suyu ve buna benzer ağartıcı kimyasallar kullanılmamalı, sadece önerilen uygun temizlik ürünleri kullanılmalıdır.
Temizlik esnasında kimyasal ve ağartıcı içermeyen, doğal bir halı şampuanı tercih edin. Kullanacağınız şampuanı her ihtimale karşı halınızın fazla görünmeyen, küçük bir noktasında deneyin. Halınızı şampuanın köpüğü ile temizlemeye ve fazla ıslatmamaya özen gösterin. Halınızı tel ya da sert naylon fırçalarla ovalamayın.
Leke çıkarmada etkili olduğu gibi koltuk temizliği, halı temizliği ve fayans temizliğinde de Miss Arap Sabunu'nu güvenle kullanabilirsiniz.
ISLAK, kuru temizleme özelliği sayesinde halıların yıkanmasını sağlayan elektrik süpürgelerinde, daha iyi temizlik için arap sabunu, çamaşır suyu, tasarruf etmek için de özel halı şampuanlarının yerine, kalitesiz toz deterjan ve sıvı sabunlar kullanılıyor.
Halı temizlemek için arap sabunu eskilerden beri en etkili yöntemdir. Arap sabununu ılık bir su içinde kolayca eritebilirsiniz. Sonrasında halıya uygun bir bez veya lifi sabunlu suyun içine batırın ve sıkın. Yarı ıslak şekilde halınızı silin ve her ilerlediğiniz alan için bu işlemi tekrarlayın.
Makinede Yıkanabilir Halılarda Deterjan Seçimi
Eğer pamuktan oluşmuyorsa yumuşatıcı kullanabilirsiniz. Eğer daha narin bir yumuşatıcı isterseniz de tercihiniz bebek şampuanı, bebek deterjanı olabilir.
Kabartma tozu, sarı lekeleri oldukça iyi çözen doğal bir halı temizleyicidir. 1 bardak karbonatı ½ bardak suyla karıştırın ve lekeli bölgeye sürün. Yumuşak kıllı bir fırça kullanın ve karbonatı halı liflerinin derinliklerinde uygulayın. Sarı leke halıdan tamamen çıkana kadar tekrarlayın.
Çoğunlukla ıslak temizleme yöntemiyle sararma meydana gelir, birçok yün halı kurutulduğunda saçak gibi bir madde – tanen (bitki kökenli doğal liflerden yapılan ürünlerin güçlü bir şekilde ıslatılmasının bir sonucu olarak) açığa çıkarır, ikincisi, birçok halıda iplikler bulunur.
* Halınızı 30 °de çamaşır makinesinde hassas yıkama programında sıktırma yapmadan yıkayabilirsiniz. * Halınızı yıkama sırasında kesinlikle çamaşır suyu ve benzeri kimyasal ağırlatıcılar kullanmayınız. * Halınızı TSE ye uygun deterjan ve yumuşatıcı kullanarak yıkayınız.
Genellikle halıların kuruma süresi ortalama 6 ila 12 saat arasında değişir. Ancak, bazı halılar daha uzun süre kuruma ihtiyacı duyabilir. Halıların tamamen kuruması için 24 saat geçmesi gerekebilir.
Deterjan Seçimine Dikkat Edin
Halının tüylerine, boyasına ve dokusuna zarar vermemek için mutlaka saf sabun ya da Arap sabunu tercih etmekte fayda vardır.
Kuru temizleme deterjanı olarak da bilinen perkloretilen, Beyaz ispirtodur.
Arap sabunu halı temizliğinde kullanılabileceği gibi evinizin diğer alanlarında da kullanılabilir. El ve yüz yıkama için kullanılan sabunlardan çok farklı değildir. Arap sabunu, temizlik amacıyla kullanılabilecek oldukça etkili bir doğal sabundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri