Elbette hat değiştirmek için taahhüt süresinin bitmesini beklemek zorunda değillerdir. ancak taahhüt süresi bitmeden yapılan hat değişikliklerinde, kullanıcılar belli bir cayma bedeli ödemek durumunda kalabilirler. Cayma bedeli taahhüt süresinin bitmesine kalan süreye göre hesaplanır.
Taahhütün son ayında numara taşıma yapmak mümkün. Ancak, son ayda yapılan taşımalarda ceza ödenmesi halihazırdaki sözleşmenize göre değişebiliyor. Taahhüt sözleşmesi bitmeden önceki son faturanızın döneminde, istediğiniz zaman operatör değiştirebilirsiniz.
Hat taşıma işlemi 3 gün sürüyor. Taahhüt bitimine 5 gün kala taşıma işlemlerinizi başlatın. Son güne bırakırsanız indirimsiz olarak size bir fatura daha kesilme ihtimali oldukça yüksek.
Belirsiz süreli veya süresi 1 yıl ve daha uzun bir sözleşmeyi herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve ceza ödemeksizin istediğiniz zaman feshedebilirsiniz.
Numara taşınabilirliğinde borçlar taşınmamaktadır.
İlgili 43 soru bulundu
Numaranızı taşımak istediğiniz operatörün bayisine gidin. Kimlik, ehliyet veya pasaport gibi resmi evraklar beraberinden götürülmelidir. Numara taşınırken geçmiş fatura dokümanı istenebilir. Dilediğiniz pakete seçerek numara taşıma işleminiz tamamlanır.
İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerle internetten beklenen verimin alınmaması durumlarında, taahhütlü aboneliklerinizi, Tüketici Koruma Kanununa göre cayma bedeli olmadan fesih edebilirsiniz.
Fakat 18/01/2022 tarih 32723 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan “Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Tüketicinin Hakları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” (“Yönetmelik”) ile cayma bedeli ödenmeksizin abonelik sözleşmesi feshi mümkün hale getirilmiştir.
Üstelik Türk Telekom'un yenilenen mobil altyapısını taahhüdü, cayma bedelini dert etmeden denemenin tam vakti! Türk Telekom Ferah Tarifeler, müşterilerimizin taahhüdünün ilk 3 ayı için kesinlikle cayma bedeli almaz.
Cayma bedeli varsa ödersiniz.
İşletmeci, abonenin fesih talebinin yapıldığı andan itibaren yedi gün içinde fesih işlemini gerçekleştirmek ve posta, elektronik posta, kısa mesaj ya da arama yöntemlerinden birini kullanarak abonelik sözleşmesinin feshedildiğini aboneye bildirmek zorundadır.
Hattınızı iptal ettirmek istediğinizde, işlem yapmak istediğiniz numara yanınızda iken Türk Telekom Müşteri Hizmetlerimizi arayarak talebinizi iletebilir veya yazılı başvurunuzu Türk Telekom Ofis ve Mağazaları, e-posta, faks, KEP adresimiz veya turkiye.gov.tr e-devlet sitesi kanallarından biri ile tarafımıza ...
Telefonun arama yerine *124# yazarak arama yaptıktan sonra gelen ekrana önce 9 rakamını yazıp gönder tuşuna basabilirsiniz. Ardından 3 ve daha sonra 2 tuşlarına basıp gönderdikten sonra taahhüt kalan süre ve cayma bedeli SMS olarak tarafınıza gelecektir.
* Tarife başlangıç ve fatura kesim tarihi arasında yaptığınız tarife değişikliklerinde, kullanmaktan vazgeçtiğiniz tarifenin - tarife esaslarına göre - tamamı ya da kullanım yaptığınız gün bazında ücretlendirmesi yapılır. Ayrıca, geçiş yaptığınız tarifenin de gün bazında ücretlendirmesi faturanıza yansıtılır.
Asliye Hukuk Mahkemesi, bir yıldan uzun abonelik sözleşmelerinde tüketicilerin herhangi bir sebep göstermeksizin "fesih" hakkına sahip olduğu, taahhüt süresi dolmadan abonelik iptali yapan tüketicinin faturasına "cayma" nedeniyle herhangi bir ceza yansıtılamayacağına karar verdi.
Müşteri hizmetlerini arayarak iptal ettirme. Firmaya yazılı dilekçe göndererek iptal ettirme. Firma şubesine ya da bölge müdürlüğüne giderek iptal ettirme. SMS göndererek iptal ettirme.
Taahhüdü İhlal Cezası Kalktı mı ? Hayır, taahhüdü ihlal cezası İcra ve İflas Kanunu'nun 340. maddesinde hali hazırda mevcudiyetini korumaktadır.
Vodafone; internet taahhüt süresini 24 ay olarak belirliyor. 24 ay boyunca taahhüt bozma gerçekleşmediği takdirde, herhangi bir cayma bedeli ödemeden farklı servis sağlayıcısına geçmek ya da taahhüt yenilemek mümkün.
a) Cayma bedeli 24 aylık taahhüt süresinin ilk 12 ayında kullanıcının sistemde kaldığı süre dikkate alınarak hesaplanacaktır. (26.07.2027 tarihinde sisteme dâhil olan kullanıcı, 26.08.2022 tarihinde sistemden çıkmak isterse, sistemde kaldığı süre (1 ay) kadar cayma bedeli (1 ay X 510,30 = 5 1 0 , 3 0 TL) ödeyecektir.
Satın aldığım paketi nasıl iptal ederim? Faturalı ve faturasız hatlarda konuşma, internet ve SMS paketlerini Vodafone Yanımda Uygulaması'ndan, Online Self Servis'ten, Müşteri Hizmetleri ve Vodafone Cep Merkezleri'nden iptal edebilirsiniz.
Asliye Hukuk Mahkemesi, bir yıldan uzun abonelik sözleşmelerinde tüketicilerin herhangi bir sebep göstermeksizin 'fesih' hakkına sahip olduğu, taahhüt süresi dolmadan abonelik iptali yapan tüketicinin faturasına 'cayma' nedeniyle herhangi bir ceza yansıtılamayacağına karar verdi.
Ayrıca, mevcut operatörünüzde ödenmemiş faturalarınız varsa, önce bu faturaları ödemelisiniz. Bunlar numara taşıma işleminizi olumsuz etkileyebilir. Öte yandan 3 aydan daha kısa bir süre önce başka bir operatöre geçtiyseniz, yeni hattınızı başka bir operatöre taşıyamazsınız.
Numara taşıma işlemi yasal olarak en fazla 4 gün içerisinde tamamlanabilmektedir. Bu süre içerisinde iletişiminiz kesintisiz olarak devam eder.
Numara taşıma işlemi ücretli mi? Yeni hat ve numara taşıma işlemlerinde herhangi bir ücret talep edilmez. İstediğiniz operatöre geçiş yapmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri