Kanser, diyabet gibi birçok hastalığa şifa olan tahin son yılların mucize besini olarak biliniyor. Tahin, vücuttaki zehri atmıyor aynı zamanda protein ihtiyacını da karşılıyor.
Özellikle besin zehirlenmelerine karşı birebir fayda sağlayan tahin, vücutta toksin bırakmıyor.
Son olarak, susam yağının vücuttan ağır metallerin uzaklaştırılmasında önemli bir besin kaynağı olduğunu da hatırlatalım. Özellikle fazlaca ağır metal içeren dip balıklarını tükettiğinizde vücudunuza giren bu ağır metalleri uzaklaştırmak için ardından tahin yemek bu soruna çözüm açısından birebirdir.
Tahin, iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan ve bağışıklık ve kemik sağlığının korunmasında rol oynayan bir mineral olan selenyum açısından da zengindir. Bağırsakların çalışmasını sağlar, enerji üretimi için önemli olan tiamin (B1 vitamini) ve B6 vitamini bakımından da yüksektir.
Tahinin içerisinde yüksek miktarda protein bulunuyor. Bu da böbrek rahatsızlığı yaşayan insanlar için olumsuz etki oluşturmakta. Yani böbrek hastalığınızdan dolayı tedavi görüyorsanız bu karışımı tüketmeyin. Zaten doktorunuz da sizi mutlaka bu konuda uyaracaktır.
İlgili 19 soru bulundu
Tahin şeker ve yağ oranı yüksek bir besindir. 1 yemek kaşığı tahin yaklaşık 87 kcal kaloridir. Dolayısıyla fazla tüketildiğinde kilo aldırır. Bu sebeple obez ve kilo kontrolü problemi yaşayan kişilerin tahin tüketmesi önerilmez.
Peki tahin yemek gaz yapar mı? Tahin genel olarak sindirimin düzenlenmesini sağlar ve aynı zamanda gazın da vücuttan atılmasına yardımcı olur. Bu yüzden tahin gaz yapmaz gazın atılmasına destek verir.
Sindirim ve boşaltım sistemine olan faydası ile kişinin kabızlık problemini çözebilecek özelliğe sahiptir. Hem hafif olması ile midede rahatsızlık hissi oluşturmayan hem de bilmediğimiz birçok faydayı içinde barındıran tahin helvasının sırrı ise içerisinde bulunan çövendir.
Tahin fazla miktarda doymamış yağ içerir. Bu sebeple yaşanan mide ağrısına iyi gelir ve bağırsak hareketlerini düzenler. Ayrıca tahin, mide ve bağırsakta biriken gazların söktürülmesine yardımcı olmaktadır.
Tahin, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde saç köklerini güçlendirir ve saç dökülmelerine engel olur. Tahini sofrasından eksik etmeyenlerin; daha sağlıklı uzayan, gür ve parlak saçlara sahip olmaları mümkündür. Tahinin, kan akışını düzene soktuğu ve metabolizmayı hızlandırdığı bilinmektedir.
Hangi Belirtiler Gözleniyor? Ağır metal zehirlenmesinin baş ağrısı, yorgunluk, kas ağrıları, hazımsızlık, kabızlık, solgunluk, kansızlık, koordinasyon bozukluğu, baş dönmesi gibi şikâyetlerle kendini gösterdiğini söyleyen Uzm. Dr. Gökart, Metal zehirlenmeleri çok sinsi ve önemli bir durumdur.
Kemik suyu: Vücuttaki kurşun, cıva gibi ağır metallere bağlanarak vücuttan atılmalarını sağlar. Yemeklerinizi kemik suyuyla pişirin. Kişniş otu: Özellikle cıvayı vücuttan atmada son derece etkili bir detoks ajanıdır. Ev yoğurdu: Yoğurt vücuttan ağır metallerin atılmasına yardımcı olur.
Tahin Zararları
Özellikle tahinin aşırı tüketimi doymamış yağ asidi ihtiva ettiğinde bazı kişilerin iltihap probleminin tetiklenmesine yol açabilir. Tahinin temeli susam yağına dayandığından susama alerjisi olanların tüketimi kesinlikle tavsiye edilmez.
Saç ve cilt sağlığını destekliyor
Aynı şekilde cildin beslenmesini de sağlayan tahin, antioksidan özellikleriyle cildin temizlenmesini, hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Uzun vadede bu etkisi, yaşlanma karşıtı bir etki oluşmasını sağlıyor.
Günlük ihtiyaç duyulan kalsiyum, magnezyum, fosfor ve bakır gibi maddelerin eksikliğini giderir. Akciğerleri temizler. Solunum güçlüğünü en aza indirir.
Susam tohumunun ezilmesiyle elde edilen ve genel olarak kahvaltı öğününde tüketilen tahinin birçok faydası vardır. Beslenme uzmanları tahinin 'karaciğer detoksu' sağladığını dile getiriyor. Tahin, karaciğer detoksu için çok önemli olan metiyonin maddesini barındırır.
Tatlı yedikten sonra siz de su içenlerden misiniz? Uzmanlara göre bu davranış sağlık açısından çok tehlikeli. Çünkü tatlı yenildikten sonra içilen su, ani şeker yükselmesine neden olarak kalp krizi ve inmeyi tetikliyor.
Bunun %73'ü yağ, %14'ü karbonhidrat ve %12'si proteindir. TAHİNİN ZARARLARI VAR MI? Tahin içerisinde yüksek oranda doymamış yağ asidi bulunmaktadır. Bu, vücuttaki iltihap oranını arttırarak kemiklerin ve kasların iltihaplanmasına neden olabilmektedir.
Sindirim sisteminin daha aktif şekilde çalışmasını sağlayan tahin, özellikle şişkinlik ve gaz problemlerine karşı oldukça etkilidir. Yani tahin yemek gaz yapmanın aksine, bunu giderici bir etki sağlar.
Tahin tek başına etkili olduğu gibi pekmez ile tüketildiğinde cinsellik açısından daha önemli bir hal alır. Pekmez ve tahin kendi başına halihazırda zengin özelliklere sahipken birleştiğinde çok daha faydalı olur. Enerji vermesiyle cinsel gücü artırdığı bilinen bu ürün, kan akışının hızlanmasında etkilidir.
Mideyi rahatlatır ve mide ağrılarını dindirir. Ağır yemeklerin mideyi rahatsız etmemesine karşı sabah aç karnına 1 çorba kaşığı tüketilmesi önerilir. Hazmı kolaylaştıran tahin, sindirim sisteminin de daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Tahin içerisinde bulunan yağlar, böbreklerin düzenli çalışmasına katkıda bulunur.
Tahin kemik sağlığını koruyor, kabızlığı önlüyor
Vücut direncini artırarak bu hastalıklara yakalanma riskini azaltmaktadır. Ayrıca hastalık döneminin da daha hızlı ve etkin bir şekilde atlatılmasına da yardımcı olmaktadır. Antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı vücut direncini artırır.
Tahinin faydaları saymakla bitmiyor.
Düzenli şekilde tahin tüketen kişilerin beyin fonksiyonları güçlenir. Kalp damar sağlığını koruyan tahin kalbi korumaktadır. Tahin tüketmek şişkinliğin azalmasına yardımcı olur.
*Romatizma ve kemik erimesine karşı önemli katkı sağlar. *Kabızlığı önler. *Damar tıkanıklığını önler, kalp hastalıkları riskini azaltır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri