E-ticaret, kullanıcıların dizüstü bilgisayar, cep telefonu, tablet vb. cihazlardan mal ve hizmet satın alabilecekleri bir çevrimiçi alışveriş şeklidir.
Mobil ticaret, “m-ticaret” olarak da adlandırılmaktadır. Mobil bir cihazdan ticari işlemler yapmayı ifade eder. İnsanların mekandan bağımsız olarak hemen hemen her yerden sadece bir cep telefonu veya tablet cihazı kullanarak mal veya hizmet satın almasını veya satmasını sağlayan bir e-ticaret yöntemidir.
E-ticaret Siteleri; Mobil duyarlı olarak tasarlanan e-ticaret siteleri üzerinden mobil e-ticaret yapabilmek mümkündür. Mobil E-ticaret Siteleri; Mobil cihazlarda çalışmak için özel olarak tasarlanan mobil e-ticaret siteleri üzerinden satış yapabilirsiniz.
Başlangıç için minimum gerekli sermaye halka açık şirketler için 50.000 TL, halka açık olmayanlar için 100.000 TL'dir. Anonim şirketin payları borsada işlem görebilir.
İlgili 35 soru bulundu
Tabiki ilk olarak internet bağlantısı olan bir bilgisayar ihtiyacınız bulunmakta. Sonuçta işimiz e-ticaret. E-Ticareti gerçekleştireceğiniz bir elektronik sisteme de ihtiyacınız var.
E-Ticaret için Muhasebeci Gerekli mi? E-Ticaret şirketi kurmak için işletmeler öncelikle bir muhasebeci veya mali müşavir ile anlaşması gerekir. Tüketiciyi korumak ve internet ticaretini kayıt altına için 1 Aralık 2017 tarihinden itibaren kayıt işlemi zorunlu tutulmuştur.
Aynı zamanda vergiler satışı yapılan ürün ve hizmetlere göre farklılıklar doğurmaktadır. Ayrıca vergi bedeli, ürün faturasının %1'i, %8'i veya %18'i oranında hesaplanır. İhracat faaliyetlerinde KDV muafiyeti söz konusu olması söz konusudur. Ayrıca bu muafiyetin sağlanması için GİB'e başvuru yapılması gerekir.
Evet sermayesiz e-ticaret yapılabilmektedir. Şirket açma, kargo gönderim ücretleri, vergiler gibi başlangıç masraflarını liste dışında tutarak dropshipping, ikinci el ürün satışı, el yapımı ürünlerin satışı gibi farklı iş modellerinden yararlanabilirsiniz.
Koşullar sağlandığı zaman şirket kurmadan da internet üzerinden satış yapabilir hatta vergi muafiyeti ve indiriminden faydalanabilirsiniz. Şirket sahibi olarak ya da olmadan e-ticaret yapmak istiyorsanız devletten vergi mükellefiyeti ya da vergi muafiyeti belgelerini resmi olarak temin etmeniz gerekir.
Evden e-ticaret yapmak için ilk olarak kendi şirketinizi kurmanız gerekir. Şahıs şirketi açarak e-ticaret serüveninize hızlı bir şekilde başlayabilirsiniz. Evden yapacağınız ticaret için ev adresini göstererek şahıs şirketi kurmanız mümkün olur.
E-ticaret için fiziksel bir ofise ihtiyaç duyulmasa da ticaret faaliyetlerinin yürütülmesi için bir şirkete ihtiyaç vardır. İnternet üzerinden satış yapılması durumunda Gelir Vergisi Kanunu ticaret kazançları hükümleri kapsamında vergi talep edilmesi gerekir. Bu nedenle e-ticarette de şirket kurmak zorunlu tutulmuştur.
Stoksuz e-ticaret yapabilecek kişilerdir. Stoksuz e-ticaret yapmak için en önemli olan unsurlar bir şirket kurulması ve ardından tedarikçiler ile anlaşma yapılmasıdır.
MEB Tarafından Dağıtılan AİDATA Tablet (Sim Kartlı) İnternet Erişimini Aktif Etme. Milli Eğitim Bakanlığımız öğrencilerin uzaktan eğitim derslerine katılabilmeleri için tablet dağıtımı yapıyor.
Günden güne daha büyük paya sahip olan e-ticaret alanında birkaç gereklilik yer almaktadır. Vergi muafiyetinin olması, faaliyetlerin devamı için vergi levhasının olması ve mükellef olmak gerekir.
Evde e-ticaret yapanlar için şirket kurma zorunluluğu bulunmamaktadır. Şirket kurulmaması, vergiden muaf olma anlamına gelir. Yıllık cirosu 240 bin TL'yi aşmayan, şirket sahibi olmayan, işçi çalıştırmayan ve vergi muaf esnaf belgesi alan evden e-ticaret girişimcileri, vergi muafiyetinden yararlanabilmektedirler.
Ek Gelir Olarak E-Ticaret Yapmak
Ek gelir isteyen insanlar için şirket kurmadan satış yapabilecekleri bazı pazaryerleri bulunmaktadır. Ülkemizde bunlardan en yaygın olarak kullanılanları Gittigidiyor ve Amazon. Bu siteler üzerinden hem şirket hesabı hem de bireysel hesap açarak satış yapabilirsiniz.
Ortalama olarak 2023 yılında şahıs şirketi kurma maliyetleri şu şekildedir: Şahıs İmza Beyannamesi için Noter Onayı: 270-400 TL. Muhasebeci Vekaleti için Noter Onayı: 480-530 TL. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İş Yeri Açılış Ücreti: 500-850 TL.
Bu sorunun cevabı evet, şahıs işletmenizde ayrı bir unvan kullanabilirsiniz.
Gerçek kişi tacirin ticaret unvanı kısaltılmadan yazılan ad ve soyadından meydana gelir. Ad ve Soyadına TTK. nın 46. maddesine uygun ekler yapılabilir. Unvanda; ortaklık bulunduğu izlenimini yaratacak çoğul ekler, başka kişilerin adları ve yabancı kelimeler kullanılmamalıdır.
E ticaret dünyası, son yıllardaki başarısı ve özellikle de pandemi dönemi sonrasında kazandığı ivme ile oldukça dikkat çeken sektörlerden biri hâline geldi. E ticaret para kazandırır mı? Evet, e ticaret sektöründe başarı basamaklarını bir bir tırmanmak mümkün.
Tamamen Sermayesiz E-Ticaret profesyonel anlamda mümkün değil ancak bazı platformlardan ikinci el ürün satışı yapılabilir. Sermayesiz E-Ticaret Nasıl Yapılır derseniz, şahıs firması açarak, açık kaynak bir yazılım üzerinden saklama ve domain ücretlerini aşağıda tutarak stoksuz bir e-ticaret yapılabilir.
Araştırmalar ilk sıralarda Trendyol ve Hepsiburada'nın yer aldığını gösteriyor. Raporlarda Türkiye e-ticaret pazarında Trendyol birincim sırada bulunuyor. İkinci sırada Hepsiburada yer alırken üçüncü sırada da N11 konumlanıyor. Bu sıralamayı Gittigidiyor takip ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri