Tişörtü yüksek ısıda kurut. Sıcaklık tişörtün birazcık küçülmesini sağlayacaktır. Kurutucu, yünlüler dışındaki kıyafetleri sıcak suyun yapabildiği kadar küçültemez. Tişörtünün çok az küçülmesini istiyorsan onu soğuk suda yıkayıp en yüksek ayarda kurut.
Örneğin 30 ile 40 derecede çoğu kumaşın çekmediğini belirtmek gerek. -Sıcaklık: Sıcaklığın fazla olması da kıyafetlerin çekmesine neden olur. Çekmemesi için el yıkaması önerilebilir. El yıkaması ılık ve de soğuk su ile gerçekleşir.
Kıyafet neden çeker
Çamaşırları yüksek ısıda yıkadığınız ya da yüksek ısıda kuruttuğunuz takdirde makineden çıkan kıyafetlerinizin çektiğine şahit olabilir ve hüsrana uğrayabilirsiniz. Bu arada kıyafetlerinizi uzun süre ıslak ya da nemli bırakmaktan da kaçınmanızı öneririz.
evet daraltıyorlar ama neredeyse tişört kadar para alıyorlar bu yüzden yapmazlar genelde.en az 10 lira alıyorlar ben çok sevdiğim bir tişörtü daraltırmıştım terziyi ikna edene kadar canım çıktı.
İki adet toka veya lastik alıyoruz, tişörtümüzü iki yanından güzelce kıvırıp lastik/tokayla bağlıyoruz. Bağladığımız tişörtü bir kat katlayıp elimizle düzeltiyoruz. Mamma mia ! Bu bilgi işe yarar, beğenmeyi ve kaydetmeyi unutma !
İlgili 32 soru bulundu
Tişörtü sıcak suda yıka.
Çamaşır makinesi ayarlarını mümkün olan en sıcak su ayarına getir. Tişörtü normal yıkama programında yıka. Yeni bir tişört satın aldıysan ve giymeden önce onu küçültmek istiyorsan sıcak suda yıkamak lifleri sıkıştırıp tişörtün bedenini hafifçe küçültecektir.
Tişörtün çok kısa ya da çok uzun olması görüntüyü olumsuz etkileyeceği için tişört alırken dikkat edilecek önemli bir nokta da tişörtün boyunun uzunluğudur. En ideal tişört boyu ne kalça üzerinde ne de kalçanın çok altında durmamalıdır. En uygun olarak tişörtün boyu kalça kemiğinin hemen altında bitmelidir.
Sürtünme ve aşınma:
Özellikle sürtünme ve aşınma tişörtlerde deliklere yol açabilir. Bu sürtünme, örneğin mutfakta tezgaha sürtünme gibi tekrarlayan hareketlerle ya da pürüzlü yüzeylere sürtünme gibi çeşitli şekillerde meydana gelebilir.
30 derecede yıkanan tişörtlerin baskıları kolayca çıkmaz ve baskı kalitesi bozulmaz. Ancak oldukça hassas bir baskıya sahip tişörtleri elde yıkamak tavsiye edilir.
Bir parça tebeşir ya da tekstil kalemi kullanarak ölçümünü tişörtünde işaretleyebilirsin. Keskin bir kumaş makasıyla tişörtü enlemesine kes. Tişörtü düz bir zemine koyarsan daha rahat kesersin. Tişörtün kenarlarını çek ki kumaş kıvrılsın.
İlk olarak giysinizin etiketine bakmanız doğru yolu izlemenizi sağlar. Fakat, genel olarak tüm pamuklu giysiler 30 veya 40 ° C'de yıkanır. 80 ila 95 ° C ise beyaz çamaşırlar için daha uygundur. Yine de pamuklu kıyafetinizin etiketindeki talimatlara bakmak sağlıklı sonuç almayı sağlar.
Yıkama Talimatlarına Göre Programınızı Seçin
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir.
Pamuklu kumaşlarda yüksek ısı ile yıkandığında veya kurutma makinelerinde kurutulduğunda %20'lik bir çekme görülebilir. %100 pamuklu kumaş eğer ön işlemden geçmiş ise çekmeyecektir.
Aktif Üye. Bazı kumaşlar normal yıkamada küçülüyor.40 da yıkayıp deneyin olmazsa bir çözüm bulursunuz. Ama 90 da küçülme dışında kırışma çok olabilir.O riske girmeyin derim.
Fakat çok sıcakta yıkamak kıyafetlerin renginin açılmasına ve kıyafetlerde sarkmaya sebep olabilmektedir. Bunlara rağmen hala kıyafetlerinizi küçültmek istiyorsanız 60-90 derece arasında yıkama yapacağınız kıyafetlerde küçülme görülecektir.
Beyazların yıkanma derecesi, kumaş türüne göre değişiklik gösterse de ideal sıcaklık 60 derece olarak kabul edilir. Bu sayede arzu edilen kar beyazı rengini elde etmek mümkün hâle gelir.
Makinenizi baskılı tişörtünüzün etiketinde yazan yıkama talimatına uygun sıcaklığa getirin. Etiket üzerinde yıkama talimatı bulunmuyorsa 30 derecede ya da soğuk yıkama programında tişörtünüzü yıkayabilirsiniz. Deterjan tercihinizde beyazlar için ve renkliler için kullanılan ayrı deterjanları tercih edin.
Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
Öncelik tişört kumaşının kaliteli olmasıdır. Pamuklu, pamuk ve polyester karışımı kumaşlar tişörtler için en iyi tercihtir. Kumaş kalitesinden sonra dikiş kalitesi ön plana çıkar. Alacağınız tişörtün dikiş yerlerini kontrol etmeli ve uç kısımlarında boşluk olduğundan emin olmalısınız.
Karbonat ve Sirke
Bir litre suya 2 yemek kaşığı kadar karbonat ekleyin. Daha sonra hazırladığınız karışımın içerisine daralan kıyafetinizi bırakın. Kıyafetinizi nazik hareketlerle çekerek genişlemesine yardım edin. Bir saat kadar suda beklettikten sonra bir miktar beyaz sirke karıştırdığınız bir litre su ile durulayın.
Oversize giyimde beden seçimini, kendi ölçünüze en yakın büyüklükte yapmanız gerekir. Örnek olarak normal kalıpta M beden giyiyorsanız oversize kalıpta da M bedene uygun kıyafeti tercih etmelisiniz. Böylece oversize kesimin tüm ölçüleri bedeninize uyacaktır.
Bir t shirt kaç gram? Bir tişörtün ağırlığı, malzemesine ve boyutuna göre değişebilir. Tipik olarak pamuktan yapılmış standart bir kısa kollu erkek tişört, 150 ila 200 gram ağırlığındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri