Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi sahipliği üzerinden 5 yıl geçen ya da psikoteknik raporunun 5 yıllık geçerlilik süresi dolan şoförlerin vizeleme işlemlerini yapmaları gerekmektedir.
Alınan bu şöför kartının geçerlilik süresi 2 yıldır. Bu evraklar ile ibb tuhim sistemine girerek istenilen tüm bilgiler doldurulup, belirttiğimiz evrakların sisteme yüklenmesiyle ibb şöför kartı başvurusu yapılmış olur.
Değerli vatandaşımız, Başvurunuz 1-55076271021 numarası ile kayıt altına alınmıştır. İletişim bilgilerinize gönderilen güvenlik kodu ile https://cozummerkezi.ibb.istanbul/application/query üzerinden başvurunuzu takip edebilirsiniz.
Belgeleri hazırlamadan önce taksi şoförü olmak ve kart alabilmek için taksi şoförü olmak için yaş sınırı 22 yaşını doldurmuş olmak ve 66 yaşını aşmamış olmanız gerekmektedir. 22 yaşından küçük ve 66 yaşından büyük kişiler taksi şöför kartı alamazlar.
Günümüzde ticari araç kullanmak için alınması gerekilen belgelerin arasında ilk sıralarda Şoför kartı bulunur. Bu kartı almak için gerekilen koşulların ve şartların sağlanılması ve o şekilde başvuruda bulunulması gerekir. Her belediye mutlaka bu kartı ister ve şoför kartı olmadan ticari araç kullanmanıza izin verilmez.
İlgili 26 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Taksi Şoförü 2023 yılında ortalama 31.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Taksi Şoförü , Ocak 2023 yılında ortalama 25.520 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 15.840 TL maaş alıyordu.
Dolmuş şoförleri, taksi şoförleri, okul servisi ya da personel servisi şoförleri, şehir içi ya da şehirlerarası otobüs kullanan şoförler SRC 2 belgesi almalıdır. Yaş konusu SRC 1 belgesi alma koşulları ile aynıdır. SRC 2 belgesi almak için de psikoteknik raporu alınması gerekmektedir.
SRC 2 Belgesi
Ticari taksi kullananlar, personel taşımacılığı yapanlar, il, ilçe, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapanlar, dolmuş sürücüleri, öğrenci servis şoförleri, kısacası yolcu taşıma yükümlülüğü olan sürücülerin almak zorunda oldukları belgedir.
Şehir içi ve şehirler arası ticari araçlar kullanan sürücüler SRC 2 belgesi almalıdır. SRC 2 belgesine sahip sürücüler otobüs, minibüs, taksi vb. yolcu taşıyan araçları kullanabilir. İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: B Sınıfı Ehliyet İle Hangi Araçlar Kullanılabilir?
ESKİ ARAÇLAR TİCARİ TAKSİ OLACAK
Böylece 2 yaşında ticari taksi olan bir otomobil en fazla 4 yıl sonunda taksiden çıkarılacak.
Taksilerde tarife değişikliğinde uzun kuyruklara çözüm
Bundan sonra azami şoför olma yaşı 65'ten 68'e çıkarıldı.
İBŞB Sürücü Tanıtım Kartı Eğitim katılım ve İBŞB kart basım harcı için 98 TL tahsil edilecektir. TOPLAMDA, UYUŞTURUCU VE KEYİF VERİCİ MADDE TESTİ, SÜRÜCÜ TANITIM KARTI EĞİTİM KATILIM VE İBŞB KART BASIM HARCI İÇİN TOPLAMDA 153 TL BAŞVURU ESNASINDA ÖDENECEKTİR.
İşte Şoför Kartı almak için gereken belgeler ve ücretler: Alkol İdrar Testi : 1.106,00 TL. Sağlık Raporu : 200,00 TL.
Değerli vatandaşımız, Başvurunuz 1-54931136322 numarası ile kayıt altına alınmıştır. İletişim bilgilerinize gönderilen güvenlik kodu ile https://cozummerkezi.ibb.istanbul/application/query üzerinden başvurunuzu takip edebilirsiniz.
Taksi Şoförü Sağlık Raporu
Onaylı bu raporu dilediğiniz tüm hastaneden alabilirsiniz.
Taksi Şoförü Mesleki Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır? MYK kurumu tarafından yetkilendirilen SC Belgelendirme kuruluşuna başvuruda bulunarak, taksi şoförü mesleki yeterlilik belgesi alabilirsiniz. Online başvuru için, internet adresini kullanabilirsiniz.
Ülke içerisinde dolmuş, taksi şoförlüğü ya da okul servisi kullanmak isteyen sürücülerin SRC 2 belgesi alması gerekmektedir.
FİAT YENİ DOBLOCARGO ARACIM İÇİN K2 YETKİ BELGESİ ALDIM. ARACI KULLANAN SÜRÜCÜLER İÇİN DE BELGE ALMALI MIYIM? Sürücüler için SRC ve Psikoteknik Belgesi alınması gerekmektedir.
Src 1 Belgesi: Ticari taşımacılığı ülke sınırları dışında gerçekleştirmek için alınacak bir belge türüdür. Bu belge türünün eğitim süresi toplam 40 saat olarak gerçekleştirilir. Src 2 Belgesi: Yolcu taşımacılık işi yapacak olan ve bu taşımacılığı ülke sınırları içinde icra edecek olan sürücüler alır.
SRC Belgesi olmayan şoföre 250 TL araç sahibine ise 5.000 TL ceza yazılır.
Gelinen noktada, vatandaştan HİÇBİR EVRAK İSTEMEDEN herkesin kendi E-DEVLET Kapısından sisteme girip arama çubuğuna "muafiyet kapsamında SRC" yazıp ARA dediğinde karşısına çıkan tabloya gerekli bilgileri (3-4 satır / Ehliyet belge no, seri no, alındığı yer) girip TAMAM tuşuna basıldığında SRC Belgesi sistemde ...
4925 Sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin ilgili hükümlerine göre Src belgesi 66 yaşına kadar alınır. 66 yaşını dolduran sürücüler artık ticari taşıt kullanamazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri